Meteorologii au actualizat sambata atentionarea cod galben de vreme rece, ploi si vijelii, restrangand avertizarea la 31 de judete, fata de 39 anuntate vineri, transmite Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astfel incepand de sambata, ora 15:00, pana duminica seara, la ora 18:00, sunt anuntate ploi insemnate cantitativ, vant puternic, grindina si o racire accentuata a temperaturii.

Potrivt ANM, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sudul si estul Transilvaniei, Moldova, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. In aceste zone vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat se vor semnala chiar vijelii si caderi de grindina. Exceptate de la avertizarea de cod galben sunt judetele Arad, Bihor, Satu-Mare, Salaj, Cluj, Timis, Bistrita-Nasaud, Maramures, Mures si Caras-Severin.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si chiar 60 l/mp pe suprafete restranse. De asemnea, in cursul zilei de duminica in sudul si estul teritoriului se va resimti o racire accentuata a vremii.