Premierul moldovean, Vlad Filat, va efectua o vizita in Romania saptamana viitoare intre 13 si 14 noiembrie si se va intalni cu presedintele Traian Basescu, informeaza site-ul Unimedia.md.

“In perioada 13-14 noiembrie ma voi intalni cu presedintele Romaniei Traian Basescu la Bucuresti si sper sa semnam atunci Conventia privind micul trafic la frontiera. La 20 noiembrie ma voi intalni cu premierul rus Vladimir Putin la Yalta si voi discuta cu el despre creditul Federatiei Ruse pentru Republica Moldova”, a declarat Filat in cadrul emisiunii „In PROfunzime” de la Pro TV Chisinau.

Premierul a mai declarat ca va face „ordine in randurile smecherilor” si a lansat un apel catre oamenii de afaceri sa nu plateasca „dijme” pentru protectie, deoarece Guvernul actual va „interveni foarte prompt in viitorul apropiat”.

Despre alegerea presedintelui tarii, Filat a declarat ca nu agreeaza ideea potrivit careia alegerea sefului statului ar avea loc la Moscova, deoarece acesta se alege in Republica Moldova.