Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, acordarea a 424 de milioane de euro pentru plata subventiilor in agricultura in toamna lui 2009. "Acesti bani sunt imprumutati de la Trezorerie, dupa ce vor veni aceste sume de bani de la UE, banii se vor intoarce la Trezorerie", a explicat premierul Emil Boc. El a adaugat ca alte 42 de milioane de euro vor fi acordate pentru subventii la motorina, iar 137 de milioane de lei, pentru caldura.

  • "Banii pentru subventiile din agricultura sunt imprumutati de la Trezorerie, dupa ce vor veni aceste sume de bani de la UE, banii se vor intoarce la Trezorerie. Am gasit acest mecanism pentru a-i ajuta pe agricultori sa primeasca in timp real banii de care au nevoie", a anuntat premierul Emil Boc.
  • "Dupa publicarea in Monitorul Oficial a acestei hotarari, aceste sume de bani vor fi operationale", a precizat primul ministru.

In plus, Executivul va acorda 173 de milioane de lei pentru subventii la caldura in perioada noiembrie 2009-decembrie 2010.

  • "Compensarea facturii merge de la 90% din valoarea facturii - daca venitul net pe membru de familie este de pana la 155 de lei, si pana la 40% din valoarea facturii, daca venitul mediu net pe membru de familie este intre 355 si 425 de lei", a explicat primul ministru.