Directia Generala de Informatii si Protectie Interna dezminte, intr-un comunicat remis marti si citat de NewsIn, orice implicare in legatura cu inregistrarea convorbirii dintre seful ANI, Catalin Macovei, si jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, a carei stenograma a fost publicata in ziarul "Curentul".

DGIPI precizeaza in comunicat ca aspectele prezentate in articolul din "Curentul" cu privire la implicarea institutiei "nu se confirma".

De asemenea, pozitia oficiala a reprezentantilor Parchetului General este ca din materialul aparut in ziarul "Curentul" nu se contureaza indiciile savarsirii unei fapte penale.

Ziarul "Curentul" a publicat, in editia de marti, un articol insotit de un fisier audio si stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc, pe 25 septembrie, intre seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, si jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac. Potrivit ziarului "Curentul", cei doi jurnalisti ar fi incercat sa-l santajeze pe Catalin Macovei in legatura cu un presupus imprumut de 100.000 de euro, de la un camatar, sustinand ca detin documente in acest sens. In schimb, ce doi ar fi incercat sa obtina informatii despre anchetele ANI in legatura cu ministrii PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu. De asemenea, Stanescu i-a spus conform stenogramei, sefului ANI ca informatiile referitoare la conturile celor trei lideri PDL sunt utile inainte de alegeri.