Guvernul urmeaza sa declanseze procedurile pentru asumarea raspunderii pe cele trei pachete de legi privind salarizarea bugetarilor, restructurarea agentiilor guvernamentale si reforma educaţiei, potrivit declaraţiilor premierului Emil Boc.

Membrii Executivului si cei ai sindicatelor au discutat, pana marti seara, tarziu, pe marginea proiectului Legii unice de salarizare, insa mai multe categorii de bugetari nu sunt de acord cu prevederile proiectului de lege. Cel mai nemultumit pare a fi personalul din justiţie, care a trecut deja la proteste, activitatea in instanţele din tara fiind blocata partial de la inceputul acestei saptamani.

De asemenea, s-au aratat nemultumiti si sindicalistii din educatie, care reclama faptul ca legea nu respecta coeficientii de salarizare negociati anterior si spun ca profesorii au ajuns, din nou, in partea de jos a grilei de salarizare.

Singurii care au acceptat forma finala a proiectului de lege sunt sindicalistii din sanatate, dupa ce acestia au reusit sa salveze, in urma negocierilor, toate sporurile aferente si tichetele de masa.

Cu toate ca Guvernul a anuntat ca asumarea raspunderii pe legea salarizarii unitare va fi decisa, miercuri, presedintele Confederatiei Sindicale 'Cartel Alfa', Bogdan Hossu a declarat, dupa discutiile cu reprezentantii executivului, ca aceasta ar mai putea fi amanata cateva zile, pentru a fi evitate conflictele sociale.

"Textul final va fi, probabil, finalizat sambata sau duminica, dupa o noua intalnire prealabila cu partenerii sociali, tocmai ca sa se evite conflictele sociale, care au fost anuntate ca vor fi in toate sectoarele cu probleme" - a adaugat Bogdan Hossu, citat de Radio Romania Actualitati.