Curtea Constitutionala nu a luat inca o decizie in privinta motiunii de cenzura PNL-UDMR. Sedinta incepe dupa ora 13.00. Rectificarea vine dupa ce Antena 3 a transmis informatia potrivit careia Curtea Constitutionala ar fi decis luni ca motiunea de cenzura depusa saptamana trecuta impotriva Guvernului Boc este constitutionala.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a dezbatut luni sesizarea Partidului Democrat Liberal privind neconstitutionalitatea motiunii de cenzura "11 impotriva Romaniei", initiata de PNL si UDMR si sprijinita si de unii parlamentari PSD.

Surse de la varful PD-L au declarat pentru HotNews.ro ca Guvernul Boc ia in calcul varianta demisiei inainte de motiunea de cenzura "pentru a lasa PNL, UDMR si PSD fara obiectul muncii".

Parlamentarii PDL afirma, in textul sesizarii ca motiunea de cenzura reia aspectele motiunii precedente asupra carora Parlamentul s-a pronuntat deja si invoca faptul ca semnatarii au depus doua motiuni de cenzura in aceeasi sesiune.

In documentul remis Curtii Constitutionale a Romaniei, parlamentarii PDL invoca prevederile articolului 113, alineatul 4 al Constitutiei: "Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea potrivit articolului 114".

"In conditiile in care cu ocazia asumarii raspunderii Guvernului pe pachetul de legi vizand educatia, salarizarea si administratia publica, deputatii si senatorii PNL si UDMR au initiat o motiune de cenzura, denumita in literatura de specialitate PROVOCATA, criticand activitatea Guvernului, aceiasi parlamentari nu puteau sa mai initieze si semneze o noua motiune de cenzura privind intreaga activitate a Guvernului actual", se arata in sesizare.

Update1: Bursa zvonurilor in privinta deciziei CCR i-a afectat si pe politicieni. Astfel liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca saluta "decizia Curtii Constitutionale, care ne creeaza speranta ca statul de drept functioneaza".

Update2: Presedintele Basescu si presedintele CCR, Ioan Vida, au avut luni o scurta intalnire la Parlament, informeaza NewsIn.

Seful statului a participat, luni, la conferinta internationala "Romii si Securitatea lor in Europa" organizata de Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale si Forumul European al Romilor si Nomazilor, desi prezenta la acest eveniment nu fusese anuntata oficial.

La plecare, presedintele era asteptat pe holul Parlamentului, in dreptul salii unde a avut loc conferinta, de presedintele CCR, Ioan Vida, care l-a insotit pana la iesirea din cladire.

Se actualizeaza