Zeci de mii de credinciosi s-au adunat la Manastirea Nicula din judetul Cluj pentru a asista la slujba de Adormirea Maicii Domnului. La slujba ofciata de IPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, au fost prezenti si mai multi politicieni, printre care premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana.

La Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului au fost asteptati in jur de 200.000 de credinciosi, veniti din mai multe judete.

Potrivit Patriarhiei Romane, "crestinii ortodocsi sarbatoresc pe 15 august marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, cunoscut popular sub denumirea de Uspenia sau Sfanta Maria Mare, sarbatoare pregatita printr-un post de doua saptamani, al treilea din acest an, dupa postul Pastilor si cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Sarbatoarea este mentionata pentru prima data in secolul al V-lea in Siria, apoi in al VI-lea, in Apus, unde Adormirea Maicii Domnului se serba la 15 sau la 18 ianuarie. Generalizarea sarbatorii a fost facuta de catre imparatul bizantin Mauriciu, care a zidit Biserica Maicii Domnului din Ghetsimani si a stabilit ca 15 august sa fie data de celebrare a Adormirii Maicii Domnului.

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului este cel mai raspandit hram din Patriarhia Romana.”.

Politicienii sunt prezenti la Nicula

La Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului de la Manastirea Nicula au fost prezenti si mai multi politicieni, printre care premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Premierul, care a ajuns la manastire impreuna cu mai multi lideri PD-L din Cluj, s-a inchinat la Icoana Facatoare de Minuni, care dateaza din anul 1681.