Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, IPS Serafim, a criticat sambata legea romaneasca a avorturilor, calificand-o drept "cea mai permisiva" in comparatie cu alte state europene. Aflat la Manastirea Nicula, prelatul a facut apel la pelerinii prezenti la slujba de Sf.Maria, sa nu mai pacatuiasca, in conditiile in care "cel mai grav pacat este cel al uciderii pruncilor".

"Pacatul cel mai grav generalizat la noi si in toata lumea moderna este pacatul uciderii de prunci, al avortului. Trebuie sa stiti ca viata apare in clipa in care se produce fecundatia, atunci apare viata si apoi se dezvolta", a afirmat IPS Serafim. In Romania se fac, legal, milioane de avorturi. "Prima lege data dupa revolutie a fost cea a legalizarii avortului, o legalizare absurda, nicio tara din lumea civilizata nu are o lege atat de liberala a avortului ca in Romania."

"Din aceste crime se imputineaza populatia. Cea mai mare tragedie astazi este imputinarea populatiei, nu saracia", a mai spus IPS Serafim.

"Lumea crestina va pieri in cateva generatii, dupa calculele sociologilor, in opt-zece generatii. Crestinii in Europa vor fi o mica minoritate, pentru ca asa este legea lui Dumnezeu: cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul. Cine credeti ca va stapani pamantul? Cine creste si se inmulteste. Musulmanii sunt mai credinciosi ca noi si au o frica mai mare de Dumnezeu ca noi", a spus mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, referindu-se la faptul ca, in Kosovo, numarul familiilor de musulmani albanezi a crescut, in conditiile in care media copiilor albanezi este de opt pe familie.