Primarul Constantei, Radu Mazare, va fi cercetat de procurorii constanteni pentru arborarea de insemne naziste, dupa ce a aparut imbracat in militar german la o prezentare de moda in statiunea Mamaia, relateaza Mediafax.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, a declarat ca a fost facuta o sesizare la Parchetul instantei supreme la adresa primarului Radu Mazare, iar luni Parchetul a declinat competenta procurorilor constanteni.

Adina Florea a precizat ca acest caz va fi cercetat de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

In urma cu 8 zile, Radu Mazare a defilat, la Mamaia, in uniforma de ofiter german. Aflat pe scena unei prezentari de moda, el a fost insotit de fiul sau, care purta o uniforma asemanatoare, de ordonanta.

Primarul Constantei a fost aspru criticat pentru acest incident, atat de adversarii politici, cat si de unele voci din PSD, iar reprezentantii Centrului "Simon Wiesenthal" i-au cerut sa isi prezinte scuzele si sa demisioneze din functie.

In plus, stirea si fotografiile cu Radu Mazare imbracat in uniforma de general nazist au facut inconjurul presei din intreaga lume.

Potrivit articolului 4 din OUG 31/2002, „utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi”.