Romanii sunt mai deschisi fata de legalizarea prostitutiei decat fata de cea a drogurilor usoare, arata un studiu al companiei de cercetare eResearch Corp, realizat in perioada 24-25 septembrie. 56% dintre cei chestionati s-au declarat de acord cu legalizarea prostitutiei, fata de doar 34%, care au declarat ca sustin consumul legal de droguri usoare.

58,5% dintre persoanele intervievate si-au exprimat dezacordul in legatura cu dezincriminarea consumului de droguri usoare. In ceea ce ii priveste pe cei 34% care sustin legalizarea drogurilor, majoritatea lor sunt barbati (62%), iar alti 47%, tineri din generatia post-decembrista.

In plus, peste jumatate dintre persoanele intervievate (53%) considera ca initiativa privind consumul de droguri usoare arunca o umbra asupra politicienilor care o sustin.

Comparativ cu drogurile usoare, initiativa privind legalizarea prostitutiei se bucura de o sustinere mai mare a romanilor. 56% dintre cei intervievati s-au declarat de acord, peste jumatate dintre acestia fiind barbati (57%).

Portretul omului politic care sustine aceste initiative intruneste, in opinia celor chestionati, urmatoarele caracteristici: persoana deschisa la minte, dar cu o moralitate indoielnica, ce isi urmareste in principal anumite interese personale si este mai curand neinteresat de problemele societatii.

Studiul a fost realizat de eResearch, companie de research cantitativ si calitativ specializata in cercetari derulate online, in perioada 24-25 septembrie, pe un esantion de 1.197 de persoane din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani. Culegerea datelor s-a realizat prin intermediul chestionarului online.

Voteaza pe HotNews.rodaca esti de acord sau impotriva legalizarii prostitutiei si a consumului de droguri.