Reprezentantii Guvernului au promis liderilor sindicali ca vor avea loc noi discutii pe proiectul legii unitare de salarizare a bugetarilor ce va cuprinde si o parte dintre propunerile diferitelor sindicate, urmand ca luni sa depuna proiectul de lege in Parlament, a declarat, marti seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul discutiilor de la Guvern, transmite NewsIn.

  • "Maine (miercuri n.r.), guvernul isi va asuma doar de principiu textul, urmand ca spre sfarsitul saptamanii, cel mai probabil joi sau vineri, sa avem o noua intalnire. Reprezentantii guvernului ne-au spus ca proiectul legii va fi finalizat sambata sau duminica, dupa ce va avea loc o noua intalnire cu noi, pentru a evita conflictele anuntate de diferite categorii de bugetari", a spus Bogdan Hossu.

El a adaugat ca a primit promisiuni ca "luni va avea loc depunerea efectiva in Parlament a proiectului legii unitare de salarizare a bugetarilor".

  • "Astazi (marti n.r.) s-a discutat despre reasezarea in grila a anumitor functii din sanatate, invatamant si justitie si ni s-a promis ca s-au retinut propunerile facute pe diferiti coeficienti. Speram ca maine dupa-amiaza, dupa sedinta de guvern, sa primim o noua forma a proiectului legii de salarizare", a mai spus Hossu.

Astfel, partenerii sociali au discutat marti pe ultima varianta a legii unice de salarizare trimisa luni sindicatelor, in care presedintele Romaniei a ramas singurul demnitar cu coefieict maxim in grila Legii unice, respectiv 12, asa cum a decis guvernul la finalul saptamanii trecute. De asemenea, premierul este trecut pe cea de-a doua treapta, cu coeficient 11,8, alaturi de presedintii celor doua camere parlamentare, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Curtii Constitutionale, presedintele CSM, procurorul general si seful Curtii de Conturi.