Proiectul de autostrada care ar urma sa faca legatura intre Transilvania si Moldova, intre Targu Mures si Iasi, ar putea incepe dupa 2012, insa inainte sunt prevazute alte proiecte, a declarat marti ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, citat de Mediafax.

  • "Exista un proiect de autostrada de la Targu Mures la Iasi, are 308 kilometri, e un proiect de viitor, e o portiune foarte complicata, noi am mers pe ideea de a face un proiect de autostrada si dupa aceea sa lucram mai intai o banda, ca pe o sosea nationala cu doua benzi si dupa asta sa facem cealalta banda, din proiect sa fie facut sa se poata lucra in felul acesta pentru ca altfel nu avem capacitatea financiara sa lucram".

Potrivit lui Berceanu, in aceste zile ar putea fi finalizat contractul pentru primul tronson de autostrada in concesiune, Brasov-Comarnic, iar apoi vor urma si altele.

  • "Daca reusim sa semnam in urmatoarele zece zile contractul atunci imediat dupa aceea pot sa lansez un program mai amplu care contine mai multe concesiuni. Este un contract foarte complicat si eu nu vreau un contract de genul Bechtel. Daca nu reusim sa facem un contract foarte corect si de care sa fiu eu sigur din punct de vedere al statului roman, e un contract de concesiune pe 30 de ani si nu ma joc, atunci mai negociem".

Potrivit lui Berceanu, daca acest contract va fi semnat atunci va incepe tot programul care cuprinde portiunea Pitesti - Sibiu, centura ocolitoare mare a Capitalei si dupa 2012 lucrari de perspectiva, printre care si autostrada Targu Mures - Iasi.