Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat joi ca legea Educatiei propusa de Ecaterina Andronescu se situeaza in afara programului de guvernare, iar asumarea raspunderii se va face pe proiectul comisiei prezidentiale, la care vor fi acceptate propuneri de modificare, relateaza Mediafax.

"Spunem foarte clar si transant ca, prin codul educatiei pe care doamna Andronescu l-a lucrat si prezentat in Guvern, s-a situat in afara programului de guvernare si nu tine cont de prevederile fundamentale din Pactul national de Educatie. Mai mult, in programul de guvernare pe educatie, se spune foarte clar ca va respecta Pactul pentru Educatie care este un document in baza caruia, astazi, cele doua partide aflate la guvernare trebuie sa raspunda", a spus Sulfina Barbu.

In forma in care Codul pentru educatie a fost prezentat in Executiv, acesta "pare a fi de fapt Codul pentru Andronescu", a mentionat Barbu.

Prin prevederile legii ministrului Andronescu, profesorii universitari pot fi mentinuti la catedra pana la varsta de 70 de ani, prevedere respinsa de Senat, pe care ministrul o pastreaza in contextul in care este rector si probabil se gandeste la cariera sa viitoare, a mai comentat Sulfina Barbu, adaugand ca proiectul de lege este un cod impotriva elevilor, studentilor, parintilor si cadrelor didactice.

"Codul Andronescu intareste controlul politicului asupra sistemului educational, centralizeaza decizia la minister, pe principiul ministerul stie cel mai bine", a mai spus Sulfina Barbu, adaugand ca Andronescu elimina autoritatile locale din lantul decizional. "Suntem curiosi daca PSD, prin lideri precum Liviu Dragnea, adept al descentralizarii, va sustine acest cod care centralizeaza decizia la minister."