Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in cazul consilierului general din Primaria Capitalei Cornel Constantin Poterasu (PNL), pentru fals in declaratiile de avere depuse in ultimii ani, informeaza miercuri un comunicat emis de institutie.

ANI precizeaza ca Poterasu nu a completat si nu a depus in termenul prevazut de lege declaratiile de avere si de interese aferente anului fiscal 2007, acest fapt fiind sanctionat contraventional cu o amenda in cuantum de 500 de lei.

De asemenea, potrivit sursei citate, "in urma verificarilor, s-a constatat faptul ca datele cuprinse in declaratiile de avere si de interese, aferente anilor fiscali 2007 si 2008, sunt incomplete si inexacte".

"Avand in vedere faptul ca aspectele mentionate constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul Poterasu Cornel Constantin a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de articolul 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti", se mai arata in comunicatul ANI.