Sensurile de circulatie pe doua strazi (Slt. A. Borneanu si Economu Stoicescu) din zona sud-vestica a santierului Pasajului Basarab din Bucuresti se inverseaza incepand de sambata, solutia de circulatie urmand a fi reanalizata dupa amplasarea podului metalic Grozavesti, anunta municipalitatea.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primaria Municipiului Bucuresti, citat de Mediafax, pentru optimizarea circulatiei in zona sud-vestica a santierului Basarab, sensul pe strada Slt. A. Borneanu va fi dinspre strada Economu Cezarescu spre Splaiul Independentei, in timp ce pe strada Economu Stoicescu se va circula dinspre Splaiul Independentei catre strada Economu Cezarescu.

Solutia de circulatie va fi reanalizata dupa amplasarea podului metalic Grozavesti si reluarea traficului de-a lungul Splaiului Independentei.

Circulatia rutiera pe Podul Grozavesti si pe Splaiul Independentei, pe sensul de mers catre Soseaua Cotroceni, este inchisa din 20 iulie, pentru o perioada de aproximativ doua luni, pentru lucrari la Pasajul Basarab.

Pasajul Basarab - harta proiect
Pasajul Basarab - harta proiect
Foto: AGERPRES

Pasajul Suprateran Basarab ar urma sa aiba o lungime de 1,9 kilometri, o latime maxima de 44,5 metri in zona statiei de deasupra garii Basarab si o latime de 25,5 metri pe restul pasajului. Distanta minima dintre cladirile din zona si pasaj trebuie sa fie de cel putin 14 metri.