Numarul somerilor va ramane in acest an in limita prevazuta de Comisia Nationala de Prognoza, de 620.000, a dat asigurari ministrul Muncii, Marian Sarbu, care a estimat ca somajul "nu va continua sa creasca" anul viitor.

"In acest moment, avem o rata a somajului de circa 6,3-6,4%, iar aceasta este, totusi, controlabila. La rectificarea bugetara, am adaugat in bugetul pentru somaj sumele necesare pentru plata acestuia. Daca situatia economica va inregistra un usor progres in ultimul trimestru s-ar putea sa nu folosim toate sumele alocate", a spus Sarbu, citat de NewsIn.

Ultimele statistici publicate arata ca numarul de someri a crescut in iulie pentru a 13-a luna la rand, cu 23.632 pana la 572.562, nivel maxim al ultimilor cinci ani si o luna. Rata somajului a urcat la 6,3%, de la 6% in iunie.

La inceputul lunii iunie, ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara ca rata somajului ar putea ajunge la sfarsitul anului, intr-un scenariu pesimist, la 8%, ce ar corespunde unui numar de 720.000 de someri.