Conform unui studiu al Comisiei Europene realizat in septembrie si publicat in aceasta luna, 54% dintre cei 1010 romani intervievati au declarat ca nu au fost si nici nu vor merge in concediu in acest an. La nivelul UE, doar Slovacia si Malta au procente mai mari, de 57,9%, respectiv 60,8%, media UE fiind de 37,1%, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

La cealalta extrema se afla cetatenii finlandezi, care in proportie de 88% au declarat ca au fost sau ca vor merge in concediu in 2009.

Dintre romanii care au declarat ca au fost sau intentioneaza sa mearga in concediu in acest an, 68% si-au petrecut/isi vor petrece concediul in tara, 23% in tarile UE, iar 6% in afara UE, destinatiile preferate fiind Italia si Bulgaria.

La intrebarea ”ati fost nevoiti sa taiati din bugetul de concediu”, 39% dintre romanii intervievati au raspuns da, 6% au spus ca nu au fost fortati de criza, dar si-au redus bugetul ca masura de precautie, iar 31% au declarat ca nu merg niciodata in concediu.

In ceea ce priveste planurile pentru anul viitor, 12% dintre romani nu sunt afectati de criza economica, prin urmare nu au nici o problema sa plece in concediu in 2010, 27% pot pleca doar daca vor face economii suplimentare, iar 21% au declarat ca nu se pune problema unui concediu anul viitor.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Cristian Orgonas.