Premierul, impreuna cu mai multi ministri si secretari de stat, au facut noi ajustari privind grila de salarizare unitara a bugetarilor, in discutiilor avute la intalnirea informala de duminica. Astfel, Guvernul a decis sa accepte propunerea sindicatelor de a reduce diferenta dintre salariile minime si cele maxime din grila Legii unitare de la 1/15 la 1/12, urmand ca Ministerul Muncii sa finalizeze proiectul de lege pana luni seara, potrivit unor surse participante la discutie.

Astfel, toti coeficientii cuprinsi intre 9 si 15 au fost comprimati intre nivelurile 9 si 12, iar coeficientul maxim din grila va fi atribuit doar presedintelui Romaniei, care ar urma sa aiba cel mai mare salariu din sistemul bugetar, a informat pentru NewsIn unul dintre participantii la intalnirea de duminica.

Potrivit oficialului guvernamental, ministerele au inaintat, in cadrul reuniunii de duminica de la guvern, ultimele propuneri privind modificarile aduse pe grilele de salarizare, urmand ca Ministerul Muncii sa finalizeze pana luni seara proiectul final al Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar.

Guvernul nu a luat o decizie nici in privinta coeficientului 1, fixat in prezent la valoarea salariului minim si care sta la baza intregii grile.

O noua runda de negocieri cu sindicatele este programata pentru luni, iar proiectul de lege ar urma sa fie distribuit ministrilor pana marti, urmand ca in sedinta de guvern de miercuri sa se ia o decizie in ce priveste asumarea raspunderii.