Fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a declarat ca isi pregateste partidul pentru alegeri anticipate, in conditiile in care comunistii nu vor sustine candidatura Aliantei pentru Integrarea Europeana la functia suprema in stat, transmite Unimedia.md, citand postul de radio Echo Moscvi.

"Pregatesc PCRM pentru alegeri anticipate! Nu vom vota candidatura AIE pentru functia de presedinte al Republicii Moldova", a afirmat Voronin, pentru radioul moscovit.

Fostul presedinte a precizat ca a ales sa fie un simplu deputat in Parlament pentru a putea sa se dedice in totalitate activitatii interne de partid astfel incat PCRM sa fie pregatit pentru alegerile parlamentare anticipate.

"Imi imagnez deja cum stau la o tribuna in fata a zecilor de mii de oameni, pe care ii conving la ce urmari grave ar putea sa ajunga Republica Moldova, daca se va repeta rezultatul alegerilor din 29 iulie", a adaugat liderul comunist.

Intrebat daca nu se teme ca PCRM va acumula si mai putine voturi la alegerile anticipate, Vladimir Voronin a rapuns: "Cei care se ocupa de politica nu lucreaza dupa principiul: ma tem sau nu ma tem! De aceasta am si spus ca voi lucra foarte serios pentru consolidarea partidului si a echipei noastre, ca sa putem explica alegatorilor ce s-a intamplat".

Voronin anuntase ieri ca isi da demisia din functie: "Cedez puterea oponentilor mei, fara tragere de inima si fara increderea ca ei sunt capabili sa conduca tara!".