Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca, in urma cu trei zile, a reziliat contractul cu firma spaniola Sedesa, care se ocupa de refacerea Centrului Istoric, societatii ramanandu-i doar patru strazi de finalizat, pentru celelalte zece urmand sa fie organizata licitatie publica, anunta Mediafax.

"Firmei Sedesa ii raman de finalizat patru strazi cu care societatea s-a luptat in ultimii patru ani, pentru aceasta fiind deja alocati aproximativ 750.000 de euro", a spus Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, pentru restul de zece de strazi incluse in proiectul de reabilitare a Centrului Istoric vor fi organizate licitatii publice. Pentru cele patru strazi pentru care Sedesa pastreaza contractul va lucra de fapt un subantreprenor, firma Apolodor, care va finaliza aceste lucrari.

In timpul unei vizite din 23 septembrie, in Centrul Istoric al Capitalei, Oprescu spunea ca reprezentantii firmei Sedesa nu respecta termenele din contract, precizand ca va veni un moment cand acest contract "va deveni caduc".

Edilul sef al Capitalei preciza ca in patru ani au fost refacute doar patru strazi din cele 14 care au nevoie de reabilitare si sunt cuprinse in proiectul de refacere a Centrului Istoric, mentionand ca este nemultumit de ritmul realizarii acestor lucrari.

In 27 iulie, primarul Capitalei si reprezentantii Sedesa Constructions and Services Rom au semnat un act aditional la contractul pentru reabilitarea strazilor cuprinse in Zona Pilot a Centrului Istoric din Bucuresti.

Oprescu intra in concediu, atributiile fiind delegate viceprimarului Iovici

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a anuntat, ca incepand de vineri, va intra in concediu de odihna, atributiile fiind delegate viceprimarului Victor Iovici (PRM), cu exceptia ordonantarii de plati si a prerogativelor legate de Legea 10, unde viceprimarul va semna doar pentru hotararile irevocabile date de instanta.

Potrivit primarului general, ordonantarile de plata, care au in vedere valori de pana la un milion de lei, vor fi semnate de seful departamentului economic, Mircea Constantin.

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, i-a fost alaturi lui Sorin Oprescu, in ultima perioada, in vizitele la diverse obiective din Bucuresti, in perspectiva delegarii acestor atributii la Primaria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, in 6 octombrie, ca va intra in concendiu pentru o luna odata cu inceperea campaniei electorale, prerogativele urmand sa fie preluate de catre unul dintre viceprimari si echipa municipalitatii.