„Parlamentul Republicii Moldova nu va promova unirea cu Romania”. Asa titreaza mai multe institutii media din Rusia, care citeaza un interviu oferit de presedintele Parlamentului Mihai Ghimpu postului de radio rusesc „Echo Moscvi”, citat de Unimedia.

„Ca orice persoana, am un punct de vedere. Dar nu am declarat ca voi promova o politica in aceasta directie. Daca spun ca vorbesc in limba romana, asta nu inseamna ca sunt pentru unirea Moldovei cu Romania. Da, sunt unionist. Dar sunt si presedintele unui partid, care are un program politic, pe care sunt obligat sa il respect”, a declarat Mihai Ghimpu pentru „Echo Moscvi”.

„Astazi, urmeaza sa abordam situatia din alt punct de vedere. Programul nostru politic prevede doua puncte principale: lichidarea saraciei si integrarea in Uniunea Europeana. Dar integrarea in UE presupune ca statalitatea Republicii Moldova se pastreaza”, a mai adaugat Ghimpu.

Republica Moldova ar putea avea un nou Guvern pana la sfarsitul acestei luni, a declarat, vineri, intr-un interviu pentru RFI, presedintele Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, care se declara optimist si in ceea ce priveste obtinerea voturilor necesare pentru alegerea noului presedinte al tarii.