Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca intentioneaza sa comaseze Comisia Nationala de Prognoza (CNP) cu departamentul de analiza macroeconomica din Ministerul Finantelor, fara a da un termen pentru finalizarea acestui proces.

"Intentionam sa unificam Comisia Nationala de Prognoza cu departamentul Macroeconomie din Ministerul Finantelor. Nici in acest moment, cele doua structuri nu sunt separate, CNP fiind in subordinea MFP, insa acest proces face parte din programul de restructurare al ministerelor si agentiilor", a spus Pogea.

El a precizat ca cei care ar putea fi afectati de aceasta decizie vor fi angajatii care se ocupa cu contabilitatea, fara a da detalii.

CNP a trecut in ultimii 20 de ani prin mai multe forme de organizare. In 1990 exista un Departament de Previziune si Orientare Economica in cadrul Ministerul Economiei si Finantelor, din care s-a format in 1993 Comisia Nationala de Prognoza. In 1999, structura a revenit in cadrul Ministerului Finantelor de la acea vreme, sub forma unei Directii generale de prognoza, pentru ca din 2003 sa se opteze pentru formula actuala