"Diplomele absolventilor de la Universitatea "Spiru Haret" raman valabile si sunt valide pentru toate formelele de invatamant aprobate prin lege, pana la clarificarea totala a situatiei, urmand ca, printr-un act normativ, sa fie reglementata situatia individuala a absolventilor care necesita revalidarea diplomelor", a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in cadrul unei conferinte de presa cu privire la scandalul diplomelor de la "Spiru Haret".

Declaratiile ministrului Ecaterina Andronescu:

  • Vreau sa adresez un mesaj celor care de buna credinta s-au inscris si au absolvit la Universitatea "Spiru Haret": diplomele lor raman valabile, sunt valabile pentru toate programele si toate formele de invatamant in care ele au fost aprobate prin lege.
  • Toate diplomele obtinute sunt valide, urmand ca dupa clarificarea situatiei, printr-un act normativ, sa fie reglementata situatia individuala pentru cei care necesita revalidarea diplomei.
  • Controlul continua, dar se desfasoara cu greutate deoarece Universitatea nu colaboreaza.
  • Echipa de control nu a avut inca acces la toate documentele scolare necesare obtinerii clarificarilor in acest caz. Nu am putut separa formele de studii legale, de cele nelegale, deoarece toti studentii inscrisi la diferite centre si forme de invatamant sunt cuprinsi in aceeasi baza de date.
  • Consider ca responsabilitatea publica in aceasta situatie revine in totalitate Universitatii "Spiru Haret".
  • La finalizarea controlului, vom produce un document prin care vom propune masuri concrete privind intrarea in legalitate a Universitatii "Spiru Haret".
  • Numarul diplomelor solicitate a evoluat in fiecare an. In 2008 s-au eliberat 50 000 de diplome, iar anul acesta s-a cerut eliberarea a 56.000 de diplome.
  • Atrag inca o data atentia Universtitatii "Spiru Haret" sa intre in legalitate.

Conducerea PSD ii ceruse ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca pana marti sa anunte o modalitate de rezolvare a problemei diplomelor obtinute la specializarile neacreditate ale Universitatii "Spiru Haret". Partidul i-a cerut, de asemenea, sa gaseasca o solutie care sa nu-i afecteze pe absolventi dupa ce Andronescu propusese ca cei in cauza sa sustina un examen de confirmare a diplomelor.