Cunoscutul producator de televiziune, Valeriu Lazarov, a murit marti dimineata, la Madrid - a anuntat fiul sau, citat de Agerpres. In varsta de 73 de ani, Lazarov a murit, potrivit unui comunicat remis de familie, in urma unor complicatii aparute dupa interventia chirurgicala pe colon. El a ocupat functiile de director general si consilier delegat al canalului Telecinco in perioada 1985 si 1994, precum si realizator al Television Espanola, in anii '70.

Valeriu Lazarov s-a nascut la Barlad, in Romania si avea cetatenie spaniola din 1972. El era casatorit cu Augusta Dumitrascu, in 2004.

Si-a facut debutul in TVR, apoi pleaca in Spania, fiind considerat parintele televiziunii spaniole. In Romania, Valeriu Lazarov a revolutionat divertismentul romanesc de televiziune la sfarsitul anilor '90. El a adaptat cateva emisiuni de succes, cum ar fi "Surprize, surprize" sau "Din dragoste".

De asemenea, Lazarov a produs si mai multe telenovele, printre care "Secretul Mariei", care s-a bucurat de un mare succes in randul telespectatorilor romani.

Presa spaniola: A murit Mister Zoom

El Mundo: "Lazarov a fost unul dintre numele cele mai respectate din audiovizualul spaniol"

"Lazarov a avut o relatie apropiata cu Silvio Berlusconi, cu care a colaborat in anii '80, cind actualul premier italian punea bazele imperiului sau TV".

"Imaginea avangardista pe care Lazarov si-a creat-o in TVR l-a determinat pe seful Televiziunii Publice Spaniole sa-i ofere un contract in 1968. Obiectivul era acela de a crea o imagine pozitiva regimului franchist din Spania. Din acel moment, Valeriu Lazarov a devenit un nume respectat in audiovizualul din Spania si Italia".

ABC.es: "Valeriu Lazarov, cel mai popular producator si realizator tv din Spania anilor 70, era supranumit Mister Zoom pentru stilul particular in care folosea camera".

Citeste pe larg ce scriu "El Mundo", "El Pais" si "ABC.es" despre producatorul de origine romana.

Vezi "Planuri de filmare" cu Valeriu Lazarov