Fiscul israelian a perchezitionat joi birourile si locuintele din Haifa a doi medici israelieni acuzati de implicare in scandalul traficului cu ovule de la Bucuresti, informeaza presa israeliana. Levit Natan si Ziskind Genia, care se numara printre cele 30 de persoane retinute luni la Bucuresti, sunt suspectati si de evaziune fiscala.

"Am lansat o ancheta in acest dosar pentru a verifica daca cele doua persoane si-au platit taxele asa cum prevede legea", potrivit Fiscului israelian. "In cadrul investigatiei, am ridicat documente si materiale privind afacerea medicilor Levit Natan si Ziskind Genia din casele si clinicile lor".

Scandalul traficului cu ovule de la Clinica Sabyc a izbucnit luni, dupa ce procurorii DIICOT au facut cercetari in randul a zeci de persoane - medici, clienti si donatoare. In 2002, Sabyc a facut obiectul unui scandal in Israel, cand rabinul-sef a luat atitudine in privinta fertilizarii cetatenelor israeliene cu ovule straine.

In 2005, Ministerul Sanatatii a depus o sesizare la Parchetul Capitalei in legatura cu traficul de embrioni umani, insa patronul clinicii, Harry Miron (Mironescu), a negat orice implicare.