Legile privind salarizarea bugetarilor, restructurarea agentiilor guvernamentale si reforma educatiei dau mari batai de cap membrilor Guvernului. Sedinta de astazi, de la Palatul Victoriei, nu a fost finalizata nici pana acum desi a inceput la ora 15.00. Prelungirea discutiilor este motivata de faptul ca Executivul trebuie sa decida asumarea raspunderii asupra unor legi controversate. HotNews.ro va tine la curent cu toate deciziile pe care le va lua Guvernul in aceasta seara.

Pana la momentul inceperii sedintei de Guvern, formele finale ale proiectelor de lege privind salarizarea bugetarilor si reforma in invatamant nu erau cunoscute. Aceasta deoarece in ultimele saptamani proiectele au suferit nenumarate modificari.

Cele doua legi au starnit discutii aprinse intre sindicate si Executiv, precum si intre partidele aflate la guvernare. In ciuda deselor intalniri, nici acum pe ultima suta de metri, cele doua parti nu au ajuns la o intelegere in privinta legii unice a salarizarii. Cei mai nemultumiti sunt angajatii din justitie. In ceea ce priveste reforma in invatamant, disputele au pornit de la faptul ca proiectul initiat de Ministerul Educatiei nu respecta Pactul National pentru Educatie. Cel putin asa sustine Emil Boc care vrea sa fie introduse in legile educatiei solutiile propuse de comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea. Premierul a afirmat ca va fi asumata raspunderea pe o lege care respecta pactul pentru educatie.