Codul Educatiei propus de ministrul Ecaterina Andronescu "a ignorat in procent de 90% Pactul pentru Educatie si programul de guvernare". Declaratia vine din partea presedintelui Asociatiei EDU CER, Stefan Vlaston.

Acesta precizeaza intr-un comunicat de presa ca a "aflat cu stupoare (...) ca d-na ministru Ecaterina Andronescu sustine, dupa discutiile de la Guvern, ca in elaborarea Codului Educatiei «am pornit de la strategia pentru educatie, de la Pactul pentru Educatie si programul de guvernare, nu imi aduc aminte sa fi scapat ceva in Codul Educatiei»".

"Afirmatia nu are nici o legatura cu realitatea, este o mistificare grosolana, adevarul fiind exact opus", avertizeaza Stefan Vlaston, aducand in sustinerea afirmatiilor sale cele doua analize comparative realizate asupra Codurilor Miclea si Andronescu publicate de HotNews.ro in urma cu cateva saptamani. "Pachetul de solutii propus de comisia Miclea are o logica interna, o coerenta data de principii si viziune, toate rezultand din Pactul pentru educatie si Strategia pentru Educatie", sustine presedintele Asociatiei EDU CER.

"Importarea" catorva solutii si idei din pachetul Miclea in Codul pentru Educatie nu-i schimba acestuia din urma caracterul evident: aceeasi legislatie din ultimii 19 ani, sub alta denumire, fara descentralizare si fara depolitizarea sistemului, acuza Stefan Vlaston. Potrivit acestuia, singura solutie pentru a iesi din acest impas este sa se pastreze coerenta interna, principiile si viziunea pachetului de solutii produs de comisia Miclea, la care sa se adauge acele solutii din Codul Educatiei care nu modifica aceasta coerenta, care respecta premisele de la care s-a plecat, Pactul pentru Educatie, Strategia si programul de guvernare, asumate de fortele politice si avand aprobarea Parlamentului.

Vedeti in documentele atasate analizele complete realizate de Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei EDU CER.