Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a semnat cu Banca Europeana de Investitii (BEI) un imprumut de 300 milioane de euro pentru linia de metrou Drumul Taberei - Universitate, deoarece in 22 noiembrie acordul de imprumut urma sa expire, a anuntat joi ministrul de resort Radu Berceanu, potrivit NewsIn.

  • "Am finalizat, cu semnaturi cu tot, imprumutul de 300 milioane de euro pentru un tronson extrem de important si necesar de metrou si anume Drumul Taberei - Universitate".

Berceanu a mai precizat ca BEI si-a exprimat dorinta si este de acord sa mareasca imprumutul cu cat ar mai fi nevoie, dar cu conditia ca partea romana sa suporte restul cheltuielilor.

Tronsonul Drumul Taberei - Universitate face parte din Magistrala 5 Metrou care va lega cartierele Drumul Taberei si Pantelimon si are o lungime de 6,1 kilometri. In cadrul proiectului sunt cuprinse opt statii, respectiv Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor. Costurile totale ale magistralei sunt estimate la 740 milioane de euro.