Directorii si inspectorii scolari din invatamantul preuniversitar numiti in functie in urma cu o saptamana au fost demisi miercuri de catre ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Actualii directori numiti fara concurs de inspectoratele scolare au fost demisi prin ordinul 5139 din 16 septembrie 2009.

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inceteaza toate detasarile in interesul invatamantului pentru functiile de conducere din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si pentru functiile de indrumare si control din inspectoratele scolare dispuse pentru anul 2009-2010 prin decizie a inspectoratului scolar general", se arata in ordinul ministrului Educatiei

La nici o saptamana de cand au fost numiti, toti directorii din invatamantul preuniversitar si toti inspectorii, numiti cu delegatie (fara concurs), au fost destituiti, urmand ca doar ministrul Educatiei sa numeasca alti inspectori si directori.

Masura are menirea sa detensioneze situatiile conflictuale din unele scoli si licee, in care elevii si cadrele didactice au refuzat sa primeasca in scoala directorii numiti politic. Este si cazul liceului Eugen Lovinescu din sectorul 6 al Capitalei, unde elevii au organizat manifestatii in curtea scolii.