Presedintele Traian Basescu a avut cateva contre, marti seara, cu procurorul general Codruta Kovesi, in cadrul medierii de la Cotroceni intre Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, potrivit Mediafax

Dupa ce seful statului i-a cerut lui Kovesi sa comunice opiniei publice ce fac cu dosarele revolutiei si daca exista o speranta ca aceste dosare vor fi duse la finalizare, procurorul general a replicat ca depinde de ceea ce intelege Traian Basescu prin speranta spunand ca dosarele se vor judeca cu celeritate dar nu poate promite o solutie.

Iritat de raspuns, Traian Basescu a intrerupt-o pe Kovesi: "Nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceti o declaratie. Vorbiti cu seful statului, care va spune asa: au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul. Aveti solutie sau nu?! "Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreti sa spuneti, ca va impun o solutie ?! Va impune realitatea sa spuneti daca s-au impuscat singuri oamenii sau au fost impuscati de cineva. Nu ma confundati cu ziaristi carora le faceti declaratii sa fiti prinsa pe telex", a spus seful statului, citeaza Mediafax.