Ecaterina Andronescu: Forma de invatamant la distanta la "Spiru Haret" se desfiinteaza, Universitatea va fi monitorizata timp de 3 ani si risca desfiintarea daca nu intra in legalitate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 8 august 2009, 17:00 Actualitate | Esenţial


Universitatea "Spiru Haret"
Foto: AGERPRES
Centrele teritoriale din tara si centrele de invatamant la distanta din strainatate de la "Spiru Haret" se desfiinteaza pana cand Universitatea va intra in legalitate, iar institutia de invatamant, inclusiv facultatile acreditate, vor fi monitorizate timp de 3 ani de Ministerul Educatiei. In plus, "Spiru Haret" trebuie sa isi modifice regulamentul si sa isi aleaga conducerea conform noului regulament, dar si sa coreleze numarul de studenti cu cel al profesorilor. In caz contrar, Universitatea "Spiru Haret" risca desfiintarea, a anuntat, sambata, ministrul Ecaterina Andronescu.

"Momentul in care Universitatea a solicitat 56.000 de diplome a fost momentul de semnal de alarma in legatura cu ce se intampla acolo", a afirma ministrul Educatei.

Propunerile Ministerului Educatiei in urma controlului efectuat la Universitatea "Spiru Haret", anuntate de ministrul Ecaterina Andronescu:

 • 1. "Intrarea in lichidare a programelor de studii la invatamant la distanta. Studentii inmatriculati la aceasta forma de invatamant isi vor continua studiile la alte institutii acreditate. Programul de studii la distanta de la "Spiru Haret" nu are nicio legatura cu standaredele impuse de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior pentru aceasta forma de invatamant. Nu poti sa faci muzica sau sport la distanta si nu poti fi un specialist in criminalistica fara sa fi facut nici macar o ora de laborator. Nu cred ca poti fi un specialist in aceste domenii fara sa te intalnesti macar o singura ora cu un cadru didactic."
 • 2. "Desfiintarea centrelor teritoriale din tara care administreaza forme de invatamant la distanta. Aceste centre administreaza mai degraba o afacere decat o forma de invatamant. Acolo sunt inscrisi studentii, acolo primesc o parola pe calculator, de acolo isi cumpara cartile si eventual acolo dau examen fara sa se intalneasca, macar in momentul examinarii, cu un cadru didactic. In cel mai fericit caz, un administrator al Centrului supravegheaza."
 • 3. "Interzicerea desfasurarii de activitati in centre din strainatate. Exista 9 centre in strainatate si riscam cu formele acestea de invatamant sa intram intr-un teritoriu extrem de periculos pentru tot sistemul de invatamant romanesc, in ceea ce priveste recunoasterea diplomelor noastre."
 • 4. "Invalidarea Cartei universitare existente la "Spiru Haret" si elaborarea unei noi Carte, in conformitatea cu legislatia privind invatamantul. Carta este legea de functionare a Universitatii. Cartea Universitatii "Spiru Haret" e departe de legislatia din invatamant si nu e firesc ca aceasta Carta sa fie deasupra legilor invatamantului."
 • 5. "Elaborarea si adoptarea in Senatul Universitatii a unui nou regulament privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru o noua conducere a Universitatii "Spiru Haret", cu respectarea dispozitiilor in vigoare."
 • 6. "Organizarea alegerilor pentru structurile de conducere la toate nivelurile, in conformitate cu noua Carta. Rectorul "Spiru Haret" a primit ultima data validarea Ministerului, asa cum cere legea, in anul 2000. De atunci, rectorul "Spiru Haret" nu a mai primit confirmarea Ministerului Educatiei, asa cum cere legea invatamantului."
 • 7. "Actualizarea tuturor regulamentelor Universitatii "Spiru Haret" in conformitate cu noua Carta si cu legislatia in vigoare privind invatamantul."
 • 8. Invalidarea tuturor titlurilor stiintifice de conferentiar si profesor universitar conferite de "Spiru Haret" fara respectarea procedurilor legale. Sunt 92 de cadre didactice care au primit confirmarea pe pozitia de conferentiar sau de profesor de catre Universitate fara ca aceste titluri sa fie validate de Consiliul National pentru atestarea diplomelor si certificatelor universitare.
 • 9. "Organizarea procesului de invatamant in conformitate cu prevederile legale si completarea documentelor de studii in conformitate cu legislatia in vigoare. Este vorba despre cataloage, foile matricole si suplimente la diplomele de licenta."
 • 10. "Referitor la absolventii care au finalizat studiile la specializarea "Drept", timp de 3 ani, se impune completarea acestora si sustinerea examenului de licenta. Conform legii, Facultatea de Drept nu poate avea o durata mai mica de 4 ani."
 • 11. Corelarea cifrelor de scolarizare cu elemente legate de capacitatea institutionala si reducerea lor astfel incat sa fie asigurate standardele nationale de asigurare a calitatii. Raportul studenti - cadru didactic este 438 la 1, acest raport nu ar trebui sa treaca de 25, potrivit Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.
 • 12. "Retragerea dreptului de a organiza licenta pentru Universitatea "Spiru Haret" pana la finalizarea evaluarii institutionale externe de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior."
 • 13. "Monitorizarea Universitatii "Spiru Haret" in baza metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei pe o perioada de 3 ani."
 • 14. Intrarea imediata in proces de evaluare institutionala a tuturor programelor de studii in vederea acreditarii sau de evaluare periodica pentru cele acreditate.
 • 15. "La sfarsitul evaluarii pe care ARACIS-ul o va face este posibil sa existe si un alt pachet de masuri pentru aceasta universitate. In cazul in care Universitatea "Spiru Haret" nu va aplica masurile recomandate de minister in vederea intrarii in legalitate, Ministerul Educatiei va declansa procedurile de intrare in lichidare a Universitatii Spiru Haret."
 • "Ministerul este dispus sa sustina Universitatea "Spiru Haret" pentru intrarea totala in legalitate, pentru a desfasura un proces de invatamant de calitate si pentru a sta cu fruntea sus in fata celor care urmaresc sa existe o corespondenta intre diploma si competentele absolventului care este detinatorul acelei diplome."

Noul Cod al Educatiei e gata

Ministrul Educatiei a mai anuntat, sambata, ca a fost finalizat noul Cod al Educatiei. "Marti vom mai face o citire a lui, il vom pune pe site, in dezbatere publica. Aduce foarte multe elemente de reforma si completeaza legislatia, in asa fel incat sa reusim sa crestem calitatea si performantele sistemului de invatamant si prin severitatea legislatiei."

"Acest Cod cuprinde integral toata legislatia privind desfasurarea procesului educational si are un caracter unitar", a mai precizat Ecaterina Andronescu.

Citeste si Ministerul Educatiei propune desfiintarea formei de invatamant la distanta de la Universitatea "Spiru Haret".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6525 vizualizari

 • 0 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 8 august 2009, 17:10)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   comparatia nu-i un argument (Luni, 10 august 2009, 5:24)

   mihai_e [anonim] i-a raspuns lui

   Cei care nu au argumente recurg la comparatii.
 • +2 (14 voturi)    
  dar, absolventii? (Sâmbătă, 8 august 2009, 17:37)

  ion [anonim]

  in privinta absolventilor univ. sh, ceea ce nu a spus ministra cu gura ei, a spus o jurnalista cu voce de barbat care in ultimele interventii a tot laudat-o. in discutia avuta azi-dimineata cu ministra, aceasta i-ar fi spus ca absolventii vor trebui sa sustina din nou examenul de licenta. acestea sunt intentiile ministrei. e clar ca acum nu isi permite sa o spuna, insa dupa alegeri vom avea si aceasta propunere.
  • +1 (5 voturi)    
   asa si? (Duminică, 9 august 2009, 15:13)

   io [anonim] i-a raspuns lui ion

   Care ii problema? Mi se pare normal sa isi dea licenta din nou, de fapt ar fi fost mai corect anularea tutror studilor si inceperea de la zero.
   • 0 (0 voturi)    
    ce studii? (Luni, 10 august 2009, 17:50)

    ioana [anonim] i-a raspuns lui io

    de ce sa se anuleze studiile tuturor absolventilor? sunt unii care chiar au invatat acolo si din cate vad eu aici, in comentariul tau, ar trebui sa repeti clasa a doua unde inveti sa scrii... Ma enerveaza ca toti agramatii critica USH, unde acolo, sunt studenti care chiar stiu sa scrie ROMANESTE!
 • -6 (14 voturi)    
  n-are legatura (Sâmbătă, 8 august 2009, 17:43)

  Andrei [anonim]

  N-are legatura una cu alta, citeste legea invatamantului din 96 votata de parlament, scrie clar ce si cum se face, actele aditionale nu pot schimba continutul cadru al legii si necesitatea acreditatii la id nu este conform cu cadrul legal. Daca vor sa bage ceva sa treaba prin parlament o lege noua.
  De aia zic ca e un show ieftin, acolo monitorizari 3 ani bla, jucarii, plansete dupa bani, o sa vedeti ca tot ca inainte va fi.
 • +5 (13 voturi)    
  Intrebare (Sâmbătă, 8 august 2009, 17:59)

  georgel [anonim]

  De ce nu se aplica aceste masuri pentru toate universitatile (de stat si private)?
  In aceasta saptamana a aparut in presa scandalul celor 15000 de diplome false, la universitati de stat si private; d-na ministru nu zice nimic. Oare de ce?
  Pe canalele media unde se "judeca" situatia de la Spiru Haret apar mesaje cu universitati, care organizeaza inscrieri pentru 2009-2010 , si spun ca ID-ul lor este autorizat.
  Mie foarte greu se inteleg de ce unii pot organiza ID iar altii nu.
  Nu zic ca e o forma de invatamant buna sau mai putin buna, dar ma asteptam ca masura luata sa se aplice unitar.
 • -4 (18 voturi)    
  felicitari pentru doamna ministru! (Sâmbătă, 8 august 2009, 18:03)

  Daniela C [anonim]

  Ma bucur nespus ca se iau niste masuri reale impotriva unor forme de invatamant superior care pericliteaza atat imaginea interna cat si externa a invatamantului superior romanesc,forme care situeaza pe pozitii egale pe"absolventii "acestor institutii de invatamant, cu absolventii care au participat realmente la examene de admitere drastice,care au invatat,au participat la seminarii si laboratoare,au sustinut examene dure.Aceste"universitati"aparute ca ciupercile dupa ploaie,nu fac altceva decat sa elibereze diplome pe banda rulanta asa cum se exprima presedintele T.Basescu,sa inmulteasca numarul somerilor cu"studii superioare" si ,cu siguranta, sa mareasca lefurile celor care nu au fost in stare sa faca studii superioare la timpul oportun ,pentru ca oricum,nu ar fi promovat examenul de admitere.In aceeasi situatie ca Spiru Haret se afla si Universitatea "Vasile Goldis"din Arad.Nu este posibil sa se dea diplome de licenta la sectiile de medicina si farmacie "absolventilor"acestei facultati ,in conditiile in care acestia,nu iau contact cu laboratoarele!Medicina si farmacia sunt facultati care se studiaza la zi,facultati care TREBUIE sa faca o selectie a candidatilor deoarece starea de sanatate a noastra a cetatenilor, depinde de pregatirea profesionala a acestora.De asemenea,consider ca trebuie sa se revina la examenele de admitere atat in liceu(pacat ca se va generaliza!),cat si in invatamantul superior deoarece exista o mai mare motivatie pentru invatatura in aceste cazuri.
  • -3 (9 voturi)    
   nu merita felicitari (Sâmbătă, 8 august 2009, 23:18)

   Darian [anonim] i-a raspuns lui Daniela C

   Am terminat la stat, asta ca sa fie clar de la inceput. Daca ar functiona o piata reala a muncii nu as avea nici o problema, dar in fata unui absolvent (de la Spiru Haret sau de la stat) cu sprijin politic (o alta forma de pila mai evoluata) am constat ca nu am nici o sansa. In Romania nu examenul te departajaza si alege, ci relatiile pe care le ai. In rest vise si spor la munca in alte tari in care poti trece examene chiar daca esti roman iar candidatii autohtoni pica. Si nici nu ai parte de contracandidati de la Spiru Haret sau alte universitati de acelasi nivel pentru ca acolo relatiile lor nu au influenta.
 • -3 (17 voturi)    
  Despre USH (Sâmbătă, 8 august 2009, 18:10)

  Mihai [anonim]

  Bravo CATI ! Sper sa nu te opresti aici !
 • -6 (8 voturi)    
  un ministru bun (Sâmbătă, 8 august 2009, 21:21)

  Olguta [utilizator]

  Un ministru bun! O femeie curajoasa; sper sa nu fie o Fata Morgana si invatamantul romanesc sa fie iarasi unul de calitate.....
 • -1 (9 voturi)    
  si celelalte Universitati??? (Sâmbătă, 8 august 2009, 21:24)

  bogdan [anonim]

  Eu inteleg k la SPIRU NU E OK, insa mai sunt si alte universitati, CANTEMIR, MAIORESCU, TITULESCU, ECOLOGICA, BIOTERA si lista poate continua.L a celelate e ok? Sa spunem ca eu vream sa urmeaz o forma din asta de invatamant neacreditata de la Spiru k na e mai ieftin la stat la zi e 25 de milioane, aici doar 10 milioane si merg si ma inscriu la o alta universitate din asta particulara, de unde stiu eu ca peste 3-4 ani nu ma trezesc ca tre sa dau licenta in alta parte? Solutia e simpla sa dea consumatorii aia de shaorma din Parlament O LEGE prin care sa interzica sa se faca inscrieri la fomele neacreditate de invatamant! ca sa pot si eu sa stiu ca atunci cand o sa termin o sa am o diploma.
 • -4 (8 voturi)    
  Care obiectivitate? (Duminică, 9 august 2009, 9:57)

  Studentul [anonim]

  Spunea cineva ca examenul pe calculator este obiectiv. Intr-adevar, asa este, dar ..................ptr. cei cu relatii examenul acesta, chiar pe calculator se da separat, intr-o sala aparte, unde linga calculator ai grila cu raspunsuri cu tot, si acest lucru se face sub supravegherea anumitor cadre de la Spiru.
 • +7 (13 voturi)    
  ID/ul la USH (Duminică, 9 august 2009, 12:07)

  teodora [anonim]

  Salutăm reîntoarcerea în trecut a învăţământului românesc. De ce să folosim tehnologia modernă, videoconferinţele, cursurile înregistrate video? În modul acesta profesorul nu poate "controla" studentul. Intenţionat am spus "controla" şi nu "evalua", pentru că evaluare mai lipsită de subiectivitate decât cea făcută de computer nu cred că există. Totul constă în priceperea dascălului de a realiza programul de evaluare. Şi apoi, dacă nu se poate face muzică la ID, că pe asta se pedalează, de ce să nu le desfiinţăm pe toate, la grămadă? Că aşa spune evaluatoarea noastră "nesubiectivă" şi "netendenţioasă"
  Nu mă miră, uitându-mă puţin la vârsta celor care fac reforma şi evaluarea în învăţământ. Câţi au sub 50 de ani? Ştiţi, de la o vârstă, e mai greu cu tehnica asta modernă. Şi ce nu înţelegem, desfiinţăm, aşa nu avem bătăi de cap.

  Deci, tineri elevi şi studenţi ai României, este interzis să fim în pas cu învîţîmântul modern! Este musai să fim măcar cu 10 ani în urmă! mai bine ne năşteam în altă ţară!!!!
  • -3 (7 voturi)    
   ID/ul la USH (Duminică, 9 august 2009, 10:54)

   Mel B [utilizator] i-a raspuns lui teodora

   Ce modernitate exista in sistemul id de la ush??? Anu trecu m-a rugat o studenta constiincioasa (de la USH- zi) sa sustin un examen pentru ea. Intr-adevar, n-a fost nevoie sa ma deplasez pana la facultate ca sa sustin examenul, a fost nevoie dpoar de o parola si l-am dat linistita de acasa. Nu vreau sa spun cat de moderne erau intrebarile....totul este super modern la ei..Scopul lor este o hartie si atat!!
   Mi-e mila de ei, dar mai ales de noi. Cine stie ce functii primesc unii ca ei!
   Stiu multi oameni peste 50 de ani care n-au nicio problema cu tehnica moderna! De unde ai mai scos-o si pe asta?! Normal ca Gogu nu le are cu tehnica.
   In afara tarii, modul de sustinerea a examenului nu difera cu mult! Depinde de la materie la materie. Sunt proaspata absolventa si am folosit calculatorul in sustinerea unor examene. Nu aveam cum sa dau examenul de matematica pe calculator! Sau aveam cum, dar e aberant!
   • 0 (0 voturi)    
    ID ls USH (Luni, 10 august 2009, 11:58)

    Un student [anonim] i-a raspuns lui Mel B

    Mel B, nu poti da examenul la ID de oriunde. Accesul la blackboard pentru examuinare nu se poate face decat din locatiile USH. Cat despre varianta ID, nu esti obligat sa te duci la cursuri, asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti. Cand te duci la examen si nu stii nu iei examenul. Subiectele sunt aceleasi de la zi nu sunt diferite ptr cei de la ID. Daca eu pot lua acele examene fara sa ma prezint la cursuri inseamna doar ca stiu mai mult decat cel care se duce la zi ca sa invete. In rest numai cele bune. PS: eu zic sa ne intoarcem cu vreo 100 de ani in urma cu invatamantul, poate asa nu ne mai dezvoltam atat intelectul ptr e putea debita aberatii.
 • -1 (5 voturi)    
  mai terminati (Duminică, 9 august 2009, 12:41)

  Max [anonim]

  haideti ba mai terminati cu ideile novatoare ale lui papa bondrea.
  omul e interesat doar de bani,cei care termina acolo doar de diplome.
  dar scoala nu se face la distanta (ori cu fosile comuniste) nici la bondrea nici la asa zisa phoenix university
 • +3 (5 voturi)    
  'doar un votant' (Duminică, 9 august 2009, 13:19)

  'doar un votant' [anonim]

  Unde in UE inca se mai folosesc stampilele si 'n' avize si aprobari ? In Romania !
  Unde inca se pune tehnologia sa stea 'la coada' in spatele birocratiei ? In Romania !
  Unde se mai exclud cursuri invatamaint cand alte tari o considera o masura anticriza? = Romania !
  Unde unele lucruri sunt interzise dar doar pt anumite persoane nu pt toti ? In Romania !

  Ma mandream cu aceste cursuri on-line pt ca sunt bazate pe tehnologie iar evaluarile sunt obiective. Dupa cinci ani de politehnica am ales aceste cursuri din placere, pt ca imi erau foarte folositoare si pt ca se potriveau stilului meu de viata.
  Oricum orice angajator intreaba si testeaza experianta si mentalitatea nu citeste diploma de pe CV si gata face angajarea.

  I love Romania !
  Don't you ?
 • +6 (10 voturi)    
  SUA (Duminică, 9 august 2009, 13:32)

  gabriel4west [utilizator]

  Obama wants mothers to go back to school - the government Pell Grant will allow moms to study via online education, so you don't have to leave your kids when you are earning your degree. This is great news for mothers who don't want to give up their home commitments, but still want to reap the benefits of studying!

  De ce nu faceti si voi o lege sau un program guvernamental care sa permita studiul on line ???

  Nu faceti decat sa stricati ceea ce au incercat altii sa construiasca tocmai pentru ca VOI, GUVERNANTII, NU V-ATI IMPLICAT TIMP DE 20 DE ANI, BA MAI MULT, V-ATI COMPLACUT IN ACEASTA SITUATIE, ATI LUAT BANI ( unii din voi fiind profesori si luand bani grei ) - deci era bine atata timp cat va iesea si voua un ban in plus.

  Acum, brusc, totul va pute. OK. legiferati, puneti ceva in loc, nu doar stricati ! sa strici este simplu, se poate face cu o simpla miscare de creion, dar sa construiesti la loc ai nevoie de ani de zile !!
 • -1 (3 voturi)    
  vai de steaua noatra (Duminică, 9 august 2009, 23:00)

  un roman [anonim]

  Pai s-a gasit buba acestei tari, Universitatea SPIRU.
  As fi de acord cu madam ministru daca m-ar convinge ca cei ce conduc tara asta au terminat la Spiru si de aceea suntem unde suntem, dar cred ca au terminat studiile la sfantul ,,stat" si asta le dau o aura de oameni destepti.
  Ceea ce ma intriga e : de ce la altii da si la Spiru nu?
  E clar ca e facuta special ca sa se duca absolventii la ceilalti. E partinitoare madam, oare de ce?
 • 0 (2 voturi)    
  Bine face.. (Luni, 10 august 2009, 8:38)

  yunita [utilizator]

  Se pare ca multi au uitat ce inseamna sa urmezi o facultate cu adevarat...facultate online....las-o balta...asta inseamna sa evoluezi???de asta ies acum atatea minti luminate...care ne decid noua soarta de multe ori...cei care termina un ID sau o facultate online...afara cu ei!
 • 0 (0 voturi)    
  comparatie (Luni, 10 august 2009, 19:25)

  ississ [anonim]

  Am o intrebare pt.D-na "ministru" cei care fac liceul la seral FR,ID nu dau acelasi BAC cu cei de la zi? asa si cei de la ID si FR dau acelasi examen de licenta cu aceleasi subiecte
 • 0 (2 voturi)    
  e bine ceea ce a facut min. (Marţi, 11 august 2009, 23:30)

  Cristi [anonim]

  poate o sa ma injurati dar parerea mea este ca a facut bine min. Andronescu, in primul rand pentru faptul ca oricine vroia sa se faca student si sa faca o facultate se inscria la Spiru Haret, se ducea de 2 ori pe an (sesiunea de iarna si de vara) si atunci parca se ducea la exam pentru permisul auto.dar lua diploma de licenta ca si unul care se chinuia la alta facultate si nu trecea prin ea ca "rata prin apa". Cand era vb de un loc de munca ii putea ocupa locul celui care a trminat la zi si a invatat.
 • 0 (0 voturi)    
  “Hatisurile” infiintarii firmelor in Romania pot f (Miercuri, 6 aprilie 2011, 16:50)

  marius [anonim]

  Odata cu intrarea in vigoare pe data de 9.02.2011 a Ordonantei de Urgenta 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, se asteapta o crestere a numarului cererilor pentru infiintarea de societati. Ca urmare a acestei miscari guvernamentale, romanii ar trebui sa stie faptul ca o idee de afacere nu poate functiona legal decat daca se constituie o firma.

  Infiintarea unei firme presupune nu doar multa alergatura din partea celui care doreste sa devina “patron”, ci si o buna cunoastere a etapelor, actelor si informatiilor de natura legislativa de care se va lovi, cu siguranta, in procesul constituirii firmei. Chiar si in cazul in care o cercetare prealabila a etapelor mai sus mentionate a fost intreprinsa, decizia de infiintare a firmei poate fi respinsa de la cele mai banale cauze, cum ar fi o stampila care nu se vede bine, la unele mai serioase ce tin de necunoasterea conditiilor pe care fondatorii trebuie sa le indeplineasca, inclusiv cele ce tin de cazierul fiscal.

  Pe baza acestor considerente, una dintre deciziile cele mai bune pe care un viitor intreprinzator le poate lua este aceea de a apela la serviciile de consultanta pe care multe case de avocatura le ofera. Acest serviciu este disponibil si la Registrul Comertului (ONRC), insa de multe ori ajunge sa depaseasca onorariile percepute de anumiti avocati. In plus, serviciile pe care le ofera casele de avocatura includ, de multe ori, pe langa consultanta, si servicii de redactare a actelor necesare pentru dosar, depunerea dosarului la ONRC si reprezentare in fata judecatorului desemnat de Registrul Comertului.

  “ Chiar daca la o prima vedere a infiinta o firma nu pare foarte complicat, iar resursele oferite de internet pe aceasta tema sunt nenumarate, “hatisurile” birocratiei romanesti pot fi coplesitoare pentru intreprinzator. De asemenea, timpul pe care


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by