Autoritatile din regiunea indiana Kashmir interzic de la 1 noiembrie cartelele SIM prepaid, dupa ce numerosi militanti s-au folosit de acest tip de cartele pentru a-si ascunde identitatea in actiunile teroriste, scrie AFP. Abonamentele de telefonie mobila vor fi in continuare legale, insa nu se vor mai putea cumpara cartele prepaid noi si nici cele existente nu vor mai putea fi reincarcate.

Decizia vine dupa ce autoritatile au realizat ca foarte multi si-au luat cartele prepaid pentru telefoanele mobile prezentand acte false, iar de multe ori vanzatorii nu verifica temeinic actele pe care le prezinta cumparatorul cartelei.

In ultimul timp militantii s-au folosit tot mai mult de cartelele prepaid in activitati criminale, profitand ca aceste SIM-uri pot fi procurate relativ usor. In plus, teroristii s-au folosit de telefoanele mobile si pentru a declansa explozii.

Regiunea Kashmir este motiv aprig de disputa intre India si Pakistan, iar zona este extrem de nesigura, atentatele teroriste sunt la ordinea zilei.