O familie din judetul Bihor a aflat cu stupoare ca fetita lor, nascuta in urma cu trei saptamani si declarata decedata dupa doua zile, traieste. Irina Marhas, in varsta de 30 de ani, ingrijitoare, si Rezi Sandor, 38 de ani, tamplar, s-au prezentat, marti, la Maternitatea oradeana pentru a-si vedea copilul pe care-l credeau mort, relateaza crisana.ro.

"Am nascut in data de 13 august, prin cezariana, o fetita de 450 de grame. Doctorii mi-au spus sa nu-mi fac sperante prea mari, pentru ca e posibil sa nu supravietuiasca. Dupa trei zile, am fost anuntati ca fetita a murit, de formalitatile privind decesul urmand sa se ocupe Maternitatea", a declarat mama fetitei.

Imediat dupa operatie, a fost internata la Sectia de Terapie Intensiva pentru 24 de ore, iar fetita a fost introdusa in incubator.

Tatal spune ca a reusit sa-si vada copilul de doua ori, de ea ocupandu-se dr. Ramona Dorobantu.

"In data de 15 august asistenta ne-a spus ca fetita a murit. Noi am fost pusi sa semnam o hartie prin care renuntam la copil si ne angajam sa nu dam in judecata Spitalul pentru despagubiri", a declarat Rezi Sandor.

In cursul zilei de marti, parintii au avut o mare surpriza: fetita traia

"Am simtit ca mi se taie picioarele. Puteam sa fim alaturi de ea in aceste doua saptamani", a declarat Irina.

Cei doi s-au deplasat, de urgenta, la Maternitate, unde au putut sa-si vada fetita, insa fara sa li se ofere nicio explicatie.

"Veniti maine (n.r. - azi), cand va fi aici doamna doctor, sa va spuna ce s-a intamplat", a fost singura explicatie primita de cei doi. "Cum se poate sa te porti asa cu niste parinti greu incercati? Ce a facut Spitalul cu fetita mea si cum a fost posibil sa se intample asa ceva in aceasta institutie?", s-a intrebat, revoltat, tatal micutei.

Conducerea Maternitatii nu a putut fi contactata pana la acest moment.