Asistenti, lectori, conferentiari, profesori universitari din cadrul Universitatii Spiru Haret cer dreptul la replica, intr-un "Apel catre cei ca noi". "Avem mandria de a apartine unei elite si nu ne e rusine de acest cuvant, pentru ca numai un corp de elita poate gestiona invatamantul universitar de masa, de care e atata nevoie in ziua de azi si care e practicat si in sistemul de stat, cu mare entuziasm, prin minunatele locuri nebugetate", transmit cadre didactice ale USH intr-un comunicat remis marti.

"Ne doare orice vorba nedreapta, orice eticheta trantita obraznic si gros pe ecran, fara chibzuinta si fara responsabilitate", arata cadrele didactice de la Universitatea Spiru Haret, referindu-se la atacurile sustinute in emisiunile de televiziune din ultima perioada:

"Brutal, grobian, fara discriminare, prin gurile abonatilor la sezatorile de seara organizate la niste canale de televiziune am auzit saptamanile acestea cum se terfeleste un sistem de invatamant care incearca sa vina in intampinarea nevoilor societatii zilelor noastre."

"Naucitor de volubile, persoane altfel onorabile, isi dau cu presupusul fara nicio cadere, pricepandu-se la viata universitara cum se pricepe tot romanul la fotbal, fara macar a manifesta acea discreta stanjeneala a omului obligat sa vorbeasca despre ceea ce habar n-are."

"Universitatea suntem noi toti. Spiru Haret, A. I. Cuza, D. Cantemir, N. Titulescu sunt nume dincolo de care e vorba de „cei ca noi”. Cei care i-au avut profesori pe Calinescu, Vianu sau Papu, cei care dau generatii dupa generatii de intelectuali si specialisti. Cei care si-au vazut cinstea manjita de eticheta ca diplome false, invatamant care pregateste niste neica nimeni, un Caritas al diplomelor, corp didactic de adunatura."

"Ne adresam celor ca noi, universitarilor tacuti care au oroare sau trac sau sila sa apara pe micile ecrane ori sa scrie la gazeta cu intrebarea: daca maine ministerului ii casuna pe universitatea mea? Daca eu si colegii mei suntem maine intampinati cu priviri compatimitoare sau dispretuitoare fara a ne putea apara, caci oprobriul si-a facut efectul multumita fortei de penetrare a canalelor media?"

Comunicatul se incheie cu apelul catre ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu:

"Doamna profesor, asteptam sa va nuantati discursul public, sa-l apropiati de cel academic pe care speram ca-l practicati la catedra. (...) Facem un apel la nuanta, la ponderatie, la adevar."