Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anuntat, vineri, ca nu va programa candidati pentru sustinerea probei practice a examenului auto intre 25-30 noiembrie si 28-31 decembrie. Purtatorul de cuvant al DRPCIV, Mihai Enache, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca schimbarea vine drept urmare a aplicarii Legii 329/2009, privind reducerea cheltuielilor de personal in sistemul bugetar.

Potrivit unui comunicat de presa de vineri al DRPCIV, in perioadele mentionate vor fi examinate doar persoanele care s-au programat deja la aceste date.

Totodata, directia a anuntat modificarea programului de lucru cu publicul al Serviciului comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului Bucuresti. Astfel, intre 17 si 27 noiembrie, intre 7 si 11 decembrie si intre 15 si 18 decembrie programul de lucru va fi intre orele 8.00 si 15.00, nu intre 8.00 si 20.00.

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a semnat, joi, Ordinul pentru diminuarea cheltuielilor de personal in minister, astfel ca politistii si functionarii publici isi pot lua cate patru zile lucratoare concediu neplatit in noiembrie si decembrie, iar cadrele militare cate sase calendaristice.