Primaria Sectorului 4 intentioneaza sa contracteze un imprumut bancar in suma de 100.000.000 lei pe termen lung - cu o maturitate de pana la 20 de ani. Potrivit anuntului de licitatie, contractele vor viza finantarea unor obiective de investitii urgente de interes public local, ca atare, procedura de negociere a contractului va fi una accelerata.

Pentru a putea participa la licitatie, candidatii trebuie sa depuna o garantie de buna executie de 1% din valoarea contractului.

Creditul va fi utilizat pentru:

  • Modernizarea si reabilitarea sistemului rutier pe 80 de strazi;
  • Extinderea retelei de apa pe strazile Democratiei, Lunca Barzesti, Merisan Nicolae;
  • Extinderea retelei de canalizare pe strazile Democratiei, Lunca Barzesti, Merisan Nicolae;
  • Cofinantarea programului de reabilitare termica a blocurilor.

Contactat de HotNews.ro, directorul Economic din cadrul PS4, Costel Ene, a declarat ca aceste cheltuieli pentru infrastructura nu au fost prevazute in bugetul pentru anul 2009.

Contractul de achizitie publica se va incheia dupa obtinerea de catre autoritatea contractanta a avizului favorabil din partea Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale, conform prevederilor art. 1, alin. (5), din HG nr. 9/2007, se mai arata in anuntul de participare la licitatie.

In ceea ce priveste criteriile de atribuire, Primaria Sectorului 4 vizeaza oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic in ceea ce priveste perioada de maturitate - 5%, marja ratei dobanzii oferita de banca - 5%, perioada de gratie - 5%, si comisionul de gestionare - 5%.

Valoarea estimata a contractului, fara TVA, este de 292.761.109 RON.