Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, ca institutia pe care o conduce va fi mai exigenta in privinta criteriilor de evaluare periodica a universitatilor particulare, pentru autorizare si pentru acreditare. "Experienta aceasta nefericita cu Universitatea "Spiru Haret" ne determina sa regandim si sa intarim, in ceea ce priveste exigenta, aceste criterii si chiar vom face asta", a spus ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu s-a intalnit, marti, cu sindicalistii din Educatie, pentru discutii privind legile invatamantului, dar si referitoare la reducerea cu 4% a posturilor din sistem. La iesire partile au fost de acord ca este nevoie de un cod al Educatiei nu de pachete de legi cu nume de ministri.

"Educatia are nevoie de un cod care sa cuprinda toate structurile din invatamant. Sustin ideea ciclurilor 4-4-4, cu anul pregatitor inclus in sistemul obligatoriu; modificarea pe 5-5-3 ar produce perturbatii in sistem", a declarat Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai sustinut ca invatamantul superior va trebui sa creasca exigenta privind acreditarea si autorizarea pentru a evita situatiile celor de genul Spiru Haret", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.