UPDATE: Primul politician care a inceput discursurile la mormantul lui Avram Iancu a fost presedintele PSD, Mircea Geoana. "Este aici domnul Vadim Tudor, pe care il salut cu prietenie. Il salutam si pe Adrian Paunescu, care a fost si ramane o voce a vointei romanesti", a declarat liderul social-democrat, care a abordat cu aceasta ocazie subiectul pensiilor si al crizei economice.

"Vorbeam cu doua doamne mai in varsta care ma intrebau ce facem cu pensiile, toata lumea asteapta raspunsuri la criza", a continuat Geoana discursul primit cu huiduieli de multimea adunata la eveniment. "Cei care vin doar sa faca propaganda electorala, Avram este acolo si ii va pedepsi", a incheiat presedintele PSD.

Corneliu Vadim Tudor: Aici se afla viitorul presedinte. Nu-l asteptati sa soseasca, e deja aici

A urmat la tribuna presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, care a declarat ca "aici se afla neindoielnic viitorul presedinte al Romaniei". "Nu-l asteptati sa vina din alta parte, ca el este deja aici", a continuat Vadim, in contextul in care presedintele Traian Basescu nu sosise inca la eveniment. "Eu i-am scos din inchisoare pe Ilie Ilascu si pe Gigi Becali, ba i-am facut si parlamentari", a sustinut presedintele PRM. Dupa discursul sau, la Tebea a sosit si Gigi Becali.

La manifestarile dedicate memoriei eroului national Avram Iancu a sosit si presedintele Traian Basescu, mai tarziu cu aproximativ doua ore fata de ora anuntata. Presedintele PSD Mircea Geoana, presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, insotiti de numerosi parlamentari s-au aflat duminica dimineata in judetul Hunedoara, pentru a participa la manifestarile dedicate memoriei eroului national Avram Iancu.

Momentul depunerii coroanelor, precum si discursurile politicienilor au fost primite cu huiduieli de cei aproximativ 2.000 de oameni care s-au adunat la mormantul lui Avram Iancu. Serbarile din judetul Hunedoara au inceput de sambata, cand autoritatile au organizat mai multe festivitati la implinirea a 137 de ani de la moartea lui Avram Iancu.