Fermierii au decis sa amane protestele programate pentru joi si vineri, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri seara, ca trei banci au semnat conventii de finantare a crescatorilor de animale si ca procesul de plata a subventiilor este in derulare.

Reprezentantii fermierilor au declarat ca sunt, totusi, nemultumiti de aceasta solutie si ca se vor intalni la sfarsitul saptamanii pentru a stabili masurile pe care le vor lua daca subventiile vor intarzia.

"Sunt niste drepturi pe care le avem si nu intelegem de ce trebuie sa ne angajam noi in inprumuturi" - a afirmat Costel Caras, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine, intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati.

"Avand in vedere situatia grea a economiei, suntem de acord sa platim dobanda pe perioada asta pana in februarie, dar nu putem sa trimitem 250.000 de fermieri sa ia imprumut, mai ales ca in schema, cu 50% din garantii trebuie sa vina fermierul, ceea ce este imposibil", a adaugat Costel Caras.