Luni vor avea loc la Chisinau negocieri la nivel de directori general pe marginea Acordului privind micul trafic de frontiera, actiune ce se inscrie in contextul normalizarii relatiilor dintre tara noastra si Republica Moldova si ca urmare a deschiderilor democratice de la Chisinau, informeaza un comunicat remis sambata de Ministerul de Externe (MAE).

"Speram ca rezultatul negocierilor sa fie pozitiv si rapid. Suntem constienti de necesitatea unor realizari concrete in agenda bilaterala, care sa confirme cele mai bune intentii ale ambelor parti", a declarat presei ministrul interimar de Externe, Catalin Predoiu.

MAE reconfirma si cu acest prilej continuarea politicii de sustinere a agendei europene a Chisinaului. In acest context, notam cu satisfactie perspectiva negocierilor intre Uniunea Europeana si Republica Moldova pentru incheierea unui nou cadru juridic de cooperare, pe care il dorim de un nivel mai aprofundat si cuprinzator, se mai arata in comunicatul citat.

De asemenea, de cealalta parte, Guvernul de la Chisinau, reunit sambata in sedinta, a decis sa raspunda invitatiei Guvernului roman de initiere a negocierilor asupra proiectului Conventiei privind micul trafic de frontiera intre cele doua tari, informeaza Jurnal de Chisinau. Guvernarea comunista din Republica Moldova a respins oferta respectiva, conditionand semnarea Conventiei cu semnarea tratatului de baza si a acordului privind frontiera de stat.