Ministerul Justitiei va propune Guvernului o solutie de deblocare urgenta a Registrului comertului, din cauza continuarii grevei din justitie, a anuntat luni Catalin Predoiu. Ministerul intentioneaza sa propuna Executivului stabilirea unui nou sistem de inregistrare a societatilor comerciale si actelor de comert in Registru, care sa nu implice justitia ca serviciu public.

Masura este destinata atenuarii efectelor economice ale protestului din justitie, iar

datele tehnice ar urma sa fie prezentate dupa discutarea si aprobarea lor de catre Guvern.

"In urma deciziei magistratilor de a continua intreruperea nelegala si nestatutara a activitatii instantelor si având in vedere consecintele deosebit de grave pe care acest fapt le are asupra cetatenilor, dar si asupra economiei, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti va propune Guvernului o solutie de deblocare urgenta a Registrului comertului", a declarat Catalin Predoiu.

El a anuntat ca, din cauza grevei din justitie, 17.200 de dosare sunt blocate in Registrul comertului, dintre care o treime in Capitala, iar veniturile unor familii sunt direct afectate, multe afaceri si contracte fiind puse sub semnul incertitudinii.