Walter Isaacson, Presedinte si CEO al Aspen Institute, fost Presedinte si CEO al CNN a declarat ca Romania reprezinta un loc strategic pentru investitii, avantajele fiind locatia, forta de munca si calitatea de membru al Uniunii Europene. Pe de alta parte, reprezentantul institutului Aspen Italia, a spus ca firmele care investesc aici se plang ca gasesc greu forta de munca suficient calificata. Declaratiile au fost facut in cadrul dezbaterii „20 de ani in urma – 20 de ani ce vor urma: etape si perspective pentru Europa Centrala si de Est”.

Intrebat de HotNews.ro despre evolutia economica in urmatorul an, Walter Isaacson a declarat ca economia isi revine incet, dar institutiile financiare sunt mai puternice decat ne-am asteptat si revenirea este sustenabila, se petrece in China, Brazilia, India, Europa.

Reprezentanta Aspen Institute France a spus, pe de alta parte, ca Franta si Germania isi revin, si Italia are semne de revenire, dar se pune problema cum anume va actiona Uniunea Europeana pentru a facilita iesirea din criza. Mai concret, in opinia sa, avem nevoie de mai multa cooperare, in plan economic si fiscal.