Presedintele Traian Basescu il primeste, vineri, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Liderul Executivului de la Chisinau se afla vineri si sambata in vizita de lucru la Bucuresti, la invitatia premierului in functie Emil Boc, transmite Mediafax. Vineri, Vlad Filat are programata o intalnire si cu premierul de la Bucuresti.

„Fiindca ne aflam aici, la Bucuresti, permiteti-mi sa vorbesc in limba mea materna – Romana!”, a declarat Filat, in cadrul summit-ul sefilor de guvern ai statelor-membre ale Initiativei Central Europene (ICE). „In acest an, Republica Moldova a fost supusa unui test al democratiei in urma alegerilor parlamentare din 5 aprilie, si a evenimentelor dramatice din 7 aprilie”, a continuat premierul moldovean, citat de Unimedia.

Liderul Guvernului de la Chisinau a anuntat cu aceasta ocazie ca „integrarea europeana este declarata drept o prioritate fundamentala a politicii interne si externe a Republicii Moldova”. Filat are programate intrevederi cu presedintii Bancii Europene de Investitii si Bancii Europene pentru Reconstructii si Dezvoltare, potrivit agentiei de presa de la Chisinau.

Inaintea plecarii spre Bucuresti, Vlad Filat declara ca vineri va fi semnat Acordul privind micul trafic de frontiera intre Romania si Republica Moldova, Protocolul la Acordul cu privire la protejarea reciproca a investitiilor si Acordul cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat.

Sambata, Filat are programate intrevederi cu Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor a Romaniei si cu reprezentanti ai unor companii romanesti si straine.