Presedintele rus, Dmitri Medvedev, i-a comunicat lui Vladimir Voronin ca parteneriatul dintre Rusia si Republica Moldova este foarte important, "indiferent de sezonul politic", comenteaza cotidianul Kommersant, citat de portalul Unimedia.md.

"Voronin s-a straduit sa nu arate rata schioapa la Soci, declarand ca tine situatia din tara sub control", titreaza in editia de sambata ziarul Kommersant.

"Vestea cea mai proasta pentru Voronin este ca Kremlinul este gata sa stabileasca relatii de colaborare si cu oponentii lui Vladimir Voronin, fapt nuantat de Dmitri Medvedev in cadrul intalnirii de ieri, cand a spus ca indiferent de sezonul politic, parteneriatul dintre cele doua tari este foarte important", se mentioneza in stirea Kommersant.

Surse citate de publicatia rusa mentioneaza ca presedintele rus s-a exprimat deja in privinta R. Moldova, spunand ca puterile politice care au acces in Parlamentul Moldovei nu deranjeaza Rusia. "Ei nu pun la indoiala parteneriatul cu noi, asa cum nu il pun sub semnul intrebarii nici pe cel cu marii parteneri economici. Pentru noi, este important ca in programul de guvernare al acestor structuri sa existe o atitudine pozitiva fata de Federatia Rusa", au afirmat sursele citate de ziar.

In aceeasi stire publicata de ziarul rusesc se mentioneaza ca vizita la Moscova a fost ceruta de presedintele moldovean, Vladimir Voronin.