Apel al intelectualilor in cazul Spiru Haret: Am luat act cu stupoare de incercarile lui Mircea Geoana de a musamaliza scandalul si de tentativa lui Traian Basescu de a da vina pe lupta pentru influenta dintre invatamantul de stat si cel privat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:18 Actualitate | Esenţial


 documente
Apel al intelectualilor in cazul Spiru Haret. Mai multi reprezentanti ai mediului universitar, cercetatori si oameni de cultura semneaza un apel in care afirma ca au luat act "cu stupoare de incercarea unor politicieni importanti, ca Mircea Geoana, presedintele PSD si al Senatului, de a musamaliza si atenua scandalul din jurul Universitatii private „Spiru Haret”, ca si de tentativa, apartinand insusi presedintelui Romaniei, de a sugera ca acest scandal are ca substrat o lupta pentru influenta intre universitatile de stat si cele private".

Printre semnatarii apelului se numara Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Zoe Petre, Alina Mungiu Pippidi,  Adrian Cioroianu, Andrei Cornea, Dan Perjovschi, Armand Gosu, Andreea Pora, Rodica Palade si Smaranda Vultur, unii dintre acestia fiind considerati, in trecut, sustinatori ai sefului statului.

 • "Nu exista nimic care sa legitimeze uriasa impostura universitara pe care a creat-o Universitatea „Spiru Haret” cu singurul scop de a face o afacere pur lucrativa. Nu subversiunea din partea universitatilor de stat sau a sindicatelor a creat sutele de mii de studenti „de la distanta” ai universitatii „Spiru Haret”, si nu ea a produs raportul aberant de peste 400 de studenti la un cadru didactic (cind norma europeana nu depaseste 20 de studenti la un cadru didactic). Nici o masinatiune nu poate sa explice cataloagele cu 9.000 de studenti, toate semnate de un singur cadru didactic, nici o conspiratie impotriva invatamintului privat nu explica de ce s-au numit aproape 100 de profesori si conferantiari fara validarea comisiei Ministerului Educatiei si Cercetarii care, prin lege, are aceasta responsabilitate", se arata in apelul intelectualilor.
 • Semnatarii apelului mai arata ca "Nu acceptam lamentarea ipocrita pentru absolventii care au terminat in ultimii trei ani programe neacreditate ale universitatii „Spiru Haret”. Acele programe au ramas neacreditate fiindca universitatea stia ca nu poate obtine acreditarea din partea ARACIS. In consecinta, majoritatea respectivilor studenti sint rau pregatiti iar diplomele pe care asteapta sa le primeasca sau le-au primit deja nu au acoperire. Absolventii respectivi stiau (sau aveau putinta sa afle) care dintre programele de studiu din fiecare an academic erau sau nu acreditate."

Semnatarii apelului precizeaza ca sustin demersurile Ministerului Educatiei de a verifica functionarea Universitatii „Spiru Haret” si a altor universitati private sau de stat care s-ar putea afla in situatii asemanatoare, cer Parchetului sa se autosesizeze in acest caz, iar politicienilor "sa se abtina de la presiuni si de la deturnarea anchetelor in scopuri electorale".

In plus, semnatarii apelului solicita ca "toate diplomele de la Universitatea Spiru Haret, obtinute la programe de studii neacreditate in ultimii trei ani (de cind exista actuala forma a legii acreditarii), sa fie considerate valabile numai in mod provizoriu, si anume pe o durata de 4-5 ani, definitivarea lor urmind sa fie conditionata de un nou examen de licenta sustinut la o facultate acreditata".

 • Precizare: Intr-o nota remisa HotNews.ro, semnatarii Apelului in cazul Universitatii Spiru Haret precizeaza ca documentul publicat vineri in ziarul Cotidianul nu era autorizat sa apara.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9475 vizualizari

 • -12 (32 voturi)    
  Societatea civila in zona crepusculara (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:26)

  Ariel [anonim]

  Isi dau cu stanga in dreapta! Cum adica: "nu era autorizat sa apara"? Ce rost are atunci apelul? Si l-au scris ca sa excite unii pe altii? Jenant, stimabila societate civila! Cu o mana agiti sensul existentei tale, iar cu cealalta iti asiguri retragerea onorabila de pe podium... Probabil asta ai invatzat din politica, in loc sa de distantzezi de instrumentele politicii.
  • 0 (18 voturi)    
   Apelul intelectualilor (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:04)

   Adriana [anonim] i-a raspuns lui Ariel

   Este interesanta interpretarea realitatii de catre unii oameni de cultura din Romania. Sprijinul pe care Geoana l-a acordat si inca il acorda Ecaterinei Andronescu este trecut cu vederea se pare.. Insa, cel mai remarcabil este ca oameni precum Alina Mungiu Pippidi, Alina Pora, Gabriel Liiceanu sau Stefan Borbely recunosc in sfarsit o evidenta si anume interventia lui Basescu impotriva rezolvarii situatie de la Spiru Haret. Oamenii care l-au sustinut pe Basescu acum se indreapta impotriva lui.
   • +3 (3 voturi)    
    intelectualii (Duminică, 26 iulie 2009, 7:13)

    sabo [utilizator] i-a raspuns lui Adriana

    Iata ca de cele mai multe ori , seria de intelectuali facuti de TV, ca asta sunt de fapt, au indicat o directie pt societate, care duce intr-o fundatura!
    Au tolerat de fapt, initial, niste tare de caracter, care iata unde au dus statul.
    La starea de blocaj social si presiune limita!
   • +2 (4 voturi)    
    acreditare vs. intelectuali (Duminică, 26 iulie 2009, 9:05)

    atreus [anonim] i-a raspuns lui Adriana

    vreau sa deschid un subiect posibil usor off-topic: ce inseamna intelectual? Oare termenul de intelectual nu este asa de general incat sa isi piarda orice semnificatie? Jurnalistul este intelectual? Da! Medicul? Da! Inginerul, profesorul, politicianul, filosoful, farmacistul, managerul, economistul? Evident! Asadar ce inseamna "intelectual"? Este necesara vechea diferentiere intre lucratorul "cu sapa" vs. "cu mapa"? Nu suna aberant? Si acum pentru a nu fi chiar off topic in totalitate: daca nu am mai folosi termeni de genul "intelectual" ci l-am inlocui cu "profesionist" poate ca diplomele si universitatile ar avea mai multa valoare si prestigiu. De ce sa ne ascundem in spatele unor hartii mai mult sau mai putin valoroase si sa nu evaluam oamenii dupa posibilitatile lor? Se pune problema ca unii studenti nu sunt bine pregatiti? Sa se faca teste necorelate cu universitatile: de ex vreau sa ma angajez pe un anume post? Ok, firma imi cere sa dau un test de evaluare a abilitatilor! Il atasez la CV si angajatorul decide pe cine accepta in functie si de rezultatul la acel test. Daca studentii spun ca ei sunt bine pregatiti desi studiile pe care le-au urmat nu sunt acreditate e ok: sa vina cu un rezultat de la un test general acceptat. Parerea mea este ca fiecare are dreptul sa se informeze de oriunde vrea, prin orice mijloace ii stau la dispozitie. Asta inseamna liberul acces la informatie. Sunt impotriva discriminarii de orice fel si cred ca lipsa acreditarii ar trebui sa nu implice o discriminare. Daca sunt 9000 de studenti "la distanta" e ok. Sa fie si mai multi! Acestia vor fi triati pe baza unor evaluari independente, oferite de niste companii de evaluare independente si pe cat posibil private! Trebuie sa ne hotaram ce ne intereseaza mai mult? Hartiile sau valoarea reala! Pe angajator il intereseaza valoarea reala! Evident ca universitatile care vor produce mai multi studenti evaluati bine la testele independente vor fi mai prestigioase!
    • -1 (1 vot)    
     Profesionisti ? (Duminică, 26 iulie 2009, 16:07)

     ali47 [anonim] i-a raspuns lui atreus

     Problema nu este aceea ac sunt prea multi absolventi de invatamant superior pentru ca se presupune ca cel putin au mai studiat cate ceva fata de cei acre nu s-au inscris la facultati. Problema este alta. Cei care au terminat facultatile asa cum au terminat nu se vor angaja in domeniul privat pentru ca acolo nu prea se uita nimeni la ei. Majoritatea acestor "absolventi" se vor duce in domeniul bugetar unde "traiasca pila si relatia!" Ca doar acesti angajatori nu dau salariu din banii lor. Si apoi, odata cu varsta, vor ajunge sa ne conduca si apoi sa vedeti ce va fi de aceasta Romanie !
    • -1 (1 vot)    
     Tocmai despre acreditare e vorba (Duminică, 26 iulie 2009, 16:09)

     enterco [anonim] i-a raspuns lui atreus

     Rolul universitatilor este sa instruiasca studentii, apoi sa ii CERTIFICE. Angajatorii si nici viitorii profesionisti nu au timp de re-examinari pana la adanci batranetzi. Sa nu uitam ca anumite aptitudini sunt foarte dificil de testat si ca nu sunt extrem de rare situatiile in care angajatorul nu are personal in masura de a testa un anumit profil de angajat.
     La Spiru Haret se pare ca tocmai acreditarea/certificarea a fost pusa in discutie: daca la un moment dat angajatorii puteau conta pe ceea ce scrie pe diploma semnata de uniuversitate, acest lucru pare a nu mai fi general valabil.
     Pe de alta parte... nici situatiile cand anumite persoane urmeaza facultatea X pentru ca 'e necesara pentru a te muta pe postul ala..' (pile, daca nu e evident) nu sunt extrem de rare, din pacate...
     • +1 (1 vot)    
      explicatii (Duminică, 26 iulie 2009, 20:25)

      atreus [anonim] i-a raspuns lui enterco

      perfect de acord! Nici nu am propus ca angajatorul sa reexamineze. Eu propun o institutie paralela de evaluare a tuturor specialitatilor oferite de universitati. Cand o persoana vrea sa se angajeze, pe langa media notelor din facultate sa mai adauge la CV o nota de la aceasta institutie nationala de evaluare. Aceasta evaluare ar inlocui "examenul de licenta" dat de fiecare universitate in parte si evaluat mai mult sau mai putin obiectiv. Ceea ce spuneam eu este ca universitatilor trebuie sa li se dea o independenta totala DAR rezultatele lor sa fie evaluate de catre altcineva, nu de catre universitati! Evident ca nu putem garanta obiectivitatea atunci cand universitatea trebuie sa se evalueze pe sine sau pe studentii "proprii"... Sper ca am fost clar, daca nu, acceptati scuzele mele.
      • +1 (1 vot)    
       Aberant (Luni, 27 iulie 2009, 11:16)

       Eu [anonim] i-a raspuns lui atreus

       E complet lipsit de sens sa existe institutii paralele care sa faca aceeasi treaba. Cu sens este sa existe o institutie unica, care sa faca pe bune ceea ce e sarcina ei sa faca. Adica daca o universitate da diplome in baza unor examene, examenele alea sa fie pe bune.

       In alta ordine de idei, parerea mea e ca ceea ce se poate folosi pt. eficientizarea invatamantului din RO e banul. Anume cum: statul nu mai da bani la universitati de stat si atat, ci da doar bani per student bun de bursa. Anual, statul roman stabileste un nivel al bursei si un numar de bursieri. Examene de admitere la facultate se dau in toata tara la acelasi profil dupa acelasi model, de catre toate universitatile care vor sa capete bani de la stat, indiferent ca-s de stat sau private. In functie de media de la admitere, primii tz studenti din toata tara capata finantare de la stat, care se ducs partial la student ca bursa si partial la universitatea la care acesta invata, ca taxa de scolarizare. In felul acesta, universitatile vor depinde de cantitatea de studenti atrasa pt. a primi bani de la stat. Pe de alta parte, anual ministerul mai publica niste statistici, care sa zica ce procentaj dintre absolventii fiecarei universitati de la ce facultate si-au gasit job in primul an de la absolvire, cati in urmatorii doi, cati in profil si cati in alte profile, cu ce leafa bruta medie au fost angajati, chestii de-astea. In felul asta, se obtin mai multe efecte benefice: pe de-o parte universitatile nu-si vor mai permite sa fie complet insensibille la necesitatile economiei ca acuma, si colaborarea stransa intre economie si universitati va fi esentiala pt. ca o universitate sa capete finantare, pe de alta parte cei ce vor sa se duca la facultate vor avea la dispozitie "hard facts" despre calitatea universitatilor, si vor putea alege mai bine unde si ce vor sa studieze.
      • 0 (0 voturi)    
       Tampenie (Luni, 27 iulie 2009, 14:57)

       Un om [anonim] i-a raspuns lui atreus

       Atunci pentru ce mai fac o facultate, daca nu e valabila si trebuie sa ma mai evalueze cineva? Acea institutie care o propui de cine mai e verificata? poate ca nu are standarde de calitate evaluate la zi(acreditate) si mai trebuie alta institutie s-o verifice si pe ea. Asa prostie nu am mai intalnit.
       • 0 (0 voturi)    
        explicatie (Luni, 27 iulie 2009, 16:13)

        atreus [anonim] i-a raspuns lui Un om

        Si acum exista licenta doar ca este oferita de fiecare universitate in parte. Ideea era sa fie o singura examinare nationala echivalenta cu examenul de licenta dar oferita de o institutie care sa fie deasupra universitatilor. Facultatea o faci ca sa inveti ceva si sa fii capabil sa treci orice examen legat de specialitatea ta, indiferent cine il ofera. In propunerea mea ministerul ar trebui sa acrediteze doar o singura institutie, anume cea care evalueaza iar prestigiul universitatilor s-ar defini si pe baza scorurilor obtinute de catre studentii lor la acest examen. S-ar putea de exemplu calcula un scor global obtinut de fiecare universitate. Publicarea acestuia ar crea automat un criteriu de evaluare a universitatilor. Suna simplu? Mie mi se pare extrem de cinstit. Repet: facultatea o faci ca sa obtii abilitati, nu hartii! Valabilitatea facultatii este data de abilitatile pe care le castigi in ea. Eventual ai putea obtine o diploma universitara fara acest examen, valoarea lui devenind importanta doar daca vrei sa treci la studii post-universitare gen master, doctorat sau daca angajatorul iti cere asa ceva. Evident daca faci medicina si vrei sa lucrezi in jurnalism nu o sa ai nevoie de examen de specialitate din medicina. Totusi, angajatorul ti-ar putea cere sa dai examenul corespunzator pentru jurnalism, caz in care ar trebui sa te pregatesti pentru el. Dar asta e bine! Nu ar mai ajunge atatia diletanti sa fie jurnalisti...
     • +1 (1 vot)    
      explicatii (Duminică, 26 iulie 2009, 20:33)

      atreus [anonim] i-a raspuns lui enterco

      ar fi interesant ca rolul universitatilor sa fie doar sa ii instruiasca pe studenti si sa le ofere o evaluare PARTIALA. Viitorii profesionisti au timp de re-examinari daca asta li se cere. Daca se ofera 6 examinari pe an pentru fiecare specialitate atunci problema timpului se rezolva. Una dintre evaluari ar trebui sa fie in perioada in care acum este examenul de licenta. In acest fel inlocuim o licenta cu acest examen si in timpul anului mai raman si alte posibilitati de "evaluare finala". Apoi este la latitudinea angajatorului daca il va angaja sau nu pe cineva care are dupa 10 incercari tot un scor slab... Si daca "viitorul profesionist" va trebui sa plateasca examinarea va fi atent sa obtina rezultate bune dintr-un numar minim de incercari... Sistemul asta nu e o noutate absoluta: functioneaza de destula vreme in india, china, SUA etc. Din pacate la nivel de educatie europa nu prea mai poate fi un model...
    • +1 (1 vot)    
     Am o corectura (Luni, 27 iulie 2009, 9:11)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui atreus

     Politician nu insemna automat intelectual. Vanghelie e un exemplu relevant. Si de la el se molipsesc si oameni de la care am avea pretentii.
   • +2 (6 voturi)    
    ipocritilor.... (Duminică, 26 iulie 2009, 9:22)

    dadan [utilizator] i-a raspuns lui Adriana

    Din orice stire stiti sa faceti propaganda pesedista si de fiecare data incercati sa-l scoateti pe Basescu vinovat.
    Nu te uiti ca , cartoful fierbinte e in curtea PSD si deja v-ati si dat cu stangul in dreptul....Auzi "sprijinul lui geoana !!!! " dupa ce ministrul era cat pe ce sa fie suspendata pentru ca partidul pierdea la capitolul imagine doar pentru ca din greseala Caty a vrut sa aplice legea (tipic la noi - retard si cu ezitari).
    Va perfectionati in devierea atentiei de la subiect si in canalizarea laturilor spre o singura tinta - inamicul vostru de moarte : Basescu.
    Uite de-aia il votez pe Basescu - ca va provoaca cosmaruri si va face sa tresariti la orice magarie faceti
    • -1 (1 vot)    
     Dincolo de voturi.. (Duminică, 26 iulie 2009, 20:16)

     Vali [anonim] i-a raspuns lui dadan

     Dadan, nu cred ca mai este vorba de propaganda in cazul asta. Subiectul principal este aici invatamantul romanesc pe care ministrul Andronescu incearca sa il curete, sa il aduca la suprafata. Partea cu suspendarea Ecaterinei Andronescu a fost din cate tin minte, doar o speculatie de presa. Niciun oficial al PSD nu a cerut si nici nu a comentat in ultimul timp ca s-ar putea lua o asemenea masura. Cu alte cuvinte, oricine e indreptatit sa creada ca intr-adevar Andronescu are sprijinul partidului din care face parte. Trist este insa ca nu vezi ceva cu mult mai evident - faptul ca Basescu, din pozitia in care este, in loc sa sustina clarificarea situatiei de la USH, tace, sustind complice pe toti cei care au incalcat legea.
   • -1 (5 voturi)    
    Nici chiar asa. (Duminică, 26 iulie 2009, 10:38)

    Driga [anonim] i-a raspuns lui Adriana

    NU O LUA ATAT DE DRAMATIC! Pur si simplu, l-au taxat pe presedinte contrtazicandu-i interpretrarea lui. Fii sigur ca il vor sustine din nou cand va spune lucruri bune.
   • -1 (5 voturi)    
    Nici chiar asa. (Duminică, 26 iulie 2009, 10:38)

    Driga [anonim] i-a raspuns lui Adriana

    NU O LUA ATAT DE DRAMATIC! Pur si simplu, l-au taxat pe presedinte contrtazicandu-i interpretrarea lui. Fii sigur ca il vor sustine din nou cand va spune lucruri bune.
   • -2 (6 voturi)    
    Fata draga (Duminică, 26 iulie 2009, 12:20)

    Iesanul [utilizator] i-a raspuns lui Adriana

    Nu e nimeni perfect: azi ai dreptate maine, poate, nu. Poti gresi chiar daca esti papa sau presedintele Americii. Dar daca azi suntem alaturi de actiunile cuiva (Basescu de ex.) nu inseamna ca suntem oamenii lui si ca ii vom cautziona orice gest viitor!
    • -1 (1 vot)    
     Imperfectiuni.. (Duminică, 26 iulie 2009, 20:20)

     Adriana [anonim] i-a raspuns lui Iesanul

     Intr-adevar, nimeni nu este perfect. Insa.. de la o vreme incoace mi se pare ca Basescu devine din ce in ce mai imperfect. Nu credeti ca firesc ar fi fost sa sustina demersurile Ecaterinei Andronescu in afacerea USH? Probabil ca pasivitatea sa a fost cea care a dus la apelul semnat de oamenii care l-au sustinut la inceput. Sincer, nu cred ca Basescu mai este in stare de lucruri bune pentru Romania si nici nu am idee de vreun lucru bun pe care sa il fi facut in anii in care a fost presedinte.
     • 0 (0 voturi)    
      Matale despre ce vorbesti? (Luni, 27 iulie 2009, 11:24)

      Eu [anonim] i-a raspuns lui Adriana

      Ca Base in nici un caz n-a atacat-o nici pe Andronescu, nici n-a incercat sa musamalizeze afacerea Spiru Haret. Uite-aici ceva citate din ce-a zis Base:

      "Ceea ce se intampla acum eu am semnalat de mult. M-as bucura ca Guvernul sa ia taurul de coarne in interiorul Coalitiei, in cazul Spiru Haret."

      "Sistemul de invatamant de stat are aceleasi hibe ca si cel privat. Ceea ce se intampla acum este o lupta intre sindicate si Ministerul Educatiei, o lupta intre invatamantul de stat si cel privat, in care sunt implicate interese politice, sindicale si ale profesorilor."

      "Ce vedem din ceea ce nu ne place este caracteristic si sistemului de stat."

      Interpretarea mea e ca in nici un caz nu vrea sa se puna de-a curmezisul taiatului raului de la radacina in cazul Spiru Haret, doar ca dupa parerea lui (si-a mea) boala e doar exacerbata la Spiru Haret, dar in nici un caz limitata doar la Spiru Haret, si ca ministerul (si ministrul) ar trebui sa ia taurul de coarne si sa prajeasca si alte universitati care fac chestii similare, atat private cat si de stat.

      Doar ca ce uiti matale e ca Base nu e in guvern, si in nici un caz nu conduce ministerul invatamantului. Tot ce poate el face e sa iasa cu cate o declaratie de sprijin sau de dezaprobare cand ii convine sau nu ceva. Ceea ce eu cred ca in cazul Spiru Haret a si facut, sustinand demersul ministresei PSD.
 • +9 (29 voturi)    
  Corectură (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:34)

  aac [utilizator]

  ”Noi subsemnaţii, universitari, cercetători, oameni de cultură, am luat cunoştinţă cu stupoare de încercarea unor politicieni importanţi, ca Mircea Geoana, presedintele PSD si al Senatului, de a muşamaliza şi atenua scandalul din jurul universităţii private „Spiru Haret”, ca şi de tentativa, apartinand insusi presedintelui Romaniei, de a sugera că acest scandal are ca substrat o luptă pentru influenţă între universităţile de stat şi cele private.”

  Titlul nu reflectă realitatea descrisă de Apel. (Faceți vă rog, corectura.) Se știe ce a spus și ce a gîndit Băsescu fiindcă a fost declarație publică.

  Reflectă însă exact ceea ce vrea să spună titlul din Cotidianul:

  ”Liiceanu şi Pleşu acuză: Băsescu vrea să muşamalizeze scandalul “Spiru Haret””
 • +20 (40 voturi)    
  Spiru Haret e o rusine pentru mediul universitar (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:41)

  Cioara din varful parului [anonim]

  De fapt nici nu ar trebui sa fie considerata ca facand parte din mediul universitar.
  E o fabrica de scos diplome.
  O rusine.
  La fel cum sunt Geoana si Basescu, cu interesele lor obscure.
  Sau clare, insa d.p.d.v. politicianist.
  Sa le fie rusine si lor.
  De parca ar avea rusine !!!
  • +2 (14 voturi)    
   cazul spiru haret (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:10)

   LIdia [anonim] i-a raspuns lui Cioara din varful parului

   cred ca apelul acestor intelectuali este mai important decat cred multi dintre cei care l-au citit. niciunul dintre semnatari nu a fost vreodata fan PSD, deci este usor de intuit ca prezenta numelui lui Geoana in text este doar o masura de a atenua atacul dur la adresa lui Basescu.. Nu mi-as fi inchipuit in urma cu cateva luni ca Alina Mungiu Pippidi ar semna un apel care il critica atat de rau pe Basescu. Dar uite ca se poate, ceea ce ma face sa cred ca in sfarsit oamenii se trezesc la realitate..
 • -3 (29 voturi)    
  Interesul poartă fesul (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:47)

  Proleteru [anonim]

  Schimbarea denumirii în "traian băsescu"a acestei univesităţi aste o soluţie potrivită. A se vedea câţi politicieni au diplomele fantomă ale acestei fabrici şi se va înţelege...zelul.
  • 0 (0 voturi)    
   Esti ca totdeauna pe alaturi (Luni, 27 iulie 2009, 9:15)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Proleteru

   Numele ar trebui schimbat in Marean Vanghelie pentru a refelcta inaltul nivel de cultura la institutiei si legaturile stranse cu clientela pdsr (minuscule intentionate)
 • +10 (30 voturi)    
  Chemare in van (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 11:47)

  mihai [anonim]

  Chemarea aceasta nu va avea nici un ecou si nici o greutate. Cea mai ramas din adevarata intelectualitate care a fost decimata de cizmar si chimista si infometata dupa revolutie ? Mai nimic. O mana de oameni care nu mai au influenta in regimuri succesive de smecheri, excroci, jefuitori, impostori, inculti, oportunisti, semi-analfabeti...etc. Fiind putini si slabi nu mai au nici o importanta pentru partide.Valori culturale, arta, stiinta ? Pe cine mai intereseaza cand o parte din popor este ocupata de supravietuire zilnica si cealalta parte de jefuirea temeinica a tarii. Spiru Haret a venit ca o mana cereasca pentru tot tineretul care a vrut ca si parintii lor, o cale usoare de parvenire, fara truda studiilor si a examenelor, doar toata lume stie ca diploma e doar o hartie, de parvenit se poate prin smecherie si scoala strazii si a mahalalei.
  • +12 (26 voturi)    
   Sper sa ajunga pe CNN si EuroNews ! ... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:29)

   stan papuse [anonim] i-a raspuns lui mihai

   Gastile de infractori si delicventi care au pus mana pe putere in Romania pot acum obtine orice , pot face orice cu tara asta , cu noi . Nimeni nu-i mai poate opri . Spiru Haret e o afacere facuta fara scrupule , in cardasie cu acesti delicventi , acoperita de ei . Asta sint partidele "politice" in Romania : gasti de infractori ! Mai nou cu diplome .
   • +2 (16 voturi)    
    E cu evrei? (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:16)

    ady624 [utilizator] i-a raspuns lui stan papuse

    Dacă nu e cu evrei, nu ajunge :D

    Care se îmbracă bre în nazist ca să atragă atenția? Hai, să sară cineva...

    Adrian
   • +1 (3 voturi)    
    sper sa ajunga pe CNN si Euronews!... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:10)

    ush [utilizator] i-a raspuns lui stan papuse

    Delicventi?
    • -1 (5 voturi)    
     Nu (Duminică, 26 iulie 2009, 12:23)

     Iesanul [utilizator] i-a raspuns lui ush

     Corect: delincventi!
 • +15 (35 voturi)    
  prostimea (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:01)

  ia cucu [anonim]

  Inițiativă lăudabilă.

  Dar iși imaginează cineva ca PSD isi va permite ca unul din miniștrii săi sa ia o măsura de genul asta, înaintea alegerilor?

  Cred ca l-au legat pe Geoana de calorifer ca sa nu o strângă de gat pe Andronescu.
  Tot electoratul PSD e format din oameni care nu pot mai mult decât o diploma la Spiru Haret.

  Populismul caracterizează clasa politica din Romania si un 'salvator' al Haretistilor, adică al incompetenților, va aduce procente bune la alegeri.

  Eu cred ca se va ajunge la un fel de compromis prin care vom promova prostia mai departe, astfel încât în 20 de ani sa voteze toți cu PSD.

  Hai sa vedem dacă incompetenții de la Haret găsesc butonu de dat minusuri. :))
  • +3 (3 voturi)    
   nu in bloc (Duminică, 26 iulie 2009, 6:03)

   ush [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

   Generalizarile gen - tot electoratul - duc la extremism! Denota o gandire cu radacini comunisto-fasciste, care ar apasa pe tragaci, in cazul aceste, pe butonu...l!
   • -1 (3 voturi)    
    extremist (Duminică, 26 iulie 2009, 15:33)

    ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui ush

    Disprețuiesc clasa politica din România, urăsc prostimea cu diploma și discriminez țiganii cu fiecare ocazie.

    Deci sunt un intolerant extremist rasist.
    Si am și tendințe de a apasă pe trăgaci, doar ca nu am ocazia.

    Te las pe tine sa fi un patriot adevărat și sa te tolerezi cu hoția și lipsa de civism a maimutoilor.
  • +1 (5 voturi)    
   nu discrimina (Duminică, 26 iulie 2009, 6:09)

   ush [utilizator] i-a raspuns lui ia cucu

   A generaliza cu tot electoratul, cu incompetentii inseamna orientare spre extremism!
   Cu tendinta de a apasa pe... tragaci, ... buton...!
  • +1 (5 voturi)    
   prostimea (Duminică, 26 iulie 2009, 6:19)

   ush [utilizator] i-a raspuns lui ia cucu

   Ceea ce scrii denota extremism! Urmeaza sa apesi pe tragaci... pe butoane...
  • -1 (5 voturi)    
   sefu de la bostanarie... (Duminică, 26 iulie 2009, 9:31)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui ia cucu

   Pai daca vrea geoana sa devina mare sef de trib trebuie sa transforme toata tara intr-o bostanarie , sa le dea diplome la toti si sa-l faca pe vanghelie ministru al invatamantului - am ajunge in 5 ani ca-n Idiocracy o tara de tampiti condusa de cei mai cretini reprezentanti ai comunitatii
  • -2 (2 voturi)    
   prostimea (Duminică, 26 iulie 2009, 19:54)

   un prost [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

   Sunt un votant si un membru PSD din anii 93 si nu regret acest lucru. Am 56 de ani am terminat o faculate de matematica prin anii 77 si imi pare rau ca cineva care nu cunoste membrii PSD sa afirme ca "tot electoratul PSD e format din oameni care nu pot mai mult decat o diploma la Spiru Haret " . La noi, intr-o organizatie oraseneasca avem vreo 3 profesori universitari cu doctorate luate inainte de 90. Problema e cu cei mai tineri carora nu le place sa invete , nu le place sa munceasca ci se dau mari scriind cum scrie "ia cucu" , un anonim. Nu sunt de acord cu nimeni , nici cu PSD nici cu presedintele care vrea sa musamalizeze cazul.
   • 0 (2 voturi)    
    Comunisti (Duminică, 26 iulie 2009, 22:19)

    ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui un prost

    Voi comuniștilor sa nu-mi spuneți miei sa tac.

    Mi-ați făcut praf orice șansa de a creste si de a ma dezvolta ca un om normal, acasă lângă familia mea. Suntem umilit de toate instituțiile statului și de toți hoții miliardari și needucați.

    Daca erai educat nu votai cu comuniștii de 20 de ani incoace si nu-mi distrugeai mie viitorul. Voi comuniștilor, admiratori ai prostiei, ne-ati făcut praf țara. Ati distru generatii intregi. Sunteti niste nenorociti moscoviti.

    Daca sunteți profesori, dați-va demisia si treceți la cules de mere in interesul tarii.

    Nenorocitilor.
   • +1 (1 vot)    
    Vai de voi (Luni, 27 iulie 2009, 9:25)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui un prost

    Deci sunteti oameni cel putin normali, eventual cu capacitai intelectuale peste medie, si va lasati condusi de o gasca de infractori, anlfabeti si prostanaci. De ce nu reformati partidul de jos in sus, eliminati pe unii ca Hrebenciuc, Vanghelie, Mirciulica. Aveti o persoana promitatoare in Cristian Diaconescu. De ce nu il promovati? de ce nu deveniti un adevarat partid social-democrat? De ce ramaneti ancorati in trecutul pedeserist? Daca nu se poate, parasiti toti membrii cinstiti acest partid corupt si creati un adevarat partid social-democrat. Lasti coruptii cu coruptii si separati, cum se zice, graul de neghina. Sau aveti interese ce vatin legti de gasca corupta conducatoare? Nu pot concepe cum un profesor preuniversitar poate sa se simta confortabil cand e asocial cu analfabetul Vanghelie. Ca sa nu mai vorbesc de un cadru universitar. Pote de aceea suntei asociati cu absolventii cu diplome pe bani. Acum astept minusuri de la pedeseristi, adica cei asociati voluntar cu cei pe care i-am pomenit negativ.
   • +1 (1 vot)    
    Eu is mai tanar ... (Luni, 27 iulie 2009, 11:44)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui un prost

    ... si poate de-aia mai putin inchistat.

    Am inceput facultatea in '89 toamna, ceea ce dupa parerea mea inseamna ca am mai prins dascali de calitate si un program de invatamant cat de cat decent.

    Dar desi am studiat fizica, si prima angajare a fost intr-un institut de cercetare (nu pe pile, ca n-am), foamea m-a impins spre sectorul privat (asta pe langa cumplita lipsa de profesionalism si resurse din respectivul institut de cercetare).

    In mediul privat fiind de vreo 12 ani, am ajuns sa-mi formez o parere fundamental diferita de a Dvs., si sa votez constant cu dreapta.

    Problema pe care Dvs. si altii ca Dvs. o aveti este o oarecare lipsa de orizont in afara pregatirii profesionale. Probabil ca sunt putini absolventi de facultate de matematica in momentul de fata care pe de-o parte beneficiaza de o pregatire la fel de buna ca a Dvs. in domeniul matematicii. Doar ca, data fiind situatia sociala din RO, ajung sa-si bata capul in mai mare masura cu realitatile societatii in care traim. Realitati care conving cu usurinta pe oricine e dispus sa gandeasca dincolo de lungul nasului ca o guvernare de stanga e dezastruaosa pt. Romania.

    Mai concret si puternic simplificat, foamea e un lucru bun. Il impinge si pe cel mai cinic si egoist om sa incerce sa faca mai mult decat facea pana in momentul in care l-a apucat foamea. Exact ceea ce e necesar pt. a face societatea sa evolueze, si ceea ce o politica de stanga, atenuand foamea, impiedica. Lipsa Dvs. si a generatiilor mai in varsta fata de acest fenomen este ceea ce pe de-o parte creeaza dezacordul cu generatiile mai tinere, si pe de alta parte va pastreaza increderea intr-un sistem care in mod experimental (drept e, experimentul e mai important pt. fizicieni decat pt. matematicieni) e falimentar.
  • -2 (2 voturi)    
   generalizari fara rost.. (Duminică, 26 iulie 2009, 20:25)

   Liliana [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

   daca e sa generalizam, atunci sa speram ca odata cu semnatarii acestui apel si restul sustinatorilor infocati ai lui Basescu vor constientiza dezamagirea care s-a dovedit a fi Basescu. Nu se poate discuta de compromisuri atunci cand se incalca legea, iar in acest caz, prin atitudinea pe care o are, BAsescu poate fi considerat complicele celor care incalca legea la USH.
 • -4 (26 voturi)    
  O da... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:11)

  Eclesiastul [utilizator]

  Uite cum se agita intelectualii Romaniei. Aproape ca imi da o lacrima. Unde au fost intelectualii astia cand a intrat Vanghelie in politica?? Erau oare in concediu cand a aparut OTV-ul si cand s-a inceput campania de manelizare a romaniei pe toate posturile?? Nu se stie...lista poate continua la nesfarsit...noroc ca s-au trezit acum (in timpul admiterii intr-un nou an universitar) cand statul si-a dat seama ca "merge" si la el cu plata sa ia atitudine. Intelectualii acestia sunt penibili la fel si "implicarea" lor intr-o problema "spinoasa"a Romaniei este patetica.
 • -9 (21 voturi)    
  Atac la adresa Diplomelor Universitare Romanesti (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:13)

  Vio [anonim]

  Ridic un aspect,ce poate a mai fost semnalat,dar ce poate declansa NERECUNOASTEREA DIPLOMELOR UNIVERSITARE ROMANESTI in Lume.
  Atunci sa te tii, distractie.
  • +5 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:21)

   [anonim] i-a raspuns lui Vio

   • +8 (8 voturi)    
    Calificarea conteza oriunde ! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 16:49)

    Tomi [anonim] i-a raspuns lui

    Daca vrei sa lucrezi ca medic in Canada, cu diploma din Romania nimeni nu te angajeaza fara echivalarea dilomei , ceeace dureaza 3 sau 4 ani ; asta cand firma e interesata sa te angajeze.
    Daca inainte de intrarea in UE voiai sa lucrezi ca medic in UE trebuia sa dai examene de echivalenta grele care durau cativa ani. Nemaivorbind ca in toate cazurile trebuia sa stii limba tarii foarte bine. Si in fond orice firma serioasa itit cerea diploma de studii( tehnice-in general ) pe baza careia te putea incadra daca dovedeai competenta in specialitate si in limba. , fara examene de echivalare. Nu cunosc cazuri in care un absolvent de scoala tehnica ar fi fost angajat ca sef peste ingineri sau doctori ingineri mai ales acolo unde o diploma nu se da pe alte criterii decat cele de calitate. Am cunoscut insa cazuri cand tehnicieni romani au urmat facultati de ingineri in strainatate, dupa care au putut ocupa posturi de ingineri. Problema nerecunoasterii diplomelor nu e atat o problema de neincredere cat de aparare a unui monopol national si de protectie a fortei de munca nationale cu exceptia medicinei unde este vorba (si) de vieti omenesti. Si orice recunoastere este dublata de necesitatea cunoasterii limbii nationale, singura in care diploma poate fi valorificata.
    Ah, daca esti un expert in sculptura sau in entarsie in lemn nimeni nu-ti cere diploma si poti fi angajat si platit ca specialist sau chiar ca maistru ,si foarte bine , dar nu vei fi asimilat ca inginer sau conducator de fabrica. Acolo se cer alte abilitati.
   • -1 (1 vot)    
    Draga Moucha (Duminică, 26 iulie 2009, 16:20)

    ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui

    Stimate Moucha,

    Diploma este echivalentul unei certificări internaționale, doar ca mult mai importanta. Atesta pregătirea ta pe o perioada de câțiva ani. Cei născuți si crescuți in Romania, care nu au avut de a face cu mediul academic din Vest, pot fi de acord cu tine... eu nu pot fi.

    In Europa civilizata, diploma atesta faptul ca ești capabil de ceva. In România nu atesta nimic. Iar de aici pornesc discuțiile celor complexații de faptul ca nu sunt capabili nici măcar de nimicul ala.

    Ne convine tuturor sa învățăm un an pt o certificare si sa defilam cu ea, pe când o universitate se face in 4,5 ani , iti formează o baza indispensabila, precum iti si modelează modul de a gândi.

    Companiile cauta certificări dar nu te accepta fara universitate. Iar diploma unei universități din vest iti ușurează mult căutarea unui job, deoarece sunt apreciate pt calitatea învățământului... spre deosebire de cei cu diplome de Romania, care trebuie sa-si demonstreze capacitățile printr-o testare la angajare.
 • +11 (21 voturi)    
  Dar cu caracterul cum stam? (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:22)

  Arthur [anonim]

  Intreb si eu asa ,pentru deontologi, oare intoarcerea “armelor” o avea vre-o legatura cu scaderea in sondaje a lui Basescu? Nu de alta, dar cam aceiasi”specialisti” erau partizanii declarati a d-lui Constantinescu si l-au lasat cu ochii in soare cand le-a cerut sa se sacrifice pe bani putini in slujba societatii!
  Si culmea pe urma s-au declarat dezamagiti,cam la fel ca acum cu Base!
  • 0 (10 voturi)    
   Caracter versus realitate (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:14)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui Arthur

   Caracterul trebuie sa tina cont si de realitate, nu? Ori in cazul acesta realitatea e cat se poate de sumbra. Basescu a atacat-o pe Andronescu desi aceasta a incercat sa starpeasca raul si sa arate ca sistemul anterior (culmea.. ministrul educatiei era al PD-L intr-o vreme) nu a facut decat sa tina pe brate ilegalitatile de la USH. Nu toti cei care semneaza apelul sunt intelectuali, dupa cum nu sunt nici fanbi declarati ai PSD, dar meritul lor este ca au inteles in sfarsit ca Basescu lucreaza impotriva intereselor romanilor.
   • -1 (5 voturi)    
    lipseste semnatura (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 18:52)

    directia 5 [anonim] i-a raspuns lui Victor

    primarului din Dabuleni ????

    D-le Victor ,base nu a atacat o pe Andronescu ,a criticat lipsa de consecventa si cedarea la presiunile politice a ministrei-vezi prima reactie a d-nei A. si 'cosmetizarea' ei la presiunea psd in a 2 a faza,base a acuzat cardasia dintre politicieni si mediul universitar privat,altfel nu se poate explica prezenta a numerosi parlamentari in corpul universitar SH,norica,rusanu,etc,care fiind parlamentari ,membrii in diferite comitete si comisii mai au in 'portofoliu' si soarta a 400 de studenti

    In privinta intelectualilor care in opinia d-v 'au inteles in sfarsit cine este base' , lucrurile sunt clare,suportul nu este conditionat de o lipsa a criticii,altfel ar fi fost pupincuristi,in schimb alti intelectuali din zona 'liberala' ,tanase,dinescu,diaconu,etc, au ramas 'paralizati' atunci cand pnl +psd au impedicat aparitia unei legi care ar fi permis continuuarea unu i proces chiar daca s ar fi contestat o procedura la CCR si astfel Ro s a mai expus inca o data criticilor UE,ASTA ESTE DIFERENTA D. VICTOR INTRE INTELECTUALI SI OPORTUNISTI,unii nu renunta la 'spiritul critic' iar altii il negociaza,
    Eu poate nu am reusit s a fiu convingator,insa apela ti la arhiva HotNews unde gasiti o discutie cu cititorii si un interviu cu D.Liiceanu,sunt convins ca v a ajuta
  • 0 (4 voturi)    
   Cavalere (al mesei ronde) (Duminică, 26 iulie 2009, 12:35)

   Iesanul [utilizator] i-a raspuns lui Arthur

   Nu stii si nu stii ca nu stii! A fi alaturi de gesturile cuiva cand ele sunt valoroase si a fi impotriva altora savarsite de acelasi ins (Basescu de ex.), nu inseamna lipsa de caracter si fatarnicie, ci consecventa!
   P.S. Singura speranta a celor anti Basescu este ca acesta sa scada in sondaje pt. ca, contracandidatii sai aiba o sansa (vai de capul vostru)! Sa vina domnule cineva cu adevarat mai breaz ca marinarul si-l vom vota cu ochii inchisi!
   P.P.S. In mintea lor inceata si rau voitoare, unii isi inchipuie ca niste intelectuali autentici sprijina ideile valoroase ale cuiva doar pt. ceva interese personale! Ha ha ha!
 • +3 (19 voturi)    
  Frumos demers, dar de ce doar ei?! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:22)

  Ioan Munteanu [anonim]

  Frumos si laudabil demersul acestot oameni, dar sunt doar cativa. Ar trebui ca cei din invatamantul public sa o sustina pe doamna Andronescu nu sa taca, mai ales ca ARACIS-ul verifica si facultatile de stat nu doar pe cele private.
  • 0 (6 voturi)    
   Nu doar ei.. (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:17)

   Stefania [anonim] i-a raspuns lui Ioan Munteanu

   Cred ca te inseli Ioan. NU doar ei. De la inceputul scandalului USH si Andronescu si Geoana si studentii, inclusiv de la USH, au ridicat vocea impotriva celor care inca incearca sa mai mentina situatia dezastruoasa de la Spiru Haret.
  • +1 (1 vot)    
   La urma urmei cred ca e 'adaptare la conditii' (Duminică, 26 iulie 2009, 16:20)

   50km/h + 9.99 [anonim] i-a raspuns lui Ioan Munteanu

   Acest demers cred ca aduce cu mersul cu masina la 50 + 9.99 km/h in localitati..... Atat cat sa nu iei amenda, dar mult mai jos decat merge majoritatea. Si daca mergi la 50 + 9.99, mai pari si incepator...
 • +7 (23 voturi)    
  felicitari Doamnei Andronescu (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:26)

  elena [anonim]

  Pentru prima oara cineva se opune vehement imposturii, prostiei cu diploma, ifoselor sustinute de bani si lacomiei care inghite tot. Apelul este si pentru tinerii capabili care au muncit pe branci pentru o diploma universitatra. Din cauza acestui scandal, suspiciunea si lipsa de credibilitate ne va afecta pe toti daca nu se taie in carne vie,
 • -2 (16 voturi)    
  ce mai invatamant de sta! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:30)

  dan [anonim]

  Univertatea asta functioneaza de nu stiu cata vreme, adica nu stiu de cate guverne. Tocmai acum au vazut neregulile? Ministerele invatamantului nu avea situatia centrelor universitare acreditate si a celor neacreditate? Daca da, sunt primii care ar trebui sa raspunda. Sunt platiti sa apere legile statului, sa controleze si sa vegheze, nu.Deci, afara cu cecare striga @hotii@. Pe de alta parte, poate spune cineva , in ce masura cursurile predate in distinsele centre universitare de stat sunt in concordanta cu cererea societatii? Nu cred, n-am auzit de asa ceva. Si chiar daca exista, nu se face simtita. Sa va dau un exemplu, centrul din Craiova, Am absolvit fac. acum vreo 17 ani, si cu stupoare citesc cursurile ( la economie) ale fiului meu si observ ca sunt aceleasi............. Rusine ministerelui invatamantului!
 • +5 (19 voturi)    
  Politicienii apara Spiru Haret?! :( (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:45)

  mithrill [utilizator]

  Banuiesc ca e vorba de membrii de partid care au ajuns "oameni mari" la aceste scoli cu plata si fara frecventa. Urmarea va fi mai devreme sau mai tarziu ca diplomele romanesti vor valora zero lei, zero bani.
  Probabil ca unele universitati de stat lezate de aceasta stare de fapt vor participa la programe de schimburi si recunoasteri cu universitati grele de pe afara. Este de fapt o jignire pentru ele. Dar se pare ca geoanii, basestii si vanghelii nu sunt interesati de mandria nationala. Cum altfel poate ajunge licentiat un analfabet ca vanghelie?! Cum poate avea el o alta pozitie?! La orice examen la care ar trebui sa participe ar fi desfiintat ca student...
  Nu cunosc cazuri inca, dar cred ca e singura solutie a universitatilor cu renume pentru a-si pastra cota si pentru a atrage tinerii buni din Romania... O recunoastere de catre o facultate cu renume mondial a diplomelor proprii.
 • -7 (23 voturi)    
  Intelectuali? Hahaha (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:45)

  Tzaran din Baragan [anonim]

  Cit timp Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Zoe Petre, Adrian Cioroianu, Patapievici si Cartarescu vor fi considerati intelectuali, inseamna ca natiunea asta nu are niciun reper !
  • -4 (12 voturi)    
   salahori (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:03)

   chiuariu [utilizator] i-a raspuns lui Tzaran din Baragan

   dupa cite vad, n-au nici o sansa sa fie considerati tzarani. atunci sa-i numim salahori culturali.
  • +3 (15 voturi)    
   hahaha si blablabla (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:21)

   marian [anonim] i-a raspuns lui Tzaran din Baragan

   ce sa facem sefu, astia "e" cu astia defilam!... da' poate bagi tu mai in fata cateva "bucati intelectuali" cu certificate "made by Spiru Haret University"....
  • 0 (6 voturi)    
   Cred ca tu esti "number one"!?..... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 15:00)

   jaffu [utilizator] i-a raspuns lui Tzaran din Baragan

   Mare comedie existenta unui "liber arbitru" de teapa ta!Pari mai imbecil decat prevede legea si ma mir ca ai acces la internet!Ori te-au "chip"-at ai de la PD-L si lista intelectualilor trebuie musai sa inceapa cu Base si Boc?Apropos,cum o fi intrat Base la Mircea cel Batran?
 • -5 (11 voturi)    
  Nu stiu nici ei cum sta treaba (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 12:59)

  Ioana Simion [anonim]

  Tin sa dezamagesc unii dintre cititori, comentatori si sa afirm ca desi poate majoritatea dintre studenti nu stiu nimic, exista studenti care sunt destul de destepti si au ajuns sa lucreze cu bine in trusturi importante de presa. Nu se stie s probabil nu se va sti niciodata ce interese sunt in spatele acestui scandal, dar cert este ca nu duce de fapt nicaieri. Toti studentii de la Spiru sunt bagati in aceeasi oala, indiferent de facultate, de forma de invatamant sau de ceea ce stiu sa faca. E logic bineinteles ca fiind privata banii intra in buzunarul cuiva, dar asta nu inseamna ca toata universitatea merge prost. Exista aici profesori foarte buni, care isi dau interesul, vin la cursuri si seminarii la timp si-si tin orele indiferent cati oameni sunt in sala. Sunt si cateva cadre didactice incompetente, care nu reusesc sa transmita mare lucru mai departe, dar sunt si dascali tineri sau inca in putere, care fac lectiile sa para mai atractive, care fac diverse acivitati pe grupuri, duc studentii si pe teren pentru a vedea lumea adevarata... datorita lor, a celor care isi dau intereseul oriunde invata sua predau, ar trebui sa se faca lumina si sa nu se mai atace tot personalul de la Spiru. Cine vrea sa invete invata. Acest scandal trebuie sa ia sfarsit legal, fiindca s-a prelungit prea mult si inutil fara ca nimeni sa nu actioneze clar si decisiv. Degeaba ne dam toti cu parerea daca nu se intampla nimic, mai bine mai putine vorbe si mai mut efect. La toate emisiunile si in toate articolele isi dau diversi oameni politici, jurnalisti, profesori ori chiar vedete si persoane obisnuite cu parerea. Nu se pune punctul pe i si nu se iau masuri, este prea meditizat si de fapt nu se intampla nimic, se iau decizii apoi se revoca... se baga totul in aceeasi oala si se invaluie lumea in ceata. Indiferent de ce hartii au la mana tot adevaratii profesionisti vor izbavi, chit ca ua facut facultatea la stat sau la privat.
 • -1 (13 voturi)    
  apelul intelectualilor (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:19)

  Ella [anonim]

  Liiceanu si Plesu erau pentru mine niste personalitati ale culturii romanesti.
  Acum, nu mai stiu ce sa cred.
  Oare pe ce argumente se sprijina apelul semnat de domniile lor ?
  Cine le da dreptul sa afirme : "In consecinta, majoritatea respectivilor studenti sint rau pregatiti iar diplomele pe care asteapta sa le primeasca sau le-au primit deja nu au acoperire"
  Inclin sa cred ca si ei sunt intre cei care politizeaza aceasta problema, pe care se pare ca nu o cunosc indeajuns.
  Subliniez ca invatamant la distanta exista si la universitatile de stat, cu costuri mai mari decat la Spiru Haret..
  Invatamant la distanta exista, se bazeaza pe studiu individual, se adreseaza in special celor care lucreaza si doresc sa-si perfectioneze cunostintele.
  Unde e greseala acestor oameni ? Multi dintre ei au ales Universitatea Spiru Haret datorita costurilor.
  Problema este a intregului invatamant romanesc, a societatii romanesti aflata in declin de peste douazeci de ani.
  Ce fac intelectualii nostri ? Semneaza proteste.
  • 0 (4 voturi)    
   Apel (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:21)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Ella

   Ella, Liiceanu si Plesu continua sa fie intelectuali si oameni de seama .. Argumentul lor in acest apel il reprezinta pasivitatea lui Basescu, ba chiar as numi-o contra-actiune. In timp ce Andronescu si Geoana incearca sa gaseasca o solutie, Basescu ridica vocea pentru pastrarea unui sistem putred. Oamenii astia nu protesteaza impotriva studentilor de buna credinta ci a conducerii Universitatii Spiru Haret care, pe buzunarul si pe increderea acestor studenti, si-au creat un imperiu al ilegalitatilor. Nu e posibil ca atatea specializari sa functioneze mai bine de 4-5 ani fara acreditare sau autorizatie.
   • +2 (4 voturi)    
    Ioana ! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 20:27)

    Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

    @ Poate nu ai prins primele reactii ale mult stimatului bla.bla.. Jena cand condamna colega E,Andronescu ca nu a consultat PSDR.Van'Chlie idem.Cu bac de primar de sector 5 maine e coleg cu licenta SpH cu Liiceanu, sau cu Pr.Univ.Mischie alt caltabos universitar de era sa sparg nevinovatul TV pentru ineptiile istorice un ghiveci calugaresc.Mai agita si o gioarsa de sabie contemporana bine lustruita.Te intrebai ce-l mana asa aprig in lupta. Mintenas a fost chemat la DNA.Basescu e prea destept sa mentina un sistem putred cand facuse afirmatia ca si statul scoate analfabeti.Omul de buna credinta crede ca ascultatorul filtreaza toate semnalele media.Presa sesiza coruptie si la stat cu precadere in colegii.Cu argumente si ochelari de cal cu dar oratoric faci cu reavointa din alb negru si" vicevarza" apud M.C.Rostogan.Nu e asa ca e asa.DDD
    • -1 (1 vot)    
     Reactiile.. (Duminică, 26 iulie 2009, 20:30)

     Gabriel [anonim] i-a raspuns lui Danut D Deleanu

     In ciuda primelor reactii, ancheta promisa de Ecaterina Andronescu este in curs de desfasurare iar rezultatele ei urmeaza sa fie publicate se pare chiar saptamana viitoare. De unde inteleg ca PSD-ul o sprijina in continuare pe Andronescu. Basescu e departe de a fi destept in situatia asta. Ar fi fost daca ar fi facut cea mai mica miscare in a o sustine pe Andronescu, insa..el a facut fix invers. A tacut.
 • -2 (10 voturi)    
  manipulare grosolana (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:24)

  andra [anonim]

  Iata ce manipulare grosolana! Unde se spune ca Basescu vrea sa musamalizeze ilegalitatile?
 • +3 (11 voturi)    
  Spre aducere aminte (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:33)

  Antoniu [anonim]

  Ascensiunea politică incredibilă a atras în jurul unui singur om, ca un magnet, o serie de intelectuali remarcabili. Remarcabili, nu prin scrierile lor şi nici prin minţile degerate de frigul comunist. Mai degrabă, au fost remarcaţi de către un abil politician, care, şi-a tras o gaşcă de susţinători elevaţi: mai albi, mai curaţi.

  Purtaţi prin saloane elegante, plasaţi în posturi unde niciodată nu au visat sau oferindu-li-se tipografii pentru scris, susţinătorii au început să topească rapid cărţile altora şi să se publice în ediţii de lux, autointitulându-se ‘intelectuali publici’. Până la o publicitate agresivă şi preluarea frâielor mass-media, pentru a vorbi în numele naţiunii, nu mai era decât un pas.

  O tactică deja cunoscută a fost aplicată în tandem cu prima, şi anume, ştergerea transpiraţiei, corectarea limbajului, scrisului şi privirii unui fost marinar-securist. Cei din jur nu puteau să fie catalogaţi, fireşte, decât lichele, la cea mai mică apostrofare de autosuficienţă.

  Nimic nu părea a le mai sta în cale cu ceva. S-au gândit să condamne comunismul, sugerând fostului securist să-şi ceară scuze pentru atrocităţile săvârşite de sistem împotriva noastră. S-a evitat elegant, orice asociere cu cei care au adus comunismul, noi devenind implicit şi o ţară care a comis crime împotriva umanităţii.

  Destituirea marinarului a excitat la culme gaşca de susţinători, asediul împotriva cititorului şi a telespectatorului căpătând culmi nebănuite. Au atacat din toate poziţiile instituţiile care şi-au permis să debarce fezandatul de la putere, reducându-i pe toţi la apocalipticul număr 322.

  Asocierea politică de sfârşit de an, prin refacerea emanaţiei criminale a anilor ’90, i-a făcut pe ‘intelectualii publici’ să se trezească în postura de budă publică în care lichelele urinează patologic.

  Desigur, în astfel de situaţii se plâng de persecuţii. Şi de miros. Nu poţi nega faptul că, nu ai jucat şeptică la Neptun cu Zeus sau că 2-2 nu e poartă-n casă la Cotroceni.
 • -1 (11 voturi)    
  domnilor intelectuali, (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 13:34)

  cornerro [anonim]

  "...afacere pur lucrativa"??! "(exista si afaceri nelucrative?). "...nici o masinatiune nu poate sa explice..."??? ( sa intelegem ca o uneltire ar trebui sa explice ceva? de regula, uneltirile, cand sunt dovedite, trebuie explicate!). "...cataloagele cu 9.000 de studenti, toate semnate de un singur cadru didactic..." . se vorbea (si asta ne-a si fost aratat la tv) despre UN catalog cu 9000 de studenti semnat de un cadru didactic. ati descoperit dvs mai multe? "...absolventii respectivi stiau (sau aveau putinta sa afle...)". dvs, domnilor intelectuali, daca faceti toxinfectie alimentara dupa ce ati luat masa la un restaurant, va considerati vinovati de a nu va fi interesat despre calitatea alimentelor comandate? dar daca studentii puteau afla ca ush are facultati neacreditate, deci ilegale, organele executive ale statului de ce nu au putut? sunt platite sa nu poata, iar cetatenii acestei tari sunt "pe cont propriu"? vreti sa faca studentii o potera?
  sunt convins ca si dumneavoastra aveti diplome universitare, dar - in lumina celor scrise mai sus- imi permiteti sa va intreb cine vi le-a semnat pe acelea de intelectuali?
 • -1 (7 voturi)    
  unde (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 14:09)

  marius [anonim]

  unde e de gasit apelul pe net si unde se poate subscrie?
 • +6 (12 voturi)    
  Cata responsabilitate????? (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 14:15)

  celamarc [anonim]

  Fiecare nou Ministru al Educatiei schimba....programe de studiu,durata ciclurilor de studiu,modalitatile de evaluare,curricula scolara.. Ceea ce a facut unul nu e preluat si imbunatatit de urmatorul.. Toti doresc sa aiba intaietate,ca si in cazul noului pachet care se vrea promovat in educatie... unul de la PD-L .. altul de la PNL.. si ... etc Acuzele sunt reciproce!Nu eu sunt vinovat.. cel care a fost inaintea mea...Eu am vrut.. ceilalti.. nu...De ce nu scoateti o Lege unitara,fara posibilitatea de a se interpreta si aplicata, ca orice lege in domeniul educational la inceputul anului scolar?Daca s-a dorit reformarea invatamantului.. acest lucru trebuia sa se intample de foarte mult timp... Ati ales acum.!!!.. si dati exemple.!!!!. Oamenii isi vor pierde dorinta de a se perfectiona.locul de munca.. speranta.. familia.. si ce e mai important.. VISUL SI SPERANTA INTR-O VIATA MAI BUNA. ""Sa traiti bine!"""""Inveti toata viata.. !!!Nimeni nu s-a nascut invatat..!!Dar asta nu va absolva de vina.. e una majora care incalca Drepturile constitutionale.Drepturile omului si demnitatea de a fi ROMAN!!.
  Ori legea nu e pentru toti, ori o faceti in asa fel incat sa existe ,pentru cei destepti si cu bani ,portite de iesire..?????????????
  Uneori.. dar de cele mai multe ori ce inveti in scoala nu poti aplica.. sau nu iti foloseste la nimic cand o practici.. De ce nu acceptam faptul ca ceea ce faci e bine.. dar iti trebuie si o foaie.. Diploma care sa ateste acest lucru.. .. Ati urmat o facultate.. ea a fost o baza.. dar cate ati invatat pe parcursul profesarii acestei meserii.. ???multe din cadrele didactice isi doresc mai mult.. cei tineri vor si ei sa se scoleasca..poti fi autodidact.. sa fii un as.. inventator.. fara diploma... e mai greu a accede in ierarhia sociala... De ce nu lasati pe cei ce angajeaza sa evalueze capacitatile absolventilor???daca nu e capabil.. nu il tine nimeni... Atata inversunare...Precum acea adresa catre inspectoratele Scolare de a face distinctie si
  • +3 (13 voturi)    
   continuare!!!! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 14:39)

   celamarc [anonim] i-a raspuns lui celamarc

   . Atata inversunare...Precum acea adresa catre inspectoratele Scolare de a face distinctie si a epura din start dosarele celor care au facultate la ID.. Spiru Haret..care taie din start posibilitatea celor tineri de a participa la concursul de titularizare in invatamant.. oricum posturile sunt aranjate costa.. dar posibil sa se poata demonstra.. ca de multe ori altfel.. ca absolventii ID Spiru Haret...au cunostinte temeinice si pot obtine rezultate surprinzatoare.. in ciuda faptului ca nu isi permit sa cumpere un post!!????
   Aplicati o lege unitara.. pentru toti.. dar nu le spuneti participantilor la o cursa de maraton.. la sfarsit.. ca a fost ilegala.. in momentul cand se trece linia de sosire.
   • Dreptul la cultura si educatie este dat de Constitutie.De ce va este frica de noi? Nu suntem necivilizati.???!!!!cum zicea un reprezentant al unor institutii private??!! Tocmai.. !!dorinta de a invata denota altceva. Fiecare padure are uscaturi.. dar asta nu inseamna ca Universitatile de stat au elemente umane civilizate.!!Educatia are un caracter formativ pe langa cel informativ.. !!!daca nu a reusit invatamantul de stat sa o faca de-a lungul a 12 ani de scoala.. familia… o facultate nu va face asta.. este deja prea tarziu..!!!E lipsa de bani? Se doreste a se da vina pe invatamantul particular de dezastrul din sistemul de invatamant romanesc??Eu cred ca am uitat sa fim oameni si sa respectam viata!In conditiile date.. as fi dorit sa ma nasc in CONGO!
   • Semnatura
   Unul dintre "tampitii "de la Fabrica de diplome"
   cadru didactic gr I
   • V3chime 35 de ani
   • +5 (7 voturi)    
    Un profesor universitar ! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:00)

    Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui celamarc

    @ Un profesor universitar trebuie sa legitimeze un "viitor coleg" cu prestatia,calitatea,meritele sale si cu traditia, exigenta, institutului.De ce Oxford,CAMBRIDGE,Sorbona Harvard raman tot : Ox.Cbr.S.H.Un intelectual adevarat trebuie sa stie ca va da examene toata viata. Va fi pizmuit tratat ca un potential dusman.( Metamorfoze : M.Eliade !) Cate Universitati Romanesti sunt validate prin publicatii de prestigiu in limbi straine in afara ? DDD
  • +3 (11 voturi)    
   Gandesti profund eronat! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 15:54)

   jaffu [utilizator] i-a raspuns lui celamarc

   Iti scriu din postura individului care a terminat o facultate in vechiul regim si care a invatat cu adevarat pentru asta.Pentru mine,semnele de intrebare sunt in alta parte:
   -de ce a fost schimbat (fundamental,as spune) SISTEMUL DE INVATAMANT ANTERIOR ANULUI 1989?
   -cati indivizi care luau la Bac un amarat de 6 sau 7 aveau sanse reala sa urmeze o facultate la zi intr-un centru universitar consacrat?Singurul punct negativ era seralul (si FF-ul),facute parca pentru "oamenii muncii".
   -partea cea mai proasta astazi este ca foarte multi impotenti intelectual,pe baza spagii sau a relatiilor ,ajung sa ocupe posturi cheie si bine platite in administratie si politic,ducand astfel societatea din rau in mai rau.
   -mai rau este ca si in multe firme private principiul de mai sus e valabil,din considerente ce nu le explic aici,dar pe care in mod sigur,le cunosti
   -cat despre autodidacti....hai sa fim seriosi,proportia lor e insignifianta.
   In concluzie,subscriu initiativei doamnei Andronescu,dar consider ca masurile care trebuie luate trebuie sa fie MULT MAI DURE si aplicabile unui numar mult mai mare de pseudo universitati gen USH si aproape tuturor pseudo absolventilor acestora.In incheiere,un exemplu aleator:ce fel de medic poate sa iasa dintr-un candidat admis cu 5.00 la Medicina in comparatie cu unul care obtinea o medie de 8.50 la o concurenta de 15-29 pe loc in anii '80?
 • +3 (11 voturi)    
  Mediul de afaceri privat romanesc... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 14:29)

  ccc [anonim]

  ....respinge de multa vreme, de cativa ani, "absolventii" cu diplome universitare de la spiru haret.

  Sunt foarte curios. Conducerea spiru haret ar angaja si remunera "absolventii" scosi pe banda?
  • +5 (9 voturi)    
   nici chiar asa (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 15:24)

   geo [anonim] i-a raspuns lui ccc

   Ma faci sa rad. Vrei sa-ti dau exemplul unei banci de top unde fiica unui barosan licentiata la Spiru e mare sefa ? Intr-adevar, mediul de afaceri ii respinge pe cei fara barosani in spate. Dar cand taticu' e mare ciumec atunci hartia igienica de la USH e mai tare decat o diploma la Oxford.
   • +1 (3 voturi)    
    Da (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:30)

    Rafael Che Guevara [anonim] i-a raspuns lui geo

    Da, vrem sa-i stim, si pe sefa asta de banca si pe avansatii pe baza acestor diplome din politie, administratie si nu numai. Asa ca te rog revino si mentioneaz-o. Si pe ea si pe taticu si banca respectiva.
    • -1 (1 vot)    
     Hehe.... (Duminică, 26 iulie 2009, 16:26)

     milu [anonim] i-a raspuns lui Rafael Che Guevara

     e plina patria de situatii dinastea... mai relaxeaza-te. Si chiar daca ar mentiona numele X... la ce ti-ar folosi? Sa stii sa nu parchezi alaturi, sau sa nu rezervi masa la acelasi restaurant?
 • -5 (7 voturi)    
  intelectualii ratati (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 14:51)

  noi [anonim]

  intelectuali??? de cand??? niste cacanari facuti intelectuali la apelul bocancilor!!!
  • +3 (5 voturi)    
   noi anonimi ! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:47)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui noi

   @ noi ???? anonimi ???? De ce ??? Poate de rusine. Ori intelectual. Ori ratat. Ori inseamna ca Domniilor Voastre anonimii "noi" ca grup? sau ca vechime ? nu va e clar ce inseamna INTELECTUAL. Adevarat ca nici DEX-ul nu stie cu ce se mananca..Poate nu e clar nici cu intelectul.O diploma nu inseamna intelectual.Un Leonardo da Vinci este expresia,esenta intelectualului. Un intelectual in momentul unei fapte reprobabile crima,delapidare, tradare, se invalideaza ca intelectual.Parerea mea.Sa auzim numai de bine.Dvs credeti ce vreti.Sanatate.DDD
  • 0 (0 voturi)    
   Despre cine vorbesti? (Luni, 27 iulie 2009, 9:39)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui noi

   Despre absolventii de la Fane proletaru carora li s-au echivalat diplomele, devenind mari sefi ca de, aveau relatiile necesare. Despre subinginerii seral transformati in ingineri si ajunsi imediat sefi ca de erau baieti decurcareti si cu relatii, desi din punct de vedere al cunostintelor sunt maistrii car ii intrec de la distanta (scuze pentru putinele exceptii, ei oricum nu intra in discutie pentru ca de obicei nu prea au ajuns sefi). Despre absolventii pe bani ai universitailor particulare mai mult sau mai putin acreditate care si ei sunt angajati direct sefi ca de au relatii in spate.
 • +2 (8 voturi)    
  un singur lucru (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 15:32)

  Symbol [utilizator]

  ma mai mira: credeam ca majoritatea cititorilor hotnews sunt dintre cei care nu s-au temut de scoala, de examene, si-au dovedit lor insile ca pot, ca au cu ce si ca nu le este rusine sa se uite la diploma....dupa multe voturi, m-am inselat.
 • +2 (6 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 16:01)

  Gigi Maybachistu' Studios [anonim]

  Scandalul "Spiru Haret" ar putea avea ca substrat "o lupta pentru influenta intre universitatile de stat si cele private" si din nefericire afecteaza grav imaginea universitatilor private serioase, unde atat baza materiala cat si cea "intelectuala" sunt la un nivel superior fabricilor de diplome, atat cele private cat si cele de stat - deoarece exista si la stat fabrici de diplome si sunt cunoscute de cei care au avut de-a face cu ele.

  Posibile solutii ar putea fi:

  - o evaluare academica mai atenta inainte de adoptarea legilor de acreditare;
  - evaluarea periodica a facultatilor de stat si private acreditate conform unui set comun de reguli si publicarea unui clasament, pe baza caruia viitorul student si potentialul sau angajator pot decide.
 • +3 (11 voturi)    
  Mi-e greata.... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 16:03)

  Costello [anonim]

  ... de aceasta gasca de asa zisi intelectuali! Am avut incredere in ei acum 20 de ani. Ce au facut de atunci?! Au dat din gura ca in anii de glorie ai comunismului si... ceea ce este grav este si-au pierdut ei insisi credibilitatea. Ce a facut Plesu ca ministru(ah, s-a jucat in pielea goala la Pelisor!), ce-a facut N.Manolescu in afara de privirea aceea plina de pizma si ura?!.. Nu mai zic nimic de Cioroianu, Zoe, Pora, Pippidi,etc.. Nu realizati ca nu mai reprezentati nimic pentru natia asta tradata de fiecare data de asa zisii intelectuali? De ce ati tacut pana acum? Nu cumva multi dintre voi predau la univ. de stat?
 • +6 (8 voturi)    
  Repeitiones mater studiorum. (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 16:48)

  Danut D Deleanu [utilizator]

  @ Lenin cand a vazut notele lui Stalin a spus : Invatati,invatati..."De ce Absolventii de Deva,de Scobaltenii din deal refuza transant verificarea studiilor? Sau vor carte cumparata numai pe bani ?Am 36 de ani de la licenta si am curaj azi bolnav fiind sa dau text grila cu un proaspat absolvent. Nu sunt de acord sa fiu coleg cu asemeni oameni la care banul e principala valoare.Se inseala amarnic.Sunt zone in lume sau in viata unde banul nu inseamna nimic. Unul din cei mai buni latinisti Romani aflat pe patul de suferinta spunea: As da toata averea si stiinta pe sanatatea ultimului maturator de strada.Asta in 1936.
  • 0 (0 voturi)    
   Ai perfecta dreptate (Luni, 27 iulie 2009, 9:44)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Danut D Deleanu

   Si eu, la peste 25 de ani de la absolvirea pe bune a facultatii, ma bazez sa dau o atestare in specialitate oricand, fara nici o pregatire prealabila, si in domeniile conexe dupa o pregatire minimala. Cine e bine pregatit si a mai capatat si experienta lucrand in domeniu nu se teme de un examen de atestare. Atunci de ce unii absolventi de la Spiru Haret se tem?
 • +6 (14 voturi)    
  pamflet (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:18)

  apel catre intelectuali [anonim]

  vinovat de a fi student sau absolvent la sh. este verdictul in urma caruia propun oamenilor politici si intelectualilor sa ia masuri concrete. sa se zideasca repede camere de gazare in apropierea bucurestiului si sa fim eliminati. oricum suntem o rusine pentru societatea in care traim. suntem niste inculti, niste saraci care s-au bucurat de taxele rezonabile (nu conteaza ca cei mai multi dintre noi am invatat pentru ca stim cat este de important acest lucru la locul nostru de munca). diploma noastra, care in ochii vostri valoreaza doi bani, chiar daca poarta antetul miniterului, este documentul in baza caruia putem fi condamnati. numai asa se va asigura superioritatea rasei absolventilor de la stat si nu vom mai constitui un pericol pentru puritatea ei.
  • -1 (7 voturi)    
   plangere in desert (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:53)

   dobro [anonim] i-a raspuns lui apel catre intelectuali

   nu's ce te plangi, sau te victimizezi, mai bine spus. daca intr-adevar ai cunostintele necesare, vei avea posibilitatea sa-ti reevaluezi diploma fara probleme. trebuie sa intelegi niste lucruri elementare: universitatile nu pot functiona de capul lor, trebuie sa existe o programa aprobata, si nu e 'fair' ptr ceilalti studenti de la alte universitati ca sa existe un generator de diplome a caror calitate nu e acreditata. trebuie tot timpul sa te pui in papuciii celorlalti.
   • +4 (8 voturi)    
    nota de subsol (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 18:26)

    doar pamflet [anonim] i-a raspuns lui dobro

    nu ma victimizez pentru ca nu am de ce: nu sunt absolvent sh. acest "pamflet" e un mod de a denunta nedreptatea care se face printr-o atitudine care aduce tot mai mult cu nazismul. in numele unei idei, in mod ipocrit unii se joaca cu destinele altora. oamenii aceia au fost in marea lor majoritate de buna credinta si nu merita sa fie etichetati in toate felurile si trimisi la reevaluari doar pentru ca asa vor unii. pentru mine oamenii sunt importanti si nu pot intelege pe cei care intentioneaza sa ii manevreze cum vor. azi cu uite diploma, nu e diploma in cazul sh, maine alt tip de manevra in cazul altora. respectul trebuie sa fie deopotriva pentru toti. numai asa putem face reforme adevarate, de care au mare nevoie in egala masura invatamantul privat si cel de stat.
    • -1 (7 voturi)    
     cred ca bati campii (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 19:03)

     dobro [anonim] i-a raspuns lui doar pamflet

     confunzi reaua credinta cu eforturile normale de a face lumina intr-un caz care in alta tara ar fi catalogat sarlatanie (ungerea ilegala de profesori, imbierea fatarnica a studentilor in programe neacreditate). este vina statului si a societatii daca au lasat lucrurile sa se deruleze atat timp fara sa intervina. ii inteleg pe studenti sa acuze neinterventia statului de pana acum ca o aprobare tacita a sistemului de diplome de la ush, dar din pacate am trait si inca traim in vremuri tulburi. caritas, fni, bancpost, rafinariile, sunt numai cateva exemple din marea epopee de devalizare nationala, in care statul si serviciile secrete si-au aratat daca nu impotenta, reaua credinta. asa au esuat si acum, desi am vaga impresie ca nu atat serviciile secrete au esuat, cat factorii decizionali. saftoiu zicea odata ca ei nu pot decat sa raporteze, deciziile apartinand executivului si dna'ului. oricum ar fi, normalitatea cere interventie, si daca e mai tarziu decat niciodata, macar se intampla. vai de victime, e drept, dar ca orice caritas, in romania sa fugi de pomul laudat.
     • +6 (6 voturi)    
      epilog (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 19:57)

      doar pamflet [anonim] i-a raspuns lui dobro

      poti sa crezi ce vrei. eforturile de a face lumina nu trebuie sa fie insotite de o nedreptate. nimic nu iti da dreptul sa spui dezinvolt "vai de victime", cand pentru asta exista solutii care nu fac rau nimanui. nu e drept sa condamni oamenii pentru ca sistemul are nevoie de imbunatatiri. sunt atatia inculti care termina si la stat, dar acest fapt nu imi da dreptul sa cer reexaminari in masa. sau sa ii fac pe ceilalti tampiti. ei sunt oamenii care traiesc alaturi de mine. nu sunt mai rai decat mine. atata vreme cat avem puterea de a gasi solutii juste, voi continua sa bat campii.
  • +5 (9 voturi)    
   A condamna in grup un reflex comunist! (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 18:13)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui apel catre intelectuali

   @ Anatema nu trebuie sa fie pusa in stil comunist ca vina colectiva.In primul rand organisnele statului care primesc retributii nemeritate.Justitia ca nu e justitie." Dura lex sed lex" Legea e dura dar e LEGE. Dna justiti e o femeie legata la ochi care tine balanta faptelor.Mai stim ca justitie nu e echivalent cu dreptatea in cazul legilor ambigui,cu hatisuri,capcane si usi secrete pentru vicii de procedura, NUP-uri etc.Petru "Ferma lui Orvel unde ..Mai animalele ,unele sunt mai egale ca altele.Parerea mea ca o sita trebuie sa fie folosita.Diplomele date cu incalcarea prevederilor legale trebuie anulate.U*n om corect se supune unei noi examinari cu constiinta curata.IDD-ul este expresia ID-ului .comunist din 52. O inginera facuta atunci la ID nu stia matematica de cl a-IV. Nu stia sa extraga radicalii.Un copil bun la matemateci de cl Iv era salvarea sa.Caz concret.Nu zic ca nu se poate.Teoretic se pot da examene de sinteza cu subiecte concepute astfel sa poata fi date cu cate copiute vor,tratate academice si internet,Daca sunt inafara subiectului Dzeu cu mila.Un caz concret la UMF Iasi cu Academicianul ........ Studentii agitati ca a intarziat cca 25 de minute.Le da doua subiecte colective , imparte studentii in doua grupe singuri cu manuale cu posibilitatea de a se consulta.Rezultatul 50% au trecut cu 8, restul au veni toamna,...!Cu cca 45 de ani in urma. Cu catalog cu 9.000 de studenti validat de un cadru didactic,cu cca 500 studenti/C.D. ? Incepi sa-ti pui intrebari.Educatie sau afacere.In rest Cutia Pandorei! DDD
 • -2 (8 voturi)    
  in sfarsit, un act demn de normalitate (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:24)

  crap [anonim]

  frauda uhs afectand direct temeliile calitatii (care mai ramasese) invatamantului romanesc, mediul de formare a intelectualilor, era firesc ca cei mai mari intelectuali sa-si dea cu opinia (era o obligatie nu atat morala, cat vitala). base si geoana ar trebui sa se retina de la porcarii, habar nu au si nu e domeniul lor (catavencismul), iar boc ar fi putut sa fie ceva mai mult decat o marioneta si sa-si sustina colega, dar deh.. parchetul ar trebui sa se autosesizeze, poate asa base, geoana si alti nenorociti vor sta dracului de-acum in banca lor. a propos, sunt cativa nenorociti foarte injuriosi pe forumul asta la adresa 'palcului' firav de intelectuali care au avut, cum se spune, sange in ei sa se ia cu dracu' de gat.. aia ori sunt niste lepadaturi de la uhs (cadre), ori sunt pusi pe instigat. desigur ca probabilitatea cea mai mare e de retardare..
 • +6 (12 voturi)    
  Apel al intelectualilor in cazul Spiru Haret (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:34)

  calin [anonim]

  Sa inteleg ca s-au trezit intelectualii?
  Care intelectuali? ca pana acum am observat ca lipsesc cu desavarsire in tara asta, vezi manelizarea, ultimele bacalureate cu subiecte gresite, etc, policienii care fac ce vor cu viata noastra prin legile pe care le fac pe bunul lor plac ministrii care fura continuu, ...etc.. .... ma astept ca oamenii care iau decizii in cazul S-H sa ia in considerare ca absolventii din scoala aceasta muncesc pe posturi dinainte sa termine scoala asta, in care daca nu faceau o scoala nu puteau sa fie avansati in cariera lor pt ca sistemul intelectual nu permite....decat daca ai diploma....chiara daca aveau competente...destule... ei acum ca au facut scoala , au si diploma voi vreti sa le anulati.ok !
  VETI NENOROCII PREA MULTE FAMILII pt ca acesti oameni acum in momente de recesiune isi vor pierde slujbele....(fara diplome-nu? ) si LA VOT? CREDETI CA VA MAI MERGE CINEVA? VA SPUN EU - Nu! O SA AVETI UN ABSENTEISM DE VA RADE TOATA EUROPA DE PARTIDELE ROMANESTI....numai in tara asta ti se poate retrage diploma la 300 000 de oameni o data... pt ca asa vrea un ministru... ii recomand sa gandeasca bine ce decizie iau!
 • +5 (11 voturi)    
  ne place sa dam cu pietre (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 17:39)

  iulia [anonim]

  Nu inteleg de ce te iei de student sau de universitatea in cauza; de ce spuneti ca trebuia sa vada inainte daca este acreditata sau nu? Daca exista o singura scapare in lege si ai un avocat care vede asta, este ca diferenta dintre a fi sau a nu fi condamnat la moarte; cine nu ar profita de acea scapare? Vreti sa-mi spuneti ca cei corecti nu ar face asa ceva...pai aia corecti nu prea ajung in politica; politica dicteaza de la ce fel de aer respiri pana la ce fel de arta este promovata; nu are nimeni nevoie de oameni inflexibili! Odata ce Ministerul Educatiei isi pune stampila si timbru sec pe diploma, studentul nu mai are nicio vina...Toti trebuie sa blamam Ministerul Educatiei care a permis toate astea! Sa tai toate diplomele pentru 4-5 ani pana cand se valideaza ce? Alti bani alta distractie...cine va mai verifica peste maxim doua luni cine si ce examene da? Ca sa validezi niste cursuri facute, trebuie sa ai o foaie matricola cu note, si apoi la fiecare sa dai examen sa se vada cat esti de destept si apoi alt examen de licenta cu lucrare de diploma aferenta si profesori care sa urmareasca aceste lucrari si tot asa...este o masinarie si un cost enorm pe care nu si-l va asuma nimeni, niciodata! Pilele vor functiona si peste 5 ani,si peste 100 de ani, oricand si in orice tara oricat de civilizata ar fi ea! Cei cu pile nu au invatat si nu vor invata niciodata! Si apoi vad ca uitati de piata...Sa zicem ca termina un medic, ca in exemplul de mai sus, facultatea cu 5, sau dreptul cu 5, ori limbi straine cu 5; ce se poate face apoi? Pai ei vin in piata si medicul taie odata ca Ciomu si apoi "moare", avocatul greseste de 3 ori si i se duce buhul ca e prost si trece la hartogarie iar de limbi straine ce sa mai zic? daca nu stii sa deschizi gura...Deci? Domnul care a facut facultatea, ca si mine, pe vremea lui Ceausescu, stie foarte bine ce insemna baiatu' lu' securistu' , lu' politistu' , lu' informatoru' , ce sa mai zic de insasi Marea Doamna ? Memoria cam scuta la domnu'..
 • 0 (12 voturi)    
  mai bine haretist decat egoist (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 18:08)

  ioana [anonim]

  Imi pare rau, insa cu tot respectul fata de eruditia unora dintre semnatari, titlul mi se pare ca este impropriu si cu accente vadite de persuasiune malefica!i
  Cei care au urmat teologia stiu ce inseamna invrajbirea, dezbinarea, sugerearea razvratirii continue. Sunt de la diavolul! Chiar apostolii au fost oameni simpli si nu trebuie sa ne consideram unii intelectuali deasupra tuturora. Mandria este cel mai mare pacat conform celor invatate la teologie.
  Apelul intelectualilor nu este apelul tuturor intelectualilor! Trebuiau sa opineze: Apelul unor intelectuali - cca.10 la numar!
  Razvan Theodorescu, Grigore Posea, Valeriu Rapeanu, Adrian Paunescu, Mircea Itu, Cornel Codita si multi altii - unii membri ai Academiei Romane - nu am certitudinea ca sunt de acord cu acest apel.
  Majoritatea celor de la Universitatea Spiru Haret au locuri de munca, sunt apreciati! Multi sunt intelectuali deja formati si se simt discriminati, lezati de acest apel!
  Reevaluarea, repetarea licentelor constituie un abuz inacceptabil din varii motive, pe care l-am sustinut in scrisori deschise adresate forurilor decizionale!
  A numi pe haretisti in bloc: lichele, prosti, tampiti... denota ca cel putin unii dintre semnatari ar trebui sa urmeze macar forma FR la un Spiru Haret, atunci cand va fi acreditat si la Teologie!
  Andrei Plesu, amintindu-mi de minunea intamplata prin cartea sa Despre ingeri - mi se pare acum un inger vaduvit!
  • +1 (5 voturi)    
   ma ibine haretist decat egoist (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:21)

   ush [utilizator] i-a raspuns lui ioana

   Catre lichele nici nu stiu daca cu adevarat se poate face apel! E un nonsens!
   Cat despre fosta Editura Politica... poate era mai adecvat un apel ... la Curtea de ....!
 • -1 (7 voturi)    
  rusine (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 19:27)

  ion [anonim]

  Rusine,rusine ,rusine ! Ne batem joc de ce au construit atatea generatii de dascali.Numai Dumnezeu ne mai poate scapa de molima aceasta,a degradarii umane.Goana dupa castig cu orice risc naste monstri.
  • -1 (7 voturi)    
   care dascali (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:01)

   Aramis [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Adrian Paunescu si altii ca el?
 • 0 (12 voturi)    
  cacealma (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 21:02)

  rodica [anonim]

  De 20 de ani in Romania,cetatenii onesti platesc scump pt.incompetenta ,imoralitatea si inconsecventa,oamenilor politici.Apelul ,,intelectualilor''este o facatura,a unor persoane care nu au dovedit prin propriile actiuni ca sunt atat de morali incat sa se erijeze in moralisti .Fiecare in parte a contribuit cate putin la degradarea morala a acestei societati,girand pt.personaje politice jalnice ca nivel de cultura,dovedind o jalnica obedienta in fata acestor personaje.Ar fi fost mai convingatori daca ar fi luat atitudine fata de desele derapaje spre autoritarism,spre nepotism in promovarea in functii publice a rudelor de gradul 1 a mai-marilor zilei.Nu cred ca ,,fraierii,dusmanii poporului"de la USH,le creaza lor vreo problema,nu vor sa ajunga ,ministru sau europarlamentar.Nu am auzit glasul acestor ,,elitisti,,care privesc cu dispret si ura ,chiar,nejustificata spre o categorie de oameni ,c
 • +5 (9 voturi)    
  continuare (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 21:39)

  rodica [anonim]

  In afara de Alina Mungiu,nici unul nu au luat atitudine fata de numirea ca ministri a unor persoane cu studii la facultati chiar mai slabe decat USH,fata de propulsarea ca europarlamentar a ,,odraslei prezidentiale,,.Ura si dispretul se indreapta spre fraierii care,lucrand si neputand sa-si faca studiile la ,,mult laudatele,,facultati de stat ,ele insele ,doar surse de bani pt.profesori care vand examene pe banda rulanta ,ce mai vor si amaratii astia?Vor si ei sa aiba drepturi in tara asta?Aceasta asa-zisa elita intelectuala,nu a reusit decat sa compromita ideea de ,,societate civila,,.Ma asteptam sa reproseze institutiilor statului care nu si-au facut datoria.Aceasta universitate exista de ani buni,e greu sa nu observi acest lucru,prin sediile ,dotarile si avalansa de studenti.Nu este decat o cacealma,o rafuiala.Fiecare individ are dreptul sa aleaga forma sub care vrea sa invete.Aceasta universitate acorda sansa si celor care sunt ocupati si nu au posibilitati financiare sa invete chiar si la ID,o forma de invatamant f. raspandita in tarile civilizate.Alegerea e a individului .daca vrea sa invete sau nu.Intr-o societate in care oamenii recurg tot mai mult la modul de a comunica online,nu stiu de unde ideea ca nu poti invata ,decat daca vezi ,,mutra,,de multe ori acra,antipatica a unui profesor ,sau decat daca depinzi de toanele lui .USH pune la dispozitia studentului manuale prin bibliotecile universitatii sau online,da posibilitatea studentilor de a comunica prin forumuri cu cadrele didactice cu ceilalti studenti si de a urmari cursuri la postul lor TV.Care e diferenta intre studentii de la stat si cei de la ID?E mare intradevar.Cei de la stat ,in proportie de 80% invata cum sa chiuleasca ,cum sa,, bata,,discotecile si barurile mancand banii publici si banii parintilor,invata cum sa cumpere examene ,cum sa copieze etc.Spre deosebire de ei tot in aceeasi proportie mult hulitii studenti de la USH ,in mare parte oameni maturi,cu o profesie.
  • -2 (2 voturi)    
   varza (Duminică, 26 iulie 2009, 1:17)

   ggg [anonim] i-a raspuns lui rodica

   bai rodico, odrasla a fost votata de 4.5% din populatie asa ca ciocu mic si du-te la vot data viitoare daca nu-ti place.
 • -1 (11 voturi)    
  Festina lente, domnule Geoana (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:06)

  hotnewsfil [utilizator]

  Este indiscutabil ca cei ce au condus si conduc universitatea Spiru Haret sunt profund vinovati ca au organizat cursuri la facultati care nu erau acreditate, inducandu-i astfel in eroare atat pe sudenti cat si pe profesorii neavizati asupra acestei grave incalcari a legilor. Geoana nu mentioneaza vinovatia acestora, nu ii condamna ferm, avand, probabil, de protejat apropiati ai sai si ai PSD. Ocolindu-i pe vinovati, Geoana sare direct la gatul fostilor ministri Miclea, Hardau, Adomnitei (altii decat cei din PSD), facandu-i "vinovati de complicitate si de tolerarea cresterii acestui cancer". Cum se zice in popor, geoana face pe mortul in papusoi. Ca sa nu piarda PSD voturi, la toamna, Geona-atotputernicul-peste-legi-si-peste -tara, face actul de generozitate de a face abstractie de interesul viitor al tarii de a se baza pe specialisti bine pregatiti, ca sa nu mai fim printre ultimii in Europa, si in aceasta privinta. Generosul Geoana decide ca studentii nu trebue sa fie atinsi nici cu o floare, sa fie considerati apti pentru excelenta in activitatea lor viitoare. Ce conteza, acolo, cateva sute de mii de nevalidati. In primul rand, Geoana ar trebui "sa faca ciocul mic", sa lase guvernul sa ia o decizie in aceasta privinta, oricat l-ar arde vapaia dorintei de a ajunge presedinte. Este in interesul tarii ca : Ministerul Invatamantului sa faca o verificare extrem de serioasa a calitatii invatamantului la facultatile implicate, atat in privinta programelor si a calitatii corpului profesoral, cat, mai ales, asupra nivelului de pregatire al studentilor aflati in curs precum si al celor absolventi.. Controlul nu trebue sa se faca in graba, sa nu existe nici o presiune a politicienilor iresponsabili care vor sa nu piarda voturi; Pana la terminarea verificarii, care sa fie prezentata si in guvern si in parlament, valabilitatea diplomelor emise sa fie suspendata, studentii in curs sa fie avertizati asupra situatiei i
 • -1 (9 voturi)    
  Festina lente, domnule Geoana (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:09)

  hotnewsfil [utilizator]

  URMARE
  Oricum, organele judiciare, la sesizarea Ministerului Invatamantului, sau, se impune, si din proprie initiativa, trbue sa ii pedepseasca pe vinovati pentru tulburarea enorma pe care au provocat-o, astfel incat sa fie descurajati si alti fabricanti de diplome sa comita asemenea acte criminale, la adresa celor afectati direct si la adresa intregii tari. Studentii implicati (absolventi sau in curs) sa fie asigurati ca situatiase va rezolva in favoarea celor ce vor dovedi, cu inca putina munca si cu multe emotii, ca sunt pregatiti pentru "a intra in productie", la nivelul facultatilor acreditate. Examinarea sa fie facuta intr-un program de urgenta, la facultatile acreditate. Plata intregului "deranj" sa fie suportata de Universitatea Spiru Haret. Studentii afectati de nerozia fabricantilor de diplome (avizi de bani multi, cat mai multi), sa ii dea in judecata pe cei din conducerea universitatii, daca ei, studentii, nu au fost preveniti ca facultatile respective erau neacreditate, si sa ceara daune precum si pedepsirea vinovatilor. Vor fi presiuni extrem de mari asupra doamnei Ecaterina Andronescu (sa speram ca va fi cum o stim, lucida si morala), asupra guvernului si asupra celor ce nu fac parte dintre "322" si dintre sefii si suporterii omnipotenti, ai acestora. Ma mir ca Geoana n-a descoperit inca : Basescu e de vina !
 • -1 (11 voturi)    
  Festina lente, domnule Geoana (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:11)

  hotnewsfil [utilizator]

  URMARE
  Oricum, organele judiciare, la sesizarea Ministerului Invatamantului, sau, se impune, si din proprie initiativa, trbue sa ii pedepseasca pe vinovati pentru tulburarea enorma pe care au provocat-o, astfel incat sa fie descurajati si alti fabricanti de diplome sa comita asemenea acte criminale, la adresa celor afectati direct si la adresa intregii tari. Studentii implicati (absolventi sau in curs) sa fie asigurati ca situatiase va rezolva in favoarea celor ce vor dovedi, cu inca putina munca si cu multe emotii, ca sunt pregatiti pentru "a intra in productie", la nivelul facultatilor acreditate. Examinarea sa fie facuta intr-un program de urgenta, la facultatile acreditate. Plata intregului "deranj" sa fie suportata de Universitatea Spiru Haret. Studentii afectati de nerozia fabricantilor de diplome (avizi de bani multi, cat mai multi), sa ii dea in judecata pe cei din conducerea universitatii, daca ei, studentii, nu au fost preveniti ca facultatile respective erau neacreditate, si sa ceara daune precum si pedepsirea vinovatilor. Vor fi presiuni extrem de mari asupra doamnei Ecaterina Andronescu (sa speram ca va fi cum o stim, lucida si morala), asupra guvernului si asupra celor ce nu fac parte dintre "322" si dintre sefii si suporterii omnipotenti, ai acestora. Ma mir ca Geoana n-a descoperit inca :Basescu e de vina !
 • +2 (12 voturi)    
  Rusine dascalilor de la Spiru Haret (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:27)

  lucian [anonim]

  va rugam sa corectati cu fermitate situatia creata de atatia ani si care discrediteaza toate facultatile din Romania. riscul de a pierde acreditarile pe plan international nu merita asumate, oricat de importanta vi s-ar parea miza politica, d-lor Geoana si Basescu.
 • +1 (13 voturi)    
  Stupoare (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 22:28)

  stelian [anonim]

  Probabil ca exista un plan referitor la Romania, care prevede demolarea din punct de vedere economic, dar si spiritual. Economic vorbind, Romania nu mai exista. Acum a devenit evident ca si spiritual trebuie sa disparem.Ganditi-va ca absolventii acestor universitati de genul Spiru Haret ne vor conduce din punct de vedere economic, spiritual, politic, social, etc. Vor exista din ce in ce mai des stuatii ca acum , cand un semianalfabet cum este Vanghelie, isi da cu presupusul despre invatamantul romanesc ! Mai ganditi-va ca si profesorii buni de acum vor fi inlocuti cu absolveti de studii superioare care si-au dat examenul de licenta in fata webcam-ului ! Va dati seama ca infractorii astia de la Spiru Haret au facut un rau Romaniei pe termen lung !
 • -1 (3 voturi)    
  nu pot spune decat... (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 23:17)

  Mihai [anonim]

  ...huo, excrocilor de la Spiru Haret !
 • -1 (3 voturi)    
  La spiru se intra si fara diplome de bac (Sâmbătă, 25 iulie 2009, 23:38)

  claudiu [anonim]

  Daca asta e facultate, atunci noi traim pe Marte
  la spiru se intra fara bac daca declari pe propria raspundere ca in 3 ani iti iei diploma …

  http://diu1.wordpress.com/2009/07/23/ultima-moda-la-spiru-haret-se-intra-fara-diploma-de-bacalaureat/
 • +1 (5 voturi)    
  exista si un manelism "intelectual" (Duminică, 26 iulie 2009, 0:15)

  cris [anonim]

  Romanii nostri ( cu asa-zisii lor intelectuali cu tot) sunt neam de manelisti. Isi organizeaza viata si o judeca dupa ureche. Nu le trebuie informatii calificate, Stiu ei bine despre ce e vorba. Ma uit la semnatarii scrisorii si ma cutremur de rusinea lor si de superficialitatea lor agresiva. Suficienta aroganta, pretentia ca sunt o casta aparte in sanul societatii romanesti ( probabil ca sunt prin resturile ce li sunt aruncate de la masa puterii), dispretul fata de sutele de mii de oameni care au absolvit USH ( dispret de sorginte nazista, ca tot e la moda in ultima vreme), neintelegerea structurii invatamantului modern, indiferenta fata de criza si involutia generala a invatamantului din Romania, pretentia ridicola ca reprezinta vocea autorizata a societatii civile produc o scarba de nedescris. De ce e nevoie sa ni se cocoate pe umeri tot timpul indivizi carora li se nazare ca au o misiune mesianica si, in consecinta, ne sufoca cu mediocritatea lor obraznica?
 • -2 (4 voturi)    
  LA VOT FRATILOR!!!! (Duminică, 26 iulie 2009, 1:33)

  TARANIST & MONARHIST [anonim]

  FSN-UL (PSD + PDL) SI-A DAT ARAMA PE FATA ... E TIMPUL PENTRU O NOUA REVOLUTIE PANA NU E PREA TARZIU, PANA CAND ROMANIA NU VA FI SANCTIONATA DE UE DATORITA CORUPTIEI PSD SI PDL... JOS GEOANA !!! JOS BASESCU!!!! JOS SECURITATEA!!! TRAIASCA ROMANIA LIBERA!!! TRAIASCA REGELE MIHAI!!!
 • 0 (6 voturi)    
  Intelectualii lu peste (Duminică, 26 iulie 2009, 1:34)

  raul [anonim]

  Pana acum n-au facut mai nimic pt. ro. niste individualisti egoisti, dar acum ii loveste la orgoliu, unde scrie ca cea ce se numese universitate trebuie sa aibe x nivel? Multi intelectuali se agata de diploma ca sa traiasca linistiti si multumiti ca au facut ceva in viata, adica au o fac. si atat. Parerea mea este omul cu fac. crede ca are meritul 100% pt. cea ce este, uita ca fac. a fost facuta pe banii taranilor si el a pus doar pixul, hartia si ceva invatat. In timp ce in el statul baga mii de euro anual, in clasa de jos statul nu investea nimic pt. ai ridica nivelul, apoi vine intelectualul si il priveste de sus pe ala care i-a platit fac. Cine poate spune ca este drept ca bugetul sa nu bage nici un ban in oamenii de jos? sau discriminarea se refera doar la negrii si homosexuali?
  • -1 (1 vot)    
   draga raul (Duminică, 26 iulie 2009, 15:46)

   ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui raul

   Draga Raul,

   Singura problema pe care o avem noi cu Universitatea Spiru Haret este legata de calitatea invatamantului. La Spiru Haret platesti pt o diploma. Invatamantul trebuie sa produca niste oameni capabili care sa fie capabili sa ocupe pozitii importante.

   Asa cum țăranii plătesc impozite, asa plătesc și eu și părintii mei. Iar dacă țăranul vrea la facultate, trebuie sa treacă prin aceleași etape prin care trec și eu, adică trebuie sa intre la o universitate și trebuie sa învețe ca sa o termine.

   La Spiru Haret, plătești,intri și ieși. Hârtia pe care o primești nu are valoare. Iar discriminarea de care vorbești tu, se datorează unor oameni incapabili și nepăsători, care ajung sa conducă. Vrei sa se umple țara de specimene de genul asta?? Crezi ca îți va fi de vreun ajutor??
 • +3 (3 voturi)    
  TABEL CU SPECIALIZĂRILE INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂN (Duminică, 26 iulie 2009, 2:31)

  luminita [anonim]

  http://media2.gruprc.ro/document/072009/61e89cbf0ea4d3645cfbddfd4f32426e.pdf
 • +4 (6 voturi)    
  Si la stat??? (Duminică, 26 iulie 2009, 6:38)

  Garett [anonim]

  De ce nu sapati mai adanc in sistemul universitar romanesc, indiferent daca e privat sau de stat. veti avea surpriza sa vedeti ca si la stat este aceeasi situatie, taxe de zeci de milioane in schimbul carora la final obtii o diploma, si atat! Dinastii de profesori, angajati doar pe criteriul fiu/fiica/nepot/nepoata, profesori trecuti de varsta senectutii repetand papagaliceste aceleasi cursuri pe care le-au luat si ei de la altii acum 30-40 de ani, examene la care doar daca nu te prezinti esti picat, in rest trece si portarul, masteratele si doctoratele sunt o gluma trista, cercetarea este inexistenta. Si toate astea la stat. Universitatile private sunt SRL-uri de facut diplome, cele de stat sunt regii autonome, asta e singura diferenta! Sistemul in sine este bolnav si ar trebui restructurat din temelii dar asta nu se va intampla, atata vreme cat parlamentul geme de "profesori" universitari.
 • -2 (4 voturi)    
  Doamna min. atacata "la baioneta" (Duminică, 26 iulie 2009, 6:52)

  hotnewsfil [utilizator]

  Doamna Ministru Ecaterina Andronescu, mergeti ,va rog,pana la capat, nu va lasati intimidata de secaturile care vad totul exclusiv prin prisma alegerilor de la toamna. Aceste secaturi, precum si unii dintre studenti si parintii lor va vor infiera ca in alte vremuri, dar marea majoritate a populatiei va va respecta, va va admira curajul de a-i infrunta pe cei ce distrug viitorul tarii. Dumneavoastra sunteti o profesionista respectabila, n-aveti nevoie sa faceti jocul politic al unor iresponsabili, afaceristi verosi. Nu va lasati tarata in mocirla. Lasati-i sa aiba curajul sa va anuleze decizia responsabila. Sper ca cei din PSD vad mai departe de varful nasului, nu-si taie craca de sub picioare, nu vor incuraja degradarea invatamantului romanesc, nu vor fi indiferenti ca azi suntem printre ultimele tari in privinta calitatii invatamantului, nu vor dori sa fie pusi la zidul infamiei. Veti fi presata, santajata, amenintata ca veti pierde mult la salariu si la pensie. Ei stiu ca "matul porcului e lung" si, o data tras, atrage cu el toata mizeria morala din sistemul de invatamant si o mare parte din cel politic. Va fi o batalie apriga, "care pe care". Cautati-va aliati puternici, dintre politicieni, precum si juristi dintre cei mai valorosi profesional. Peste ani, cand va veti aminti de lupta dumneavoastra dreapta, de azi, veti fi fericita si mandra ca ati fost un profesor moral, chiar daca mizerabilul tavalug politic va va invinge pe dumneavoastra si, ce este mai jalnic, viitorul tarii. Succes, mult stimata doamna ministru.
 • 0 (6 voturi)    
  Prioritati (Duminică, 26 iulie 2009, 7:39)

  Dumitriu [anonim]

  Daca marii oameni ai culturii si spiritualitatii romanesti nu se amestecau in politica, poate ca aveau o mai mare greutate in demersul lor. Este totusi un inceput. Le doresc succes in apararea adevaratului act de cultura si educatie.
 • -1 (5 voturi)    
  Corect! Nu-s 'telectual, c-as semna si io! (Duminică, 26 iulie 2009, 8:13)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  A facut si d-na Andronescu (gata, nu-i mai zic Abramburica!) ceva bun fara doar si poate, si s-a gasit cine s-o atace: Mircea Globalistu' de la Aspen Institute, zis si Prostanacu', "frate" cu fostul "tovaras" Bondrea.

  Ia mai duceti-va voi undeva cu globalismu' vostru pagubos! Imi aminesc de-o poezie de-a lui Marcel Breslasu, nu-s sigur ca mi-o amintesc bine dar cred ca se chema

  COBAIUL

  Nu ma jelesc, spunea cobaiul,
  Ca mor. Un altul este baiul:
  Ca sa va prelungiti prasila
  Se stinge-a noastra cu de-a sila.

  Dac-as putea sa presupui
  Vreo indreptare pentru pui,
  Nu doar ai vostri, ci si-ai mei,
  Eu jertfei i-as gasi temei
  Si-as merge impacat la moarte
  Incredintandu-i altei soarte.

  Dar imi exprim dezinteresul
  Pentru stiinta si progresul
  Din care nu trag beneficii
  Si cei impinsi la sacrificii.

  Cam asa e cred si cu "fratia" si "globalismul" pe care niste ONG-uri ale unora si altora incearca sa ni le bage pe gat cu orice pret!
 • 0 (4 voturi)    
  Rusinea invatamantului romanesc! (Duminică, 26 iulie 2009, 8:38)

  Mihai [anonim]

  Este adevarat ca Univ. Spiru Haret este o rusine, dar nu uitati ca in aceeasi situatie se afla toate universitatile particulare> Cantemir, Petre Andrei, Kogalniceanu samd. Trebuie luate masuri impotriva tuturora in mod egal. Parerea mea este ca universitatile private ar trebui desfiintate. In majoritatea statelor europene rusini academice, gen Spiru Haret et com. nu exista. Si apoi, ar cam trebui defrisat si mediul universitatilor de stat, pentru ca am ajuns intr-o situatie de-a dreptul hilara cu vreo 60 de universitati de stat, care nu sunt prea departe de Spiru Haret. Tot intr-o zona gri se afla si ele. Intr-un final, ar trebui lucrat la programele universitare care sunt prost facute, neatractive, lipsite de consistenta pe piata muncii, iar toarasii profesori univ. sa aleaga daca vor catedra sau cercetare, ca sa faca macar pe una dintre ele bine si sa nu mai manace bani de la CNCSIS pe proiecte fasaite.
 • +1 (5 voturi)    
  Caldura mare, moncher! (Duminică, 26 iulie 2009, 9:40)

  Dandanache [anonim]

  Cu ani in urma, referindu-se la Plesu, Liiceanu si ceata lor de haiduci civici, revista Academia Catavencu avea un titlu pe cate tin sa-l reamuntesc: Intelectualii se reintoarce - suspans, actiune, comando.
 • +3 (5 voturi)    
  CATRE SEMNATARII APELULUI DE MAI SUS (Duminică, 26 iulie 2009, 12:01)

  Sanda Popescu [anonim]

  AM REMARCAT CU STUPOARE CA APELATIVUL "INTELECTUAL" ARE CONOTATII NOI. UN INTELECTUAL ESTE "o persoană care se ocupă cu munca intelectuală", DE CAND MUNCA INTELECTUALA REPREZINTA UN DENUNT JIGNITOR CU CONOTATII POLITICE EVIDENTE?
 • +3 (5 voturi)    
  spiru haret (Duminică, 26 iulie 2009, 12:55)

  razvi [anonim]

  ACESTI INTELECTUALI PE CARE I PUTEM GASI LA SEDIUL FIRMELOR "FUNDATIA NOUA EUROPA" SI "SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA', CARE AU SEDIUL IN BUCURESTI.

  DACA LE VOM ADERSA INTREBARI INTRATI ACOLO SI FACETI-LE PROBLEME.
 • +1 (1 vot)    
  Titluri in familie (Duminică, 26 iulie 2009, 16:30)

  ali47 [anonim]

  Am observat ca domnul Bondrea senior l-a "facut" profesor universitar pe domnul Bondrea junior. Poate are merite, nu pot sa ma pronunt asupra acestui caz. Insa mi-am amintit de doi mari profesori de chimie de la Facultatea de Chimie de la Universitatea Bucuresti. Este vorba despre Gheorghe Spacu (decedat in 1956) si despre fiul sau Petre Spacu.
  Dupa ce a terminat facultatea, Gheorghe Spacu nu i-a dat voie fiului sa-si dea doctoratul in Romania (ca sa nu se interpreteze ceva) asa ca a plecat in Germania si si-a luat doctoratul la Berlin. La revenirea in tara nu l-a lasat sa se angajeze la Universitate la Facultatea de Chimie unde el era sef la caterdra de chimie anorganca asa ca Petre Spacu s-a angajat la Institutul Politehnic la Facultatea de Chimie Industriala. Dupa moartea tatalui in 1956 Petre Spacu a venit la Universitate. Cam asa erau vechii universitari. Nu lasau loc de interpretari.
 • 0 (0 voturi)    
  CULTUL PENTICOSTAL FABRICA "PASTORI" PENTICOSTALI (Duminică, 26 iulie 2009, 16:57)

  SERACIN AUREL [utilizator]

  Pentru a vedea ce se intampla la Facultatea de Teologie Penticostala “Betania” Arad, si cum si aceasta este tot un fel de "SPIRU HARET", cititi urmatorul text:

  Amintirile absolventului Eugen Porcilescu - absolvent al Facultatii de Teologie "BETANIA" Arad

  Mesaj original, postat in http://penticostalul.wordpress.com/2008/09/20/1-an/ si radiat ulterior, la cererea fratelui Eugen Porcilescu datorita amenintarilor primite

  Septembrie 23, 2008

  Draga frate pastor Laurentiu Balcan,

  Cum nu stii nimic despre mine, vreau sa ma prezint ca sa stii despre ce este vorba. Ma numesc Porcilescu Eugen, si m-am nascut in orasul Iasi. Am 24 ani si sunt membru intr-o biserica penticostala din judetul Iasi, mai exact din Mihail Kogalniceanu.

  Am absolvit anul acesta facultatea de teologie penticostala "Betania" Arad, si timp de patru ani am petrecut tot timpul meu in Arad.
  In 2004 am decis sa merg la o facultate de teologie, si cei mai buni prieteni ai mei m-au indrumat spre I.T.P Bucuresti. Am refuzat, atunci, sa merg la ITP, manat de dorinta de a cunoaste bisericile cu o istorie grea/importanta in spate si cu mare traditie penticostala, asa ca am ales Betania-Arad. O gandire si o alegere inocenta, care avea sa fie izbita cu putere de realitatea penticostalismului actual din "capitala cultului" nostru, Arad.

  M-am adaptat cu greu, discriminarea suferita din partea "penticostalilor ardeleni" si multe alte lucruri, aveau sa fie pt mine inceputul unor ani grei de maturitate teologica si spirituala. Dorinta puternica de a studia Biblia si de a termina facultatea m-au tinut tare, si am terminat cu multe sechele.

  Iluziile mele despre penticostalismul romanesc au fost puternic zdruncinate in clipa cand am intrat in Arad si am vazut cum stau lucrurile. Pavel Rivis-Tipei, acel presedinte de cult nu mai era - acolo, in Arad, acel "legalist" cum era pe la conferintele pastorale din Suceava, .... (VA URMA)
 • 0 (0 voturi)    
  CULTUL PENTICOSTAL "FABRICA" PASTORI II (Duminică, 26 iulie 2009, 17:03)

  SERACIN AUREL [utilizator]

  CONTINUARE
  ... acel "legalist" cum era pe la conferintele pastorale din Suceava, dandu-mi seama ca a fi cameleon nu e calitate doar pt o anumita specie de animale ci si pentru un simplu presedinte de cult. Daca in Moldova, domnia sa predica, in 2002, 2003, la conferintele pastorale ca domnisoarele nu au voie (din punct de vedere biblic ) nici pe strada sa umble fara batic, si ca nu este de-acord ca "sa le bata vantul baticele", (ironia domniei sale ), la domnia sa in biserica toate domnisoarele vin fara batic, (si nu va pot spune ce dezamagire am trait atunci, un tanar inocent venit din Moldova!!! ).
  Cu timpul aveam sa constat ca aceasta experienta a fost minora in comparatie cu ce a fost, mai tarziu, socant pt mine.
  In anul I, am avut posibilitatea de a-mi face noi prieteni... m-am integrat in biserica din Arad a fratelui Moise Ardelean si am putut afla mai multe despre aradeni.
  Apoi, din dovezi si argumente clare, am aflat ca decanul facultatii de teologie penticostala "Betania", dr. Ghiocel Mot, (care este si profesor de matematica la Universitatea de stat "Aurel Vlaicu"), ca domnia sa, pt a da o nota de trecere la cursul dumnealui, trebuia sa-l mituiesti cu cel putin 50 euro. La inceput am crezut ca este o birfa si ca nu are rost sa ma iau dupa vorbe...dar cu timpul m-am convins, cand am vazut ca toata lumea stia, iar eu prostul, nu, ca vorbele uneori sunt adevarate!
  Asa ca, incetul cu incetul, am reusit sa ma conving ca am intrat intr-un oras plin de penticostali, in frunte cu Presedintele Tipei, dar care este gol de adevarata evlavie, ce a caracterizat cultul penticostal la inceputurile lui. Intr-un oras, in care de la amvon se predica ceva si in viata particulara altceva.
  Am atatea sa-ti spun fratele meu, ca nu stiu care sa le pun pe foaie si care nu. Tipei se auto-numeste "pastorul spiritual" al facultatii Betania, el care nu a fost niciodata la nici un curs in cei patru ani de studiu - (a fost o singura data la inceput de an, in 2005, ... (VA URMA)
 • 0 (0 voturi)    
  CULTUL PENTICOSTAL "FABRICA" PASTORI III (Duminică, 26 iulie 2009, 17:07)

  SERACIN AUREL [utilizator]

  CONTINUARE
  ... (a fost o singura data la inceput de an, in 2005, cand a venit un norvegian, plin de bani, ce a tinut o predica, atunci a fost si domnia sa, Tipei jucand ieftinul rol de pastor spiritual al studentilor.
  Tipei nu a venit niciodata sa ne intrebe ce probleme avem, daca avem suficienti bani, mancare, daca avem unde sa dormim... sau alte lucruri care ar trebui sa tina de slujba de pastor spiritual. Nu-l vedeam decat lunea, parcand masinile lui de zeci de mii de euro si imbracat numai cu costume scumpe, pantofi scumpi... si sa nu zic de ceasul lui, care costa enorm.
  In rest, domnia sa era vesnic plecat ...in lucrarea Domnului.
  Am fost dezamagit sa le vad pe toate acestea, si mai sunt, dar inca nu am puterea sa le spun si nici autoritatea, eu care am facut cu greu facultatea, ca numai eu si parintii mei stim cat de greu a fost sa castigam bani pt a-mi finaliza studiile. Ca la absolvire sa vad cum baiatul domniei sale, ce era coleg de an cu mine, sa ia note de 10 pe linie si la examenul de pre-licenta si la sustinerea licentei in cadrul Universitatii "Vlaicu" Arad. El care timp de patru ani nu a fost la nici un examen si la nici un curs, am aflat abea in ziua de examen, la prelicenta, ca este coleg de an cu mine. El a luat nota maxima, iar pe locul doi a fost, evident, nora domniei sale.
  Au dezamagit o facultate intreaga dind note mari la doi analfabeti, teologic vorbind, care nu au stat nici cinci minute la un curs, iar eu care am batut drumul si pe ploaie si pe zapada, am primit o nota mai mica ca a lor.
  Sa nu crezi ca ma deranjeaza ca am luat o nota mai mica ca a lor, ci faptul de a ma vedea pus alaturi, ca absolvent, cu niste "absolventi" care nu au nici o legatura cu studiul teologic si care, pe cai imorale, au primit ceea ce nu au meritat.
  Numai eu stiu cita foame am rabdat ca sa-mi pot cumpara un manual teologic, ca lui Erikson sau Grundem, si cu cat patos am citit ca sa ma cultiv din punct de vedere teologic ... cate ore am petrecut ... (va urma)
 • 0 (0 voturi)    
  CULTUL PENTICOSTAL "FABRICA" PASTORI IV. (Duminică, 26 iulie 2009, 17:11)

  SERACIN AUREL [utilizator]

  CONTINUARE
  ... cate ore am petrecut studiind, cat stres am acumulat, cati bani am cheltuit, (numai in anul IV(patru) am cheltuit peste 3000 euro, bani munciti in vacanta pe santierele din Italia) ca sa investesc in vocatia mea ... si la final de an, sa vad in aceeasi roba festiva studenti, precum cei amintiti, care nu s-au deranjat macar odata sa vina la un curs sau la un examen.
  Am plecat din Arad cu un gust amar, dar si cu capul pe pamant ... ca au avut ei grija sa-l coboare din nori, cu o inima sfasiata de cele vezute dar si intarita in adevarata realitate a lucrurilor.
  Imi dau seama acum, dupa 4 ani de studii in Arad, ca este intr-adevar nevoie de o trezire la nivel national ...iar cei din Comitetul Executiv al Cultului nu sunt competenti sa o faca. Sunt multumiti cu cifrele statisticilor imbucuratoare, ca suntem 600 de milioane de penticostali pe glob si vreo 500.000 de prin Romania, ca am avut 2000 de botezati cu Duhul Sfant in ultimii 10 ani, ca am ridicat anul acesta 2 biserici la tara in judetul ...
  Ei sunt multumiti cu banii care ii castiga, cu masinile care le au ... cu membri care de bine de rau vin duminica la biserica ... cu tinerii pierduti dar care totusi sunt in biserica; au famfare mari, coruri mari, instalatii de amplificare, amvon de marmura... scaune tapitzate, aer conditionat; sunt multumiti cu ceea ce au, si cand cate unul ca tine le deranjeaza somnul se trezesc cu "somnul neimplinit" si mai semneaza o excludere din Cult.
  Si eu am fost prezent la o conferinta pastorala in 2004, si domnia sa Pavel Tipei vorbea despre declinul cultului penticostal si de masurile care trebuie luate. Din ce s-a spus nimic nu s-a facut (meteahna 100% penticostala ).
  Te incurajez Laurentiu si te sustin, si chiar mi-ar face placere sa mai tinem legatura.
  Ma opresc aici, desi nu am spus nici un sfert din cate am de spus... Consider ca e destul pt tine ...
  Vreau sa te incurajez, si ma bucur daca reusec, pt ca stiu ca ai dreptate... In conducerea cultului (va urma)
 • 0 (0 voturi)    
  CULTUL PENTICOSTAL "FABRICA" PASTORI V. (Duminică, 26 iulie 2009, 17:14)

  SERACIN AUREL [utilizator]

  CONTINUARE
  ... Vreau sa te incurajez, si ma bucur daca reusec, pt ca stiu ca ai dreptate... In conducerea cultului sunt cei mai incompetenti oameni, si ce pacat ca sunt atat de incompetenti caracterial, atat de imorali!!!

  Acum lucrez la un blog al meu, in care am sa vorbesc deschis despre tot ce am vazut si auzit in cei patru ani de teologie... Va fi un alt blog, pe langa al tau ...ca sa vada toti ca opozitia are drepate, in cazul nostru!
  Eugen Porcilescu
  [email: Porcilescu_Eugen @ yahoo.com ]
  PS: da-mi un semn, ca sa stiu ca ai primit ce ti-am scris ... iar de incurajare tine minte un motto de-al meu:
  "Pot trai cu pacatul/gandul de a fi pierdut o lupta, dar nu pot trai cu acela de a nu fi luptat"
  Domnul sa fie cu tine! (SFARSIT)
 • +2 (2 voturi)    
  un caz fara cauza? (Duminică, 26 iulie 2009, 18:31)

  tristu [anonim]

  Vad ca suntem toti cuprinsi de resentimente, orgolii, acuze si scuze in legatura cu noul caz al Universitatii Spiru Haret. De ce? Pentru ca a existat “cineva” care vreme de ani de zile a incurcat itele, crezand ca invatamantul ar trebui sa fie o alta afacere prospera din care sa alimentam cu bani interese meschine cu iz de reforma si orgolii politice. De ce se intampla toate acestea? Pentru ca d-nii de la Univ. Spiru Haret au uitat ca nu sunt singuri pe lume si ca acolo sus cineva ii iubeste daca ei stiu cum. Nemaiamintindu-si, au inceput si altii sa uite de ei. Si uite asa: din credinta lui Bondrea ca este Singurul, din interesele financiare privind invatamantul (unde banii sunt multi si posibilitatile enorme, fapt ce au facu-o pe Ana Birchal sa fi pusa la colt, in genunchi) patronate de grupul de sustinatori ai Ecaterinei Andronescu, din lipsa oricarei coeerente, in general, in actul guvernarii Romaniei, din dorinta publicitatii electorale ajungem sa aruncam cu pietre in vreo o suta de mii de oameni. Ce vina au ei? Si ce merite avem noi? Aha, am terminat la stat sau la alte univeristati particulare. Bun. Sa-mi spuna cine nu a auzit de aranjamente si la stat si in alte parti? Am exemple si avem cu totii, ma refer la cei trecuti prin facultate. D-lor, substanta problemei nu o reprezinta nici haretistul mai mult sau mai putin mediocru sau genial, nici absolventii ranjind ai statului, ei fiind cei ce poarta adevarata cununa cu lauri, nici profesorii dornici sa ajunga faraoni in timpul vietii, ci o serie de guverne, de ministrii, de parlamentari din comisiile de specialitate ale Parlamentului care au inteles ca banul public si demnitatea publica este o recunostere a vreunui nepotism, a vreunui compromise cu iz redus de moralitate sau a unei conjucturi fericite. Toti acestia au intels guvernarea ca pe un concediu, nu ca pe o responsabiliate. Hai sa discutam despre ei si, fara a cadea in pacat, sa mai aruncam si cu pietre.
 • -1 (1 vot)    
  corecta (Duminică, 26 iulie 2009, 20:00)

  petru [anonim]

  e pozitia semnatarilod,dar va tine cont cineva de ceva in tara asta in care politicul e atotstiitor si ne-a adus unde suntem acum.
 • +2 (2 voturi)    
  avem oare intelectuai? (Duminică, 26 iulie 2009, 20:06)

  cosmin [anonim]

  Uite ca s-au trezit si intelectualii. Unde ati fost pana acum? Ce v-a facut sa va treziti din somnul cel de moarte?
  Un scandal al unei universitati? Unde ati fost cand guvern dupa guvern ne furau demnitatea de romani? Unde ati fost cand era nevoie de oameni destepti in fruntea tarii? Lasati tara sa fie condusa de oameni ca Vanghelie care transforma verbul a fi in verbul 'care este'.
  Sa va spun ca sunteti niste lasi care prefera un scaun cald acolo unde v-au pus papusarii tarii.
  Voi nu aveti dreptul sa judecati pe nimeni. Asa ca va rugam sa stati jos pe scaunele voastre calde si sa lasati tanara generatie sa isi faca drum in viata fara sa beneficieze de indrumarile voastre inexistente..

  Poate ca tanara generatie a tarii are parte de o scolarizare precara, poate ca au acces la informatii mult mai scumpe, poate ca platesc cu bani multi ca sa invete cea ce voi intelectualii ati avut gratis pe vremea voastra.
  Cu ce drept ne judecati voi, lasilor, viata? Cu ce drept ne interziceti dreptul la informatie asa cum este ea. Adica scumpa, nerecunoscuta international si ingreunata de o ministra care nu stie de capul ei.

  Atunci cand acei intelectuali care isi etaleaza valorile acum vor lua atitudine in cazuri de prim- ministrii corupti, de electorale furate, mineriade comandate si alte nereguli mult mai grave, atunci sa ridicati capetele. Pana atunci ramaneti in lasitatea voastra corupta si lasati studentii sa fie absolventi acolo unde le permite buzunarul. Apoi lasati piata sa decida cine e mai bun, cel care a terminat la stat sau cel de la Spiru Haret.

  Eu sunt absolvent al unei facultati de stat si al unei facultati particulare desfiintate de doamna ministru acum multi ani. Va garantez ca mai multe am invatat la acea particulara amarata decat la marea facultate de stat unde o tineam numai in greve.
 • +2 (2 voturi)    
  Care intelectuali? (Luni, 27 iulie 2009, 2:29)

  tgc [anonim]

  Din pacate, firava elita romaneasca si-a incetat demult existenta, lasand in urma ei un canal navigabil, iar cei cativa romani competitivi in mediul academic mondial isi datoreaza succesul unor scoli, experiente, colective, investitii si medii de lucru straine.

  Actualele universitati romanesti de stat inca activeaza in spiritul stalinist - "invatati, invatati, invatati" - orice si oricat, cat mai mult, in disperare si in speranta ca produsii antiselectiei bolsevice sa capete printr-un efort haotic calitatile si rafinamentul dusmanilor de clasa suprimati.

  Singura diferenta aparenta dintre universitatile de stat si cele private este ca absolventii primei categorii sufera de un fel de sindrom al victimei. Au impresia ca in urma violului intelectual la care au fost supusi in studentie au capatat o aura care le confera niscaiva calitati, invocand acel misterios "mod de a gandi" care aparent ii indreptateste sa se declare superiori.

  In realitate, nu exista nici o diferenta intre cele doua categorii de absolventi, intrucat nici unii nu vor avea vreodata in palmares vreun premiu Nobel. Adica, ce conteaza ca avem diplome si universitati fie pentru merite deosebite in memorarea a tot felul de informatii dezorganizate si inutile, fie in schimbul unor sume de bani, daca nu descoperim si nu inventam nimic formidabil? Forma este fara fond.

  Mediul universitar occidental este conditionat de performanta. "Publish or perish" este o adevarata sentinta - cine nu apare in publicatii de profil 'serioase' nu primeste finantare si 'dispare' efectiv. Ai nostri practic nu exista 'in afara'. Nu-i citeaza nimeni si nu-i premiaza nimeni pentru ca sunt toti niste simulanti.

  Conflictul dintre stat si privat = 'rade ciob de oala sparta si cojoc de oaie moarta'. Parca se cearta babuinii cu macacii pe teritoriul gorilelor. Inutil si hilar privit din exterior, trist privit din Romania. Vai de capetele noastre, ca se pierd se pierd cu zile sau sunt obligate sa emigreze!
 • -1 (1 vot)    
  Comentariu (Luni, 27 iulie 2009, 8:52)

  KP [anonim]

  Sunt de acord cu penultimul paragraf.

  Totusi, daca compari rezultatele cadrelor didactice de la stat vs. cadrele didactice din sectorul private vei constata ca cei de la facultatile private lipsesc aproape cu desavarsire !
 • 0 (0 voturi)    
  ,,loc comun,, (Luni, 27 iulie 2009, 13:35)

  dora [anonim]

  Enumerarea obsesiva si ostentativa a unor nume,Plesu,Liiceanu,Mungiu,Patapievici,ca intelectuali ,singurii indreptatiti sa emita pareri si ,,sentinte,, amintindu-ne de repetarea obsesiva,pana la paranoia ,a unor nume de trista amintire in perioada comunista,ii duce in derizoriu pe acesti domni,compromitand insasi notiunea f. complexa de ,,intelectual,,.Dar unde sunt ceilalti intelectuali ,pe care acesti domni ii exclud din dialog ,doar pt. ca au pareri diferite de ale lor.In ultimii ani de viata ,insusi Octavian Paler ,a fost denigrat si izolat de catre acesti domni ,doar pt. faptul ca ,intelectual fiind ,avand si coloana vertebrala,rar lucru in lumea de azi si-a permis sa se distanteze prin opinii de acesti domni.Exista intr-adevar intelectuali in aceasta tara,care au mult bun simt si isi permit sa ,,respire si ei in aceasta tara,,.Acest grup ,care mie personal,ca simplu cetatean nu imi inspira respect prin ceea ce au facut in ultimii 20 de ani a ajuns sa fie perceput ca ,,un loc comun,,.A ,,ostraciza ,,orice persoana care are alte simpatii politice ,a refuza dialogul ,a pune sentinte,a adopta o atitudine atat de rudimentara,denota o lipsa de educatie.Acesti domni periodic ,,se deranjeaza,, in functie de interese si simpatii ,sa emita ,,apeluri,,la ura ,la discriminare,impartind transant situatiile in alb si negru ,fara a cauta sa inteleaga complexitatea acestor situatii,fara dorinta de dialog.Bunul simt,toleranta ,modestia sunt trasaturi ale adevaratilor intelectuali.In anii '*90,m-a impresionat ATITUDINEA lui PETRE TUTEA.
  Alt model de intelectual care desi a suferit f.mult in vechiul sistem ,avea o atitudine atat de umana si spre deosebire de acesti domni ,,ajunsi,,dansul traia in conditii mai mult decat modeste.Aceasta este umila mea parere ,care recunosc ,nu sunt INTELECTUAL ,si sper ca sa nu fie acesta un motiv de a nu avea dreptul la opinie.
 • 0 (0 voturi)    
  Mai avem Stat, Legi, Constitutie? (Luni, 27 iulie 2009, 14:36)

  Sorin-Razvan Popa [anonim]

  Este cutremurator cand vad cum unii isi dau cu parerea retroactiv, intelectuali care ar trebui sa fie niste indrumatori pentru noi tampitii!
  Am ajuns republica mass-media, orice individ ajuns pe sticla, e mare si pregatit, legile se interpreteaza prin sondaje de opinie ad-hoc!
  Avem legi clare? Daca da, cum se aplica? Daca nu, de ce? Cine e vinovat? Tampitii sau intelectualii de veghe vesnica?
  Cum va explicati difuzarea azi (27.07) a adresei Min.Edu., ISJ Cluj nr.8104/27.07.2008(?!), pentru intocmirea listelor cu cei din invatamant care au absolvit USH incepand din 01.09.2004?
  Termenul de predare: 29.07.2009, ora 11.00 - Serios? Cand Ministrul Educatiei va face cunoscut raportul privind USH, voi aveti deja listele pregatite cu cei ilegali si tampiti, retroactiv si inaintea oricarei sentinte juridice?
  Chiar credeti ca tara asta are numai tampiti (nu de la USH, ci de peste tot), ca sa nu intelegem ca vine campania si trebuie justificata epurarea a 20.000 de cadre din invatamant?
  Ati dat legea de marire a salariului cu 50 de procente? De ce nu se respecta?
  A castigat USH doua procese cu Min.Edu.? De ce nu se aplica deciziile judecatoresti?
  Daca unii licentiati nu stiu sa vorbeasca, cine e vinovat? USH? Bacalaureatul? Examenul de capacitate? Gradinita? Oricare din ele, atata timp cat Min.Edu. si intelectualii, plus politicienii nu au nici o raspundere, ci doar privilegii!
  De ce nu faceti acelasi examen pentru toti, gen SAT, GRE, etc.?
  CUm va permiteti sa scoateti oamenii ca pe animale ciumate, din sali, cu jandarmii, in lipsa oricarei decizii judecatoresti definitive?!
  Cine este Min.Edu., de-si permite sa schimbe de 1-2 ori pe an regula jocului, cand noi facem un commitment pe multi ani?
  Cum de exista 170.000 de locuri in Inv.Univ.de Stat, cate unul pentru fiecare Bacalaureat 2009?
  Cand, peste 3/4 ani, UBB va cere aproape 21.000 de diplome, va sari vreun intelectual ca nu putem fi toti licentiati, trebuie sa avem, si tinichigii, e o morisca de diplome, etc.?
  Etc.
  • 0 (0 voturi)    
   la obiecte (Sâmbătă, 1 august 2009, 19:47)

   dora [anonim] i-a raspuns lui Sorin-Razvan Popa

   .Subscriu in totalitate la acest punct de vedere.Daca noi ca cetateni nu invatam nici in ceasul al 12-lea sa uzam de drepturile pe care ni le confera un sistem democratic ,noi il vom compromite,acceptand ,,vinovatii,,neargumentate ,ca sa nu spun nedovedite. Acesti ,,intelectuali ,,dovedind spirit antidemocratic ,cu o ipocrizie interesata 100% ,in solidar cu functionari ai statului ,vremelnic ,,cocotati,,in functii ,isi permit sa incurajeze o atitudine discriminatorie in masa ,fata de niste oameni a caror vina nu a dovedit-o nimeni.Pana cand ,cetateanul simplu ,trebuie sa plateasca pt. incompetenta crasa si imoralitatea acestor demnitari?Statul ,prin functionarii lor ,platiti din banii cetatenilor vesnic umiliti in aceasta tara,trebuie sa asigure cadrul legal pt. orice domeniu in aceasta tara.Nu suntem in jungla.Daca USH,nu este in legalitate,vinovatii sunt cei care sunt platiti sa asigure cadrul legal,nu cetatenii.Maine ,poimaine ni se va spune noua ,,,fraierilor,,ca daca am fost atacati pe strada ,suntem vinovati ca am iesit pe strada ,fara sa ne informam asupra existentei ,,gastilor de huligani,,,care si ele paraziteaza ,in complicitate cu cei platiti sa-i pedepseasca.Traim intr- logica absurda ,indusa de demnitari incapabili de a face altceva ,decat furt,minciuna,delatiune si dezastru,sustinuti de aceste personaje care numai intelectuali nu se pot numi.A prigoni niste oameni nevinovati,anihilandu-le sansa de a participa la un examen ,singurul care putea sa le demonstreze competenta sau incompetenta mi se pare un cinism si o nesimtire crasa.Nesanctionarea de catre victimele acestui linsaj a celor vinovati va crea un precedent periculos.D-na ministru ar trebui sa raspunda de ce se copiaza la facultatile de stat intr-o proportie ingrijoratoare?De ce ,intr-o concurenta neloiala 100% cu facultatile private,facultatile de stat practica taxe atat de mari avand in vedere ca primeste si revendica sume tot mai mari de la bugetul de stat.Cine verifica aceasta situatie
 • 0 (0 voturi)    
  apelul neintelectualilor de la Spiru (Luni, 27 iulie 2009, 14:53)

  andrada [anonim]

  Domnilor intelectuali
  Sunt absolventa de Spiru la ID. Pe toata perioada facultatii si dupa absolvire am fost trimisa de institutie la mai multe cursuri de specializare. Alaturi de mine au fost si angajati cu studiile terminate la stat. O sa-mi fac laudatio singura, dar se poate verifica. La mai toate am luat nota maxima, fata de ceilalti colegi ai mei care au luat si 7 si 8. Oare care este mai putin pregatit, absolventul de Spiru sau cel de STAT?
  Hai sa nu mai fim ipocriti. Societatea, viata de zi cu zi decanteaza totul.
 • 0 (0 voturi)    
  Un tampit (Luni, 27 iulie 2009, 15:14)

  sorin [anonim]

  Nu contesta nimeni(sau aproapa nimeni) valoarea acestor oameni de cultura care se pare ca sunt impotriva USH. Dar inainte de a arunca cu pietre oare au analizat bine situatia? Oare au ascultat toate opiniile, oare sunt bine informati in legatura cu ceea ce se intâmpla la ora actuala? Ma intreb cum a fost posibil-daca se spune despre asa zisa ilegalitate a USH- ca atatia ani sa persiste o asa mare ilegalitate. Unde au fost cei care trebuiau sa vegheze la bunul mers al educatiei in Romania? Lucrez in invatamant de aproape 20 ani si acum am absolvit Spiru Haret pt. ca este o Universitate care nu jecmaneste si m am inscris fara sa stiu in ce scandal a fost tarata si in trecut. Nu mi-e rusine ca am fost student aici , oamenii care ma cunosc nu ma judeca dupa faptul ca am studiat aici ma apreciaza dupa ceea ce am fost si sunt de atata timp fara sa fiu lipsit de modestie si mi-am dedicat mult timp studiului neglijandu-mi familia. Prin comentariile malitioase si noroiul improscat asupra a sute de mii de oameni si asupra mea nu imi luati demnitatea, o,voi cei care va credeti de neatins si care daca ati ajuns intr-o functie sau credeti ca aveti un rol important in societate!! Este total lipsit de morala sa judeci oamenii fara sa cunosti profunzimea, este total lipsit de... decenta sa cataloghezi oameni la gramada. Toate universitatile isi au oile lor negre. Am urmarit in trecut emisiuni, am citit articole, am citit carti ale multor oameni pe care i-am apreciat intotdeauna ca fiind de valoare dar se pare ca m-am inselat din moment ce nu au morala. Nu va mai respect stimabililor, onorabililor si venerabililor pentru ca nu ma respectati, pentru ca nu imi respectati optiunea mea. Am sa inchei cu o epigrama(furata si asta de undeva):
  "Multe facultati el are :
  Stiinte, Drept,Naturale
  Ii lipsesc(dintr-o scapare)
  Facultatile.......Morale".
 • 0 (0 voturi)    
  Serios? (Luni, 27 iulie 2009, 15:21)

  Un om [anonim]

  Cine, ma rog, trebuia sa autorizeze sa fie publicata acea lista cu 600 de programe nelegale ale universitatilor de stat? Vreun partid? Vreun sindicat? Nu stiu cum mai puteti sa va suportati pe voi insiva cu atata rautate, invidie, rea credinta si ura? Nu urmariti decat interese meschine si manipularea celor din jur. Care intelectuali pornesc la asa o vanatoare de vrajitoare, la asa o mascarada nationala? A fi educat inseamna sa fi invatat sa te porti decent, civilizat, cu respect pentru semenii tai, cu respect pentru lege, dreptate, adevar. A fi intelectual inseamna a fi educat, nu plin de ura, de ingamfare, de dispret fata de restul lumii, incalcandu-le drepturile si libertatile celorlalti. Fiecare iese pe toate site-urile si posturile si zice ce vrea, ce-l taie capul, fara dovezi, fara argumente legale. Incompetenta e la ea acasa, ca si abuzul si calomnia. Iata ce tara am ajuns. Nu ma pot asocia cu cei plini de ura, care manipuleaza si dezbina. Nu ma reprezinta si nu reprezinta intelectualitatea acestei natii. SE RASCOLESC ADEVARATII INTELECTUALIU IN MORMANT. Rusine!
 • 0 (0 voturi)    
  Domnilor, sunteti de acord cu Holocaustul? (Luni, 27 iulie 2009, 15:56)

  Sorin-razvan Popa [anonim]

  Pentru ca asta incepe si in tara asta, a inceput intocmirea de liste peste liste, cu dushmanii poporului, haretistii, care, nu-i asa, sunt pusi pe liste doar pentru promovare, eventual si castigarea unei excursii la Spa, la Auschwitz!
  Chiar credeti ca Statul Roman se mai poate mentine inca vreo cativa ani?!
  Refuzam sa fim demonizati, tratati ca animale, si apoi gazati, impuscati, etc. (cu factura pentru gloante trimisa familiilor), ca de, animalele n-au drepturi, nu-i asa?
  Ce bine e in Olimpul deciziilor dashtepte, dubitativ-cognitive, de genul: Pliznotul se lichideaza mai bine prin impuscare, sau prin abominarea legilor existente?
  Sunteti initiatorii, autorii morali si sustinatorii vehementi ai Solutiei FInale impotriva demnitatii acestui Neam si impotriva Fiintei launtrice a acestui Neam si Stat!
  Speram ca, dupa noi, sa aveti parte de poporul (resturile poporului) pe care-l meritatI!
 • 0 (0 voturi)    
  VA RUGAM SA PUBLICATI SI REPLICA USH (Luni, 27 iulie 2009, 16:34)

  Ma7ius [utilizator]

  In virtutea dreptului la replica, va rugam sa publicati si "APELUL" cadrelor didactice de la Universitatea Spiru Haret.
 • 0 (0 voturi)    
  Parerea mea, mon cher! (Miercuri, 29 iulie 2009, 18:01)

  Mihai Popescu [anonim]

  Nu ma nebuni, neicusorule!” Cica nereguli sunt atat la universitatile de stat, cat si la cele particulare. Si statul are destui studenti la id, cu taxa cam piperata. Cate universitati de stat au examen de admitere serios? Acum se intra cu examen grila doar la locurile fara taxa(si asta doar la doua sau trei universitati), iar pentru locurile cu taxa se intra cu dosar, exact ca la particular. Hai sa nu fim ipocriti si sa aruncam cu piatra in vezi Doamne singura universitate cu nereguli. Sa aruncam cu piatra doar daca suntem neprihaniti. Apelul dvs nu face altceva decat sa discrediteze fara drept de apel, atat absolventul acreditat de la Spiru Haret, cat si toate cadrele didactice Spiru Haret. Va lamentati degeaba! Un om de cultura nu semneaza un asa-zis apel! Bunul simt ma indeamna sa nu mentionez lichelele, de orice culoare politica ar fi ele. Rusine! Studentii nu au nicio vina daca rectorii ush si-au facut dusmani inca de pe vremea raposatului. Ceea ce ma uimeste este ura aproape viscerala pe care si-o manifesta unii intelectuali de marca ai statului nostru drag. Unde ati fost pana acum? Atatea nereguli s-au petrecut! De ce nu vorbiti si de vina ministrilor anteriori sau de vina ARACIS-ului? Aceste personaje au ascuns neregula ush si cred ca ascund foarte multe nereguli, care sper ca vor fi scoase la lectie, mai devreme sau mai tarziu, din sacul peticit cu euroi al tuturor universitatilor, fie ele de stat sau private. Cine i-a oprit sa nu intervina atunci cand vad o neregula? Aceste personaje sunt platite din banii nostri. Salariile si le-au indesat adanc in buzunarele lor de popa, nu-i asa? Cei care vor sa devina studenti nu sunt detectivi particulari sau jurnalisti de investigatie, astfel incat sa caute cu lupa hotararile de guvern sau alte hartoage. Ei se uita pe oferta de pe site-ul ministerului educatiei si daca vad ca universitatea este acreditata, cu facultati acreditate, atunci se inscriu. Pana acum Spiru Haret a fost pe site-ul ministerului ca fiind acredi
 • 0 (0 voturi)    
  Lupul imbracat in haina de oaie (Miercuri, 29 iulie 2009, 18:11)

  Vlad M. [anonim]

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-02-27&id=216647
 • 0 (0 voturi)    
  prostanacu hi hi (Miercuri, 29 iulie 2009, 18:36)

  tonsberg [utilizator]

  cine nu vede ca SPIRU HARET este vaca de muls a PSD (scoate destepti la comanda) nu a-ti vazut PROSTANACU sa o manince pe abramburica ca ia dat de gol,acestia sunt oamenii care conduc ROMANIA,omul de rind dupa cum stie toata lumea isi ia lumea in cap si pleaca in alta tara unde isi gaseste linistea si un trai decent , o viata ai de ce sa stai in tara ta sa-si bata joc de munca ta o gasca de NENOROCITI care pur si simplu terorizeaza o natiune(VINTU,PATRICIU,VOICULESCU,TARICEANU,NASTASE,si multi alti) scurt pe doi -PSD,PNL-sunt doua partide care au distrus tara(pnl -3,2 miliarde ciordeala la final de mandat) ia intrebat cineva ceva ,de romane de,tu esti cel care votezi ,,,deci e democratie fac ce vreau
  • 0 (0 voturi)    
   alo!ai auzit de gramatica si ortografie? (Miercuri, 29 iulie 2009, 22:12)

   larisa [anonim] i-a raspuns lui tonsberg

   Ca sa-ti poti permite sa arunci cu sageti ,gen ,,prostanacu,abramburica,,ar trebui sa inveti sa scrii corect.Dar cand faci greseli elementare de ortografie cu o densitate atat de mare mi se pare ca ironiile ,,portocalii,,sunt neavenite.
 • 0 (0 voturi)    
  replica (Joi, 30 iulie 2009, 0:44)

  andrei [anonim]

  Iata o replica FOARTE TARE la acest articol.

  http://www.poezie.ro/index.php/article/13899106/Scandalul_diplomelor_de_licenta_de_la_Universitatea_Spiru_Haret

  Cititi aici baieti si fete!
 • 0 (0 voturi)    
  Apel si apelanti (Sâmbătă, 1 august 2009, 17:32)

  Cetateanul ne-abramburit [anonim]

  Prima impresie este ca Apelul Intelectualilor (cu I mare) vine din trecutul recent al anilor 90. Exemple: Apelul barbatilor de la IMGB, Apelul Femeilor Muncitoare de la APACA, Apelul Minerilor din Valea Jiului... Despre vizibilitatea profesionala a majoritatii covarsitoare a apelantilor, nu indraznesc sa ma pronunt. O stiu si ei prea bine. Dar pot spune impresia mea despre opera. Apelul pare sa fie mai degraba o izbucnire incoerenta si fara substanta unor orgolii care se considera spuma intelectualitatii romanesti. Este dreptul lor sa apara pe scena publica. Dar este si riscul de a duce in derizoriu astfel de demersuri, care se fac pentru o cauza nobila.
 • 0 (0 voturi)    
  Apel catre apelanti (Sâmbătă, 1 august 2009, 18:48)

  Cetateanul ne-abramburit [anonim]

  Concluzie la Apel

  Daca obiectul era calitatea scazuta a invatamantului superior de stat si privat, as fi semnat si eu. Altfel, dragi tovarasi (si prieteni unii dintre apelanti), va reamintesc ca si Hitler a avut in preajma sa ... intelectuali. Invatati sa nu discriminati si abia apoi va puteti numi intelectuali. Pana atunci sunteti doar niste teribili de copii dambiviteni.
 • 0 (0 voturi)    
  fac muzica USH (Joi, 12 august 2010, 13:22)

  traian basescu [anonim]

  ma inscriu si eu la Spiru, la facultatea de muzica, specializarea maneologie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by