Elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat vor primi mere gratuit de la stat, incepand cu urmatorul an scolar, pentru o perioada de maxim 100 de zile de scolarizare, timp de patru ani, potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Agriculturii.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale are in procedura de avizare interministeriala un proiect de Ordonanta de Guvern pentru acest program, "de incurajare a consumului de fructe in scoli". Programul este implementat de catre Consiliul Uniunii Europene, incepand cu anul scolar 2009 - 2010 si va dura pana in anul 2013.

Astfel, in anul scolar 2009 – 2010, pentru o perioada de maxim 100 de zile de scolarizare, se vor acorda gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat, in limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.

Potrivit comunicatului, "implementarea acestui program de incurajare a consumului de fructe in scoli reprezinta o oportunitate acordata sectorului romanesc de fructe si legume in diversificarea si dezvoltarea activitatilor de productie si comercializare. Derularea acestui program poate contribui la stimularea competitiei intre producatorii si comerciantii de fructe si legume si la asigurarea unui venit satisfacator de pe urma activitatilor desfasurate".