Directia Generala de Informatii a Apararii nu detine date despre infiintarea firmei „Desintco”, intrucat agentul economic nu si-a exprimat interesul de a intra in raporturi comerciale sau de alta natura cu Ministerul Apararii Nationale, informeaza luni un comunicat M.Ap.N. transmis HotNews.ro.

Potrivit M.Ap.N., o firma care isi manifesta intentia de a participa la procedurile de atribuire a unor contracte economice cu Ministerul Apararii, este verificata, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, pentru obtinerea pe cale legala a avizului de securitate industriala.

"Numai in aceasta situatie se efectueaza, prin structurile specializate, verificari cu privire la operatorul economic in cauza", precizeaza coumunicatul citat.

Mai mult, un operator economic poate fi monitorizat doar in conditiile in care activitatea acestuia ar reprezenta riscuri si amenintari care pot afecta securitatea in domeniul militar, explica M.Ap.N.

Astfel, atributiile Directiei Generale de Informatii a Apararii, "in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 346/2006, privind organizarea si functionarea M.Ap.N., sunt:

  • obtinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea si valorificarea informatiilor si datelor referitoare la factorii de risc si amenintarile interne si externe, militare si non-militare, care pot afecta securitatea nationala in domeniul militar,
  • aplicarea masurilor contrainformative si cooperarea atat cu serviciile/structurile departamentale nationale si de informatii, cat si cu cele ale statelor membre ale aliantelor, coalitiilor si organizatiilor internationale la care Romania este parte si asigura securitatea informatiilor clasificate nationale, NATO si UE la nivelul M.Ap.N."