Presedintele Federatiei sindicale Sed Lex, Vasile Marica, sustine ca Fondul Monetar International a cerut ca in 2010 sa fie disponibilizati 150.000 de bugetari pentru a fi reduse cheltuielile. Reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor urmeaza sa se intalneasca, marti, cu delegatia FMI aflata la Bucuresti, a anuntat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, potrivit Radio Romania.

Ei sunt decisi sa le ceara reprezentantilor Fondului ca varsta maxima de pensionare sa fie de 63 de ani, dar si ca legea salarizarii unitare sa fie rediscutata.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat luni, la Realitatea Fm, ca restructurarea sectorului bugetar nu va putea fi facuta fara disponibilizari, iar acest lucru se va intampla, cel mai probabil, anul viitor.

Expertii FMI si ai Comisiei Europene se intalnesc, marti, la Bucuresti, si cu reprezentantii oamenilor de afaceri. Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Cristian Parvan, a declarat, la RFI, ca statul trebuie sa reduca masiv cheltuielile publice, iar majorarea taxelor si a impozitelor ar reprezenta, in opinia sa, o crima.