Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca la nivelul ministerului s-a demarat o ancheta in cazul accidentului de vineri, din localitatea Scanteia (jud. Iasi), cand 13 persoane au murit dupa ce un microbuz a fost lovit de un tren, informeaza Mediafax.

"Am demarat o ancheta. Se demareaza aproape automat, dar au vorbit si cu mine la telefon. E o o nenorocire, daca nu se uita si fac tot felul de lucruri din astea”, a declarat oficialul.

Ministrul a spus ca se vor face verificari, adaugand ca "e nenorocire ca sunt inconstienti din astia care fac astfel de lucruri si au murit atatia oameni. Nu am cum sa ma pronut ca nu am fost acolo, de aia sunt comisii care merga acolo. Din pacate, e tragic ceea ce s-a intamplat”.

13 persoane au murit vineri dupa-amiza, dupa ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren accelerat, care circula pe ruta Brasov-Iasi, la o trecere de cale ferata din apropierea localitatii Scanteia, judetul Iasi. Alte trei persoane au fost transportate la spital, dar starea lor este critica.