Sotiile sunt ingrijorate ca barbatii nu vor mai putea sa plateasca rata. Barbatii sunt ingrijorati ca nevestele lor sunt epuizate de cariera. Parintii sunt mai ingrijorati ca niciodata pentru ca astazi e atat de greu sa fii parinte. Stresul submineaza planurile tinerilor care amana din ce in ce mai mult intemeierea unei familii. Traim in vreme de pace dar ne simtim adesea in plina criza. Elizabeth Gitenstein a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre crizele aparute in familia moderna.

Elizabeth Gitenstein este consilier specializat in situatii de criza si va raspunde online intrebarilor legate de stresul urban si de dificultatile aparute in familia moderna.

A obtinut masteratul in ingrijire psihiatrica in 1975. Are o cariera de peste 30 de ani ca asistent clinic specialist in Washington DC si zonele limitrofe. Activitatea sa a inclus consiliere oferita persoanelor si rudelor celor care au dificultati, au trecut prin diferite crize sau au suferit traume majore. A intervenit dupa masacrul de la Universitatea Virginia Tech sau dupa un accident de metrou in Washington DC, cand doua trenuri s-au ciocnit si mai mulţi oameni au murit, iar altii au fost raniti. Consilierea implica explicarea reactiilor psihice si fizice in situatii de criza. Aproape 20 de ani din cariera sa a lucrat intr-o organizatie non-profit care viziteaza pacientii acasa, preferand sa consilieze si sa ajute pacientii saraci din zonele de risc. De asemenea, timp de un an, a lucrat in unitatea psihiatrica a spitalului militar Walter Reed, cu soldati veniti din Irak si Afganistan.

Elizabeth Gitenstein este mama a trei copii: Becky, absolventa a Princeton University, Ben care isi finalizeaza studiile MBA la University of Washington si Sarah care este regizor si actor in Chicago. Elizabeth este casatorita cu Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti.